prenos dát iTunes/ synchro iPhone s novým MAC/PC

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes prenos dát iTunes/ synchro iPhone s novým MAC/PC

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #101960
    macur
    Účastník (Participant)

    Prosím Vás o radu… aký je naj postup pri prechode/zakúpení nového MAC/PC a súčasnom používaní pôvodného iPhone a iPad… Doposiaľ boli obe mobilné zariadenia synchronizované a zálohované komplet cez iTunes v staršom PC /v zamestnaní-samozrejme po pracovnej dobe ;))/.. Doma som si zaobstaral Mac mini.. a pri pokuse o sync s novým Mac mi píše hlásenie o vymazaní dát v iPhone /iPade/ a prepísaní s novou iTunes knižnicou.. kedže boli doposial “spárované” s iným PC… Nerád by som prišiel o kopec fotiek, kníh v PDF formáte, zvonení a melódií a pod.. existuje nejaká legálna a jednoduchá “Apple” cesta..? Zálohu som dal vytvoriť, ale nemám overené či bude obsahovať komplet dáta.. V podstate hľadám postup ako prejsť na nový Mac/PC a následný prenos dát a zálohovania na nový MAC/PC..Pôvodný PC by som samozrejme “deautorizoval” a už nepoužíval na synchronizáciu ani zálohovanie..
    P.S.: PC a MAC nie sú “pri sebe”.. t.j. nie na jednej sieti..

    #392272
    macur
    Účastník (Participant)

    t.j. ..v podstate by som rád.. či má Apple “ošetrenú” situáciu, keď si užívateľ musí, resp. chce synchronizáciu svojich zariadení realizovať prostredníctvom iTunes na novom/inom počítači.. či už dobrovolne z dôvodu kúpy nového, prechodu na OS X platformu napr../môj prípad/, alebo nútene.. napr. pri zničení, odcudzení, zamedzení prístupu k pôvodnému PC..

    #392284
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Najlepšie si je dáta z iPhone/iPad vytiahnuť, čo však iTunes nevie a ked zosynchronizuješ iPhone/iPad s iným počítačom, tak áno, iPhone/iPad sa prepíše…

    Možno pomôže:

    http://imazing.com

    (ja sám ho mám)

    #392285
    macur
    Účastník (Participant)

    ..uff.. to mi príde dosť “zlé”.. je to podľa mňa dosť štandartná situácia užívateľa (a úplne no user friendly zo strany Apple)..

    #392287
    macur
    Účastník (Participant)

    ..ale aj tak, samozrejme dakujem za radu-skusim.. ale zda sa mi to dost nepochopitelne..na taku “trivialnu” situaciu.. nema iTunes prakticku moznost pre uzivatela…v podstate ziadnu..:/

    #392312
    macur
    Účastník (Participant)

    ..skúsím touto cestou vyexportovať na externý disk a následne v novom iTunes zmeniť cestu ku knižnici dát.. http://superapple.cz/2009/07/jak-presunout-itunes-knihovnu-na-jiny-disk/

    #392331
    Lemon84
    Účastník (Participant)

    a ked urobis zalohu do icloud? ja mam v pc priecinok s nazvom itunes, kde mam dalsie priecinky ako hudba, fotky, knihy, zvonenia…a keby sa stalo, ze menim pc, tak cely tento priecinok nakopirujem do noveho pc a v novom itunese priradim v jednotlivych zalozkach cesty k jednotlivym podpriecinkom ( hudba, knihy…). Nastavenia telefonu, sms, kontakty… by sa ti mali natiahnut zas zo zalohy z icloudu.

    #392378
    macur
    Účastník (Participant)

    ..tak.. asi pojdem “lahsou” cestou..prikupil som icloud data.. a zalohujem .. dosiahli co chceli ;)

    #392388
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Ja mám vypnuté kopírovanie do iTunes knižnice, takže hudbu mám pekne v zložkách (Users/raynor/Moja hudba/Album/skladba.mp3 atd) a kedze aj otagovanú, tak iTunes ju pekne zobrazí a hudbu mám zároveň tam kde chcem a z iTunes mám v podstate “manažér odkazov”. Vďaka tomuto systému som sa vyhol mnohým problémom, nielen so zálohovaním. Vivat folders!

    #392394
    iTuxx
    Moderátor

    Pri prenasani kniznice do noveho macu/pc staci preniest cely priecinok Music\iTunes presne namiesto original (na novom pocitaci prezdneho) adresara a ked iTunes spustite, tak ten si ani nevsimne ze sa nieco zmenilo. Ostanu aj statistiky ako pocet prehrati jednotlivych skladieb a tak. Ja si vzdy zhruba raz za mesiac tento adresar zalohujem na externy disk a v pripade obnovy ho iba skopcim do novej instalacie.
    Samozrejme to funguje len za predpokladu, ze to kopirovanie, co spomina Lukas, je zapnute.

    #392430
    macur
    Účastník (Participant)

    ..to znie slubne.. data kniznice iTunes z PC som vyexportoval na ext HDD.. takze teraz “len” preniest do MAC?na miesto ..

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.