Pomoc :( Macbook vs. Notebook ASUS???

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Pomoc :( Macbook vs. Notebook ASUS???

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 33 )
  • Autor
    Príspevky
  • #59436
    Beiju
    Účastník (Participant)

    Ludia. :( Ahoj. Potrebujem pomoct. Fakt od vas potrebujem, aby ste ma presvedcili, ze macbook sa mi urcite ovela viac hodi ako notebook. Situacia je taka, ze by som si rad nejaky ten mac teraz kupil. Nechcem dat za to viac ako 35tisic. Mozno si niektori z vas povedia, ze za to si nic dobre pomaly nekupim, no mne by asi aj uplne stacil macbook 2,1 alebo 2,4ghz. Lenze…ked zo vsetkych stran pocujem, ako mi vsetsi vravia nech si kupim radsej nejaky produkt ako http://www.alza.sk/asus-m50vc-as043c-d99583.htm Ze to ma ovela lepsie parametre..disk,grafika,pamat,mechanika s bluray atd atd atd..je toho strasne vela.
    Apple som si oblubil uz odkedy mam iphone. Len… nejak fakt neviem ci mam do toho ist. Rad by som siel, len ked niekedy mam velky pocit, ze sa mi to neoplati. Jedine jeden kamarat co je velky fanusik mac mi radil aby som si predsa len ten macbook kupil. Prosim vas…. Presvedcte ma ze sa mi ten macbook naozaj hodi. Pouzivat ho mienim semtam do skoly,doma, maily,net…hudba…obcas nejake videa kuknut…. hry..moc sa hry nehravam, ale i tak… Dakujem vam vsetkym za vase prispevky… S pozdravom Maros

    #135616
    Hack2er
    Účastník (Participant)

    Ahoj, tak jednoznacne ti odporucam Mac. Ziadny asus sa nemoze ani porovnavat s Macom lebo asusy robia so smiesnym designom a lacnymi suciastkami. Kdezto v Macu su suciastky dokonale zladene s operacnym systemom takze vykon a kvalita je na najvyssej urovni. Samozrejme jednou z prednosti je aj Mac OS X ktory je vazne najlepsim operacnym systemom s akym som sa stretol. Rychly, stabilny a spolahlivy pre multimedia ako stavany…teda vsetko co clovek pri beznom pouzivani potrebuje. Dokonca sa mi na nom pracuje este lepsie na photoshope a v inych grafickych editoroch ako na windowse. Takze jedine co ti mozem skutocne oporucit je Mac :)

    #135618
    Aleks
    Moderátor

    Mac je skvelý, neoľutuješ to. Never tabuľkám, grafom a podobným veciam, sú to oblbováky. V realite sa málokedy vecia riadia podľa tabuliek, možno si sa už s niečím takým stretol. A hlavne Mac a Windows je úplne niečo iné s inou filozofiou. Mac má aj skvelú perspektívu, stále ho používa viac a viac ľudí, v amerike už neuveriteľných 18 percent. Windows naopak stále menej.

    …Ak si chceš vypočuť viac takýchto vecí, kľudne zavítaj do najbližšej Mac predajne, tam ti predajca veľmi rád o tom porozpráva :)

    #135620
    filip.kotian
    Účastník (Participant)

    Prosim ta nekupuj si notebook ASUS :D, ja osobne som tiez urobil tu chybu ked som kupoval book. rozhodol som sa pren, sice sluzi, ale ako tu bolo povedane je to pozliepane dokopy. po 2 rokoch mi odisla DVD mechanika, klavesy sa zasekavaju, cely vrzga a podobne :D o baterke ani nehovorim…

    Macbook je super stroj, spolahlivy, vykonny a je to apple :) ak tak urobis urcite neolutujes. malicky, prenosny a najma kvalitny:)

    Vela stastia pri vybere:)

    #135621
    bawy
    Moderátor

    Snáď pomôžem :) dnes mi nastúpil do práce nový kolega a chcel sa asi vytiahnuť tak vybral z tašky notebook…nejaký asus, alebo acer, neviem..dizajn to malo totalne otrasný cely lesky čierny proste vyzeral ako luxusný podnos pod poháre :D ukazoval mi že to ma HD a 5.1 repraky..samozrejme VISTA sa štartovala asi 10 minút, mal tam 2 antiviráky, gadgety :D a podobne hovadiny…strašne sa hanbil, ako dlho to štartovalo, videl zavrete veko mojho MBP a tak sa pýta či mám apple..hovorím, áno a on že zapni…tak som otvoril veko, pozeral ako puk že za sekundu som mal totalne svieži OS plne funkčný pracovať..vraj ešte nevidel také rýchle prebudenie zo spánku…potom som mu ukázal TIME MACHINE, povedal som mu, že na MAC v živote nemusí riešiť antivir, ukázal som mu multitouch, zapol repráky, ukázal CD mechaniku :D bol hotový… a potom som zapol VMWARE a ukázal mu 4 zapnuté OS -> MAC OS, VISTA, XP , UBUNTU …a prepinal som medzi nimi cez spaces…potom sa ma opýtal kde by mohol predať svoj nový notebook…že on sa už rozhodol pre macbook……. :))))))))

    #135623
    renad
    Účastník (Participant)

    Predpokladám, že chalan doteraz nespí a rozbíja prasiatka s korunami … :)

    #135624
    bawy
    Moderátor

    Nie vážne, takéto sklamanie a entuziazmus zároveň som ešte nevidel..ale je mi ho ľúto lebo za ten ASUS alebo ACER dal okolo 40K a neverím, že to predá za viac ako 25…

    to Beiju: ANI NEROZMÝŠLAJ : )a ber MACBOOK :) a už sa viac netráp, len si užívaj s bookom ; )

    #135625
    michal Styrak
    Účastník (Participant)

    ahoj Beiju,

    v Januari som si kupil MacBook santa rosa najlacnejsi. do mesiaca my menili disk sice isiel no vibroval (znamemu po mesiaci odisiel uplne disk) vsetko WD odvtedy mame Fujitsu a vsetko OK.
    Pred tyzdnom mi menili klavesnicu so vsetkym okolo pretoze mi (bezna konstrukcna vada) taky vycnelok, ktory robi priestor medzi zavretym displayom a klavesami – odsstiepil kus plastu kde sa dotyka s plochov. Na 9mesiacov dve vymeny je dost aj na ACER nie na apple. kolega ma 3roky ASUS 12″ a nic len teraz menil nabijacku lebo pretrhol kabel.
    Co myslis lutujem??? NIKDY, SOM UPLNE SPOKOJNY. A ked vidim trapenie kolegin s win hmmmmmmmmmmm vtedy pochopis.
    book mam na pracu net, mail, excel (neoffice), no priatelka na nom pracuje s HDV vieom Premier pro uplne v pohode
    preco by som nemenil?
    – konstrukcia: pevna, bez akych kolvek vycnelkov (vela prenasam book), magsafe atd.
    – no viruses and spyware (niekedy dam usb ludom do winPC a je na nom virus pritom ho normalne pouzivam ani o tom neviem
    – nevypinas book len ho proste zavries. ked niekde dojdes len ho vytiahnes a otvoris cca 1sec. a pracuje.
    – skvela klavesnica
    – najlepsi system (win som musel preinstalovat kazdy mesiac) obcas tak raz za tyzden mala kolizia programu.

    menil by som za novym macbook a ak do toho chces dat tych 35tis tak ked ich mas CASH urcite ti niektory predajca zlavy.
    Inak jedine v KE je jeden clovek ktory sa tomu trosku rozumie. V BA su vsetci predavaci v apple pred. banda nanichodna ktora tam len sedi a caka. nic relevantne sa nedozvies. UBOHE bud su tam za min. mzdu alebo by som ich hned vyhodil.

    PS: system mi padol len raz a to ked som tam nainstaloval MS OFFICE

    #135626
    ViRPo
    Účastník (Participant)

    Nové macbooky sú úžasné, ale pre moju prácu je lepśí iMac 24 palcový super farby, alebo ak máš veľa prachov tak mac pro + 30 palcovy lcd display

    #135627
    Aleks
    Moderátor

    michal Styrak ty poznáš všetkých bratislavských predajcov, že si dovoľuješ niečo také tvrdiť?

    #135628
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Beiju pridam sa aj ja

    ako ano mac je super paradny a urcite by si bol par tyzdnou pouzivania zistil ze preco som doteraz bol taky nevedomy a pouzival win

    ale najprv ti chcem povedat keby si sa nerozhodol ze chces mac tak urcite asus (aušus) si nekupuj to radsej chod do dellu toshiby alebo ibm

    ono porovnam to tak samozrejme ze fabia by ti uricite dobre sluzila ale predsa vozit sa v mecredese je iny pocit

    kupou macu (hlavne teraz macbook novy co vysiel stoji 40 tisic) sa dostanes do uplene ineho sveta a pochopis ze existuje aj daco ine a na inej urovni

    ale odporucam ti ist do najblizsej APPLE predajne a tam si to cele mozes vyskusat a uvidis sam :-)

    Pre michal Styrak:

    Ono mozes mat zly kus niaky vsak predsta je to len stroj a da sa pokazit osobne ja mam intelacky MBP uz vyse dva roky a jedine co sa mi stalo ze sa mi zadrbala mechanika tak som ju musel vycistit :-) kolegov ppc MBP fical mozno este fici uz kolko 4-5 rokov :-) bez problemu

    #135629
    michal Styrak
    Účastník (Participant)

    ViRPo.
    nekupoval by som appleCD tak bezna 23″ alebo 30″ od HP kupis tie iste (akurat bez firewire) LG S-IPS 8bit panely za 23″ ACD 28tis po zlave 24″HP 2275W 14,5tis BGS alebo HPmarket 30″ ACD 57tis 30″ HP 29tis a to su dost zavazne rozdiely.
    Inak znami kupil EIZO SW2231 S-PVA 10bit a bez kalibracie je megaspokojny s presnostou farieb oproti tlaci (rotacky, offset)

    #135630
    renad
    Účastník (Participant)

    Podporím ťa aj ja:
    Na macu robím tuším od 1994. Vtedy sme začínali na MacClassic II + Mac IIci (systém 7.1 s revolučným QuickTime)
    Vtedy nás bolo ako šafránu, skutočne pár ľudí. Ani sa nebolo komu pochváliť. Mne vtedy vôbec nikto neveril, že na appli je to takto, takto a takto – proste jednoduché – už vtedy sa robilo v pohode pohodičke (Photoshop 2.0, Aldus Freehand + Aldus PageMaker), nič nepadalo, sem tam zamrzol systém, ale sa mi to tu nechce rozpisovať prečo, ale nič strašné.
    Radosť robiť.
    Dnes mám 4 macy, či PPC či Intel – absolútne žiaden problém, všetko to šlape ako má a od systému OSX Tiger neviem, čo je to pád systému.
    Na macu budeš proste robiť a hotovo. Nebudeš nastavovať žiadne registre, jumpre na základnej doske, nebudeš sa vŕtať v biose, nebudeš toto vôbec riešiť.
    Ku macbooku:
    Medzi macmi mám aj macbook 2,2GHz (11 mesiacov) – napriek tomu, že ho každý deň vláčim, vyzerá ako nový – je pravda, že ho používam v zavretom stave s externým monitorom. Výkonovo mi absolútne stačí (komplet balík Adobe + ďalších asi 15 aplikácií, pravda dal som mu 4GB RAM a 7200 ot./16MB disk.
    Je to super strojček. Ešte podotknem, že občas robím aj na staručkom PowerMacu G4/1,8 GHz / 2GB RAM / 2×80 GB disk, 2 x SATA 250BG disk, airport, ATI 9200/128MB) a výkonovo takisto v pohode – je to upgradnutý 9 ročný stroj !!!
    Šťastnú kúpu.

    #135631
    michal Styrak
    Účastník (Participant)

    to ALEKS

    nie nepoznam vsetkych
    vacsinu z nich som mal moznost poprosit o radu a bolo to dost zle.
    napr. Ja som velmi slaby v tech. a tak a kupoval som predvcerom v poluse miniDVI – S video.
    “JA” – a do toho strcim koaxial z TV a ono to normalne pojde????
    “predavac” – (blokuje a popri tom riesi kamarata) (aha uz ma zaregistroval) NO HEJ “!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
    pridem domov a cuduj sa svete musim skocit o 21:30 este kupit composite video kabel a jack – 2 x cinch na audio hubu by som mu hovadu rozmlatil

    inokedy v inom obchode iny predavac v BA
    hladam book pre frajerku ale asi MBPro na video. Citam o vadnych grafikach
    “JA” prosim Vas ako su riesene reklamacie grafickych kariet???
    “predavac” AKE PORUCHY??? niesu ziadne vady!!!!!!!!

    inokedy v inom obchode iny predavac v BA
    vtedy som este pre frajerku hladal iMac, dozvedel som sa ze 20″ maly kazove grafiky – ze sa prehrievali
    “JA” prosim Vas ako je to s tymi vadnimi grafikami????
    “predavac” ake vadne grafiky???? ziadne vadne niesu!!!

    “JA” aha!? a aky je tam display???
    “predavac” DOBRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    “JA” AHA!?!?!?!?!?!? TN??? alebo S-PVA????????
    “predavac” (tupo na mna kuka)
    15 sekund
    “predavac” (stale tupo kuka) ja neviem, DOBRE SA PREDAVAJU -NEMAME S NIMI PROBLEMI

    ATD…………………

    len tolko

    #135632
    renad
    Účastník (Participant)

    konečne vďačný príspevok, dobre som sa zasmial, … super :) :) :) :)
    michal: 10 bodov z desiatich …

    #135633
    Aleks
    Moderátor

    Vieš, v skutočnosti je všetko oveľa menšie ako na internete a je naozaj možné, že u nich nikto s grafickou kartou problém nemal. Keby mal, asi by to daný predajca vedel, nie?

    Tvoje prípady su smutné, no poznám veľmi dobrých predajcov, ktorí žijú s Macom od narodenia, vyznajú sa, a zdá sa mi nespravodlivé hádzať všetkých do jedného vreca a nazývať ich “naničhodnou bandou”.

    Len toľko.

    #135634
    renad
    Účastník (Participant)

    Aleks, stáva sa to. Nič s tým neurobíš, dokonca ani majiteľ (a môže to byť práve ten dobrý, čo s macmi žije od narodenia) nemá šancu to ustriehnuť. Je to o ľudoch, v tomto prípade o zamestnancoch.
    Ale príspevok bol dobrý :), nemôžeme všetko brať až tak vážne.

    #135635
    michal Styrak
    Účastník (Participant)

    Aleks

    ospravedlnujem sa za hadzanie do jedneho vreca ale toto su moje skutocne skusenosti.
    robil som predavaca foto v poluse pred par rokmi a viem trochu o com ta praca je. ak nevies tak sa uc, ak vies a nechce sa Ti tak sa na to vyser. Jednoduche

    Samozrejme ze info o vadach su nafuknute. no aspon by mi to mohli vysvetlit. je to v ich zaujme.
    dat len tak nejakych 60tis za PC v ktorom je nieco vadne nie je sranda. na to peniaze nemam

    #135636
    michal Styrak
    Účastník (Participant)

    beiju

    v kazdom pripade ako tu citas cez vsetky male obcasne peripetie sme vsetci zavodou bo uz MAC mame doma.

    #135637
    wbear6
    Účastník (Participant)

    Ja som nedavno kupil macbook. Vsetci su spokojny, ale ja sa priklonim na druhu stranu veci. MAcbook sa mi hned pokazil a bol 2 tyzdne v servise. Odysli mi repro. Casty problem je wifi, ktora ludom casto blbne (bohuzial nie len mne – na fore je toho kopa). Na vysokej je macbook dost nepouzitelny, normalne programy ako office, matlab sa mi spustaju tyzden. Nie je to az taky zazrak, ale zas zvyknut sa da na vsetko:D

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 33 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.