Plnohodnotna náhrada?

Domov Diskusné Fóra Ostatné Plnohodnotna náhrada?

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55323
    Luqas
    Účastník (Participant)

    Ahojte, mám dôležitú otázku a odpoveď na ňu (pokiaľ možno čo najviac objektívna) je pre mňa naozaj rozhodujúca. Myslíte si, že by 15,4″ MacBook Pro mohol byť plnohodnotnou náhradou za desktop? Používam počítač prevažne na bežnú prácu, čiže office, škola, sem tam nejaká hra (napr. wow (ktoré je plne kompatibilné s macosx)), milujem zábavu a v neposlednej rade na občasný webdesign, keď sa naskytne príležitosť, osobne sa však viac zameriavam na kódovanie ako design, ale práca s photoshopom (ale aj illustratorom) je úplne bežná vec. Zároveň by bolo super mať mobilitu, ale iba v tom prípade, že by mašina plne nahrádzala desktop.

    p. s.: ak nie, tak asi prejdem na iMac :P

    potencionálny switcher

    #110854
    Aleks
    Moderátor

    Ja používam PowerBook (ak nevieš – predchodca MacBookov Pro) ako desktop a vceklu to ujde. Má už štyri roky a stále je celkom rýchly (aj spomínaný WoW na strednom grafickom nastavení…).
    Ale ak ho budeš používať ako desktop tak by som ti odporúčil kúpiť si aj nejaký cca 20 palcový display (možno sa to nezdá ale je to dosť veľký rozdiel). Stačí aj nejaký lacnejší, myslím, že sa to dosť oplatí.
    Ale to je asi individuálne…

    #110858
    Luqas
    Účastník (Participant)

    ako, ja sa do macov rozumiem dosť, som ich fanúšik už veľmi dlho a aj fanúšik tohto blogu už od začiatku :P. A doma mám monitor, o to nejde, akurát tým spojením “náhrada desktopu” som mal na mysli, či sa to oplatí napr. viac ako iMac, keď sa vezme do úvahy aj baterka booku, keďže bude dosť často pripojený do el.siete. Ale diki za podelenie sa o skúsenosť, dobré vedieť, že sú viacerí, ktorí rozmýšľajú podobne ako ja :D

    #110859
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Mam pocit, ze si mas uplne rovnake poziadavky ako ja. Sem tam si zaparim, office pouzivam denne, webdesign robim uz daky ten rok a sice menej kodu, viac flashu s actionscriptom, ale v podstate to iste. V lete som kupil mac book pro.

    Takze ked si to rozoberies ..

    V prvom rade nenajdes nic podobne v segmente notebookov ako macbook pro. Preco? Ak robis grafiku a veci, tak chces mat pohodlie, t.j. nie huciacu masinu, nie nieco, co ma nasavanie ventilatora na spodu notebooku ako vsetky a tym myslim vsetky ostatne notebooky .. preto ak si sadnes na postel, v klude si ho supnes na deku bez toho aby si ho spalil. Robis vo worde. LEd displej a podsvietene tlacitka na klavesnici, a ta klavesnica .. to je skratka bozska kombinacia na pracu, daleko nieco ine ako moje predchadzajce notebooky. K tomu pridaj dialkove s uzasnou podporou multimedii a tisic inych drobnosti ktore spolu s mac OS daju nenormalne prijemne prostredie na webdesign.

    V druhom rade, najdi iny notebook 2,2Hgz ktory ma v sebe taku paradnu grafiku ako 8600 GT a pritom nezhavi ako lava a ide v pohode. Otazka v tomto pripade, ci je to dobry desktop replacement , je mimo, lebo je velmi rychly a grafika este co to postiha, na notebook az az. Inak najdi mi nieco podobne .. napr siesny acer v “novom”
    sassi je biedny, ako som pozeral na notebookreview.com ani ten novy asus v ronakej konfiguracii nic moc .. a este tazky ..

    V tretom rade mobilita je nenormalna, na to co dali do notebooku je lahucky. Supnes do ruksaku a denne nosis, potrebujes len nejaku Sleeve z neoprenu a si v pohode.

    Treba povedat, ze macbook pro je daleko lepsi, ako cakas, ale …

    ak robis webdesign a ostatne veci .. necakaj, ze budes slapat na XP software .. hlavne preto, lebo mac OS je super a tak po case aj tak siahnes po mac verziach programov. V druhom rade (ak sa to nezmeni s novym leopardom a bootcampom) tak XP cka su nie velmi vyuzitelne. bootcamp ide koli driverom rotavit macbook, a nema powermanagement. Ak si tam das emulatory stilu paralels a vmware .. to stratis kopec vykonu.

    a preto tie negativa su : zozhnat nanovo software, poznat novy system, ak chces parit, tak mozes dufat, ze s novym systemom bude slapat XP lepsie a XP si nechas na hry .. ale to s potrebnym rebootom do druheho systemu, a kopec ineho .. je to skratka iny system a bootcamp s XP zatial nie je vo verzii pouzitelnej pre macbook pro. (rovno zabudni parenie a 3D grafiku, napr MAX – ten ani nie je na mac OS)

    Ale nakoniec. Kupil som si ho, a uz by som ho nevymenil za ziadny iny. Je niekde inde ako acery, delka a toshiby. To sa ani neda porovnat. A ak robis kreativnu pracu, to je ako oaza pokoja.. krasne prostredie, vsetko slape, ziedne antiviry a firewally, ziadnych 1000 a viac doplnkov. Je to skratka uzasny stroj, vykonnom prekonavajuci bezny desktop daleko. Ja som viac nez spokojny …

    #110874
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    no ja som robil 1+ rok na MBP a 23″ displeji grafiku, web, uplne bez problemov, jedine sa pri viacerych spustenych aplikaciach zacal trosku zahrievat (Illustrator+Photoshop+GoLive+….:)). Najlepsie na tom bola ta mobilita. Ked sa vsak clovek chce grafike venovat profesionalne, tak mbp asi nie je riesenie, preto som aj zainvestoval do mac pro, a mbp budem pravdepodobne pouzivat dalej, po synchronizacii projektov je to pohodicka….
    Teda aby som to zhrnul, mbp moze byt nahradou za desktop, ale nie na intenzivnu pracu viac ako 10+ hodin denne. Teda to je moj nazor :)

    #110882
    jurosik
    Účastník (Participant)

    no kompi to bola pekne dlha spoved… ale Luqas si musi polozit hlavne otazku, ci chce pocitac stolovy, alebo prenosny… potom uz nie je co riesit, vykon ti bude stacit u oboch…

    durotrulo 10+ ?! uf, to uz je az moc, setri sa trochu…

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.