Nenačíta SD kartu

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Nenačíta SD kartu

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #533827
    joer
    Účastník (Participant)

    Priatelia, mám problém. Po dlhšej dobe som potreboval naformátovať novú 16 gb micro SDHC kartu v mojom MacMini Mid 2010. Kartu Mac vôbec nevidel, ani po prepnutí na starý Snowleopard. Po čase sa zrazu karta objavila, naformátoval som ju, nahral na ňu zvuk. Na druhý deň už ani ťuk. Nechytá ani staru 2 Gb SD kartu, nepoužívanú s foťáka, proste nič. Myslíte si že odišla čítačka v Macu? Neviem či si kúpť nejakú lacnú externú na čítanie micro SDHC kariet, alebo ešte skúsiť niečo s tým porobiť, vyčistiť nejak kontakty vnútri slotu na karty alebo čo. Poradí niekto, nemá takúto negatívnu skúsenosť?

    #533873
    0xCF
    Účastník (Participant)

    diskutil list nenapise vobec nic?

    v system reporte vidis card reader?

     

    #533904
    joer
    Účastník (Participant)

    Nič, diskutil nevidí ju vobec, ani card reader v OS ani soft SD formater, proste ani ťuk. Vyzerá to akoby umrela čítačka v počítači.

    #533922
    0xCF
    Účastník (Participant)

    najskor ano, ak ju nevidis ani v System Reporte, odisla. Mozno este nejaky flex, ak neni na doske

    #533997
    joer
    Účastník (Participant)

    Tak som dneska kupil externú čítačku, podpora na macOS, zasunul, kartu SD 2 gb videla, kartu vysunul, dal kartu micro SDHC 16 gb, Mac videl. Po vysuyutí čítačky s usb portu a nanovo zasunutí ani ťuk. Čítačka sa tvári že komunikuje, dioda svieti na nej, SD karta v diskuil system vidí, ale naformátovať nejde. MikroSDHC ani nevidí, v cardreader ani záber, hoci ju predtým/čítačku bolo vidieť/. Môže mi niekto prosím vysvetliť čo je toto za pič….ovinu? Robím na Macoch od 1994 ale s takouto chujovinou som sa este nestretol. USB klúč je vidieť normálne.

    #534000
    0xCF
    Účastník (Participant)

    Ked mas nejaku virtualku, pripoj do nej tu usb citacku, co to spravi. Mozno ti ta karta odchadza a system si s nou nevie rady. Ale to nevysvetluje ze nejde ziadna karta

    #534011
    joer
    Účastník (Participant)

    Nabootoval som do Windovs 7, čítačku videl, nainštaloval si nejaký driver, kartu SD 2GB videl ale na FAT32 sformatovať nešlo, vyhadzoval chybu, ani na ďalšie 3 kusy. SDHC ani nevidí. To isté pod macOS 10.6.8, pod SnowLeopardom to isté. Tak už neviem čo si mám myslieť. Mám nainštalovný OS MOjava cez Patchupdater, začínam mať dojem či ten patch nenahral niečo čo neumožňuje čítať SD karty. Aj keď je zaujímavé že na prvý raz vsjo išlo.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.