Nejaky manual by nebol?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Nejaky manual by nebol?

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55286
    konig
    Účastník (Participant)

    Pani a damy, zacinam s Mac OS, nepozna niekto ak sa dostat k nejakemu manualiku?

    #110687
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    ako sa ti paci mac ?:) neboj dostanes sa dotoho.. Kazdy sa tu uz tesi na Leopard (aspon ja). Je to vpodstate to co windows, instalovanie programov mas vacsinou presunutie ikonky do applications. ostatne veci su ZHRUBA to iste. na ICQ mas adium program… atd.. je tu aj taky clanok programy pre mac. Tam najdes tie najdvolezitejsie a najzakladnejsie. Kludne sa pytaj na vsetko :D

    #110688
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Veď sa pýta. Povedal si mu však iba chaos…

    Konig: Odporúčam nájsť nejaké začiatočnícke návody tu, na MacBlogu. Väčšina vecí je vša čisto intuitívna. Ak vieš po anglicky, rozumieš. Ak rozumieš, nič nepokašleš a na všetko prídeš. Okrem toho v samotnom Macu máš manuál v PDF. Stačí pohľadať.

    #110689
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    no to si mu pomohol teda.. ale vpodstate konig, milan ma pravdu. vsetko je intuitivne (lahke)

    #110696
    Jarmille
    Účastník (Participant)

    a takisto help je v macosx vcelku uzitocny a pouzitelny, nie ako vo windows….

    #110697
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    S helpom súhlasím. Windows ma pri hľadaní napaľovania hodí niekde na defragmentáciu. :D Je pravda, že OSX má help niekoľkonásobne lepší.

    #110705
    konig
    Účastník (Participant)

    Vdaka vsetkym. Jasne, mac je neskutocne intuitivny, za dva tyzdne co ho mam k dispozicii som toho objavil vela-lenze-v buducom sk. roku by som chcel v skole spustit z jedneho projektu celu ucebnu vybavenu macikmi, takze budem zrejme riesit aj vaznejsie problemy, nehovoriac o otazkach ziakov. Preto som sa pytal na cosi podrobnejsie. Sice som nasiel toto: http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/kancelarske-programy/mac-os-x-tiger-kniha-plna-tipu/ ale vzhladom k chystanemu Leopardovi sa mi zda zbytocne to kupovat. Snad nieco podobne vyjde aj pre novy OS. Este raz vdaka.

    #110706
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Myslím že otázky žiakov častokrát nevie zodpovedať nikto… :) Ak to však máš v pláne až v budúcom školskom roku, naučíš sa dovtedy oveľa viac, ako je nutné minimum. Ja som napríklad v prvom týždni ani nevedel rozbaliť hqx archiv… Potom som zistil, že na to treba Stuffit… Postupne sa však môj rozhľad rozširoval. Do dvoch týždňov som si na Windows ani nespomenul.

    #110709
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    Adium, mail, safari, adobe balik, itunes, textmate, vlc, QT, cabos/acquistion, transmission, pureFTD, transmit, MAMP, toast, stuffit deluxe a vmware. Zaklad ktory splni vsetko :)

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.