Nakupovanie s kartou v AppStore

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Nakupovanie s kartou v AppStore

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #95871
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Takže, okolnosťami som bol nútený založiť si účet v banke, preto sa rovno pýtam – ako je to s priradením účtu v banke, aby som mohol kupovať platené aplikácie v AppStore? Je Slovenská sporiteľňa dobrá? Je to dlhší proces alebo je to pár klikov?

    Vôbec sa v tom nevyznám (výplaty som vždy dostával šekom), preto sa pýtam :-)

    pekný večer

    #363251
    jaaaaaaaa
    Účastník (Participant)

    je to easy. Choď step by step, nahádžeš tam čísla karty a je to. Rozdiel medzi Slovenskou Sporitelnou, VUB, OTP a pod., je len v názve. Mnoho ludí štve Tatrabanka. Inak rovnaké produkty, ceny a služby. (robím v banke)

    #363253
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    robím v banke – čiže založim účet, zoberiem kartu a potom už len tie vecičky v AppleID. Tak je? Je nejaký problém ked mam povedzme MasterCard, Visa alebo iné?

    Díky :-)

    #363257
    tutuc
    Účastník (Participant)

    nedavno mi jedna karta zo sporitelne nefungovala a bola to VISA daka.

    #363258
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    tutuc: presne tohto sa bojím

    #363263
    shadower
    Účastník (Participant)

    ak vam slovenska sporitelna nejde tak mozno mate limit na platby cez it nastavene na 0e :) v it banking sa to da zmenit

    #363291
    iTuxx
    Moderátor

    Mam sporitelnu a Visa electron s bezkontaktnymi platbami a ziadny problem. Uz som vymenil 3 visa electron karty odkedy mam ucet a nikdy nebol problem, nakupujem v AppStore aj Google Play.

    #363292
    tutuc
    Účastník (Participant)

    ta karta nebola moja! pravdepodobne nemala aktivne internetove platby…

    #363393
    majdy
    Účastník (Participant)

    Čo znamená Electron? :)

    Akurát mi prišla dnes karta od Zuno, kde som si otvoril nový účet a Tatra Banke chcem dať zbohom, no pri porovnávaní kariet som narazil na logo VISA a na karte od TB je pod ním nápis electron :)

    #363395
    tutuc
    Účastník (Participant)

    je to typ karty VISA. VISA Electron < VISA, dost mozne, ze VISA Electron ti fungovat nebude musiet, zatial co VISA funguje na celom svete rovnako.

    Dalsim rozdielom je, ze Electron nie je debetna karta, to znamena, ze s nou nemozes ist na svojom ucte do minusu.

    #363398
    majdy
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za vysvetlenie tutuc, takže vlastne moje nová karta by mala byť “lepšia” (je debetná), o ďalší dôvod dať TB zbohom, ešte raz ďakujem, konečne mi to je jasné :)

    #363399
    tutuc
    Účastník (Participant)

    no lepsia ako sa to vezme … VISA. Moze sa stat, ze sa dostanes do debetu a ani nevies ako … to by sa ti v pripade electron nestalo. Ja som bol povodne v tom, ze Electron je viac ako obycajna VISA nakolko jej logo byva vycapene aj na paypal etc., ale zistil som, ze tomu nie je tak :D.

    Prajem Good Luck :)

    BTW: TB vobec nepoznam … ale s VUB som zatial spokojny

    #363403
    majdy
    Účastník (Participant)

    Samozrejme rozumiem, no som hlavne rád, že som sa zbavil zbytočných mesačných poplatkov…
    Tak ešte raz vďaka za info :D ;)

    #363406
    tutuc
    Účastník (Participant)

    ale pred nedavnom som cital, ze ZUNO mozno skrachuje … nechcem strasit … ale moc penazi by som im nenechaval na ucte, nakolko ich forma zivota sa moc nepodarila, velmi neskoro zacali zarabat zisk.

    #363408
    iFiko
    Účastník (Participant)

    .

    #363411
    babo
    Účastník (Participant)

    Mate v tom hokej :) Samotny nazov VISA Electron nie je dostacujuci, dolezite ci je karta debetna (naviazana priamo na bezny ucet a ked funguje vsetko idealne, nedovoli ist na ucte do minusu, respektive za povolene precerpanie), alebo kreditna (kazdy mesiac ma clovek ramec, ktory vacsinou do 30-45 dni ked splati, tak je to bezurocne, ale inak je urok velmi vysoky, kludne 19%) a potom Embossed alebo NonEmbossed (vystupene pismenka na plaste katy alebo nie).

    Visa Electron je najcastejsie Debit NonEmbossed a tie karty sluzia vacsinou na vyber z bankomatov (ATM), alebo platbu POS terminalom. Takzvane offline citacky kariet ich neakceptuju (ale tie v EU prilis nie su) a casto byva problem s platbou cez internet. Napriklad v SLSP podla toho co skusali dvaja znami vacsinou Visa Electron v App Store nefunguje.

    Slusna volba byva Embossed Debit karta, cloveka to nezlaka dostat sa do dlhov a pre bezne platby cez internet funguje bez problemov. Niekolkokrat som sa ale stretol s tym, ze ani ta nestacila a ked ide clovek do zahranicia do hotela atd., je najlepsia Embossed kreditka.

    Rakusko je specificke, podla mojho osobneho nazoru vyhlasili vojnu VISA a Mastercard, ale v zasade vsetkym spolocnostiam (AMEX, …) . Je to preto, ze Merchanti kludne platia 2.5-3% z obratu ked je platba kartou. Tam paradoxne clovek najlepsie zaplati najobycajnejsou Visa Electron alebo Maestro.

    #376443
    matejjetam
    Účastník (Participant)

    zdravím, chcem sa opýtať či sa dá platiť aj kreditkou maestro pretože mám len tú no ale neakceptuje mi ju
    vdaka za odpoved 8)

    #376444
    marianlapos
    Účastník (Participant)

    Musíš vo svojej banke požiadať o kartu s internetovými platbami a je to. Je to jedno aký maš typ karty ale banka ti musí povoliť tie platby.

    #524414
    Adrian44
    Účastník (Participant)

    chcem sa opýtať prečo mi stále vypisuje ak si chcem kúpiť niečo na aplikácií “Váš nákup nemohol byť dokončený” pritom som s týmto doteraz nemal problém a nakupoval som cez kartu bez problémov. Na karte mám dostatok peňazí dokonca som skúšal aj inú kartu taktiež som sa aj odhlásil a opäť prihlásil na icloud a stále mi to vypisuje.. Vie mi niekto poradiť ?

    #524469
    Martingzd
    Účastník (Participant)

    Napadá ma iba to že bud máš málo voľneho miesta na stiahnutie, alebo ak si nedávno menil platobnú kartu za novú tak si si v nastavniach zabudol tu starú odtial zrušiť čo spôsobuje to vypisovanie čo píšeš

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.