Mobilne dáta

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #78825
    Tomys
    Účastník (Participant)

    Chcel by som sa spýtať na čo slúžia mobilné dáta v iPhone a či ich môžem vypnúť.Vďaka:-)

    #272752
    Adrian91
    Účastník (Participant)

    mobilné dáta je internet, ktorý si predplatíš u svojho mobilného operátora. Ak ho nemáš v paušáli, radím ti ho vypnúť, lebo ti prídu niekoľko stovky eur navyše platiť. Vyplneš ich v Nastavena-Všeobecne-Sieť a Mobilné dáta (ak je to vedla na modro, je to zapnuté, ak je iba šedá a gulicka na pravo, je to vypnuté)

    #272871
    denton
    Účastník (Participant)

    vacsina ludi ti ale odporuci aktivovat si nejaky datovy balik, pretoze iPhone bez internetu je dost obmedzeny.

    #361225
    goromir
    Účastník (Participant)

    No ja mam problém s tým, že tie mobilné dáta sa mi zapnú bez môjho vedomia. Neviete poradiť s tým? Mám iPhone 4S a Jailbreak.

    #361227
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Poradim ti dat prec JB a nezakladat dve temy s rovnakym problemom. :)
    Alebo skus si nejako odsledovat pri ktorej aplikacii sa ti to pista alebo celkovo odsledovat kedy sa to pusta.
    Potom z toho nejaky vycitat preco sa to deje a skusit danu aplikaciu ak pochadza zo Cydie vymazat a uz nepouzivat.

    #361231
    Dr.Exit
    Účastník (Participant)

    Väčšinou sa ti môže zopár dát stiahnuť napríklad keď iPhone kontroluje či sú pre tvoje aplikácie v AppStore nejaké aktualizácie, tiež by som povedal, že môže to spraviť počasie keď si otvoríš čo i len notifikačné centrum kde je vlastne hore počasie podľa aktuálnej lokácie a podobné. Ale to sú všetko maličké prenosy dát a zaručene, keď už spomínaš internet v mobile, tak samozrejme nejaký balíček si s tým zobrať a takáto maličká spotreba dát pre aktualizácie spomínaných vecí ťa nebude trápiť. Ak balíček nemáš, tak je ti zbytočné mať mobilné dáta vôbec zapnuté, aj tak kým nemáš vyplnené údaje v nastaveniach, tak ti ten net nepôjde, to je jedna vec, ale jednak ja to mám celkovo vypnuté pretože väčšinou mám možnosť Wi-Fi.

    #361244
    peto7532159
    Účastník (Participant)

    Dr.Exit: ale jemu sa zapínajú a vypínajú dáta a ak sú dáta vypnuté App Store ani Počasie ani iná aplikácia si ich nemôže zapnúť

    #361247
    Dr.Exit
    Účastník (Participant)

    Aha tak, to až teraz čítam, že goromir takéto písal. No tak to v žiadnom prípade by to nemalo robiť. Keď vypnem Celluar Data, tak proste nič, ani ikonka mobilného internetu nie je zobrazená. Ale ako riešenie môžem navrhnúť vymazanie potrebných informácií pripojenia v Cellular Data Network a je po probléme. Hoci by sa dáta samé aj zapli (v tvojom prípade keďže ti to tak blbne), pripojiť by sa to aj tak nevedelo :) Osobne si však myslím, že tento problém budem spôsobovať niečo v rámci JB. Dal by som restore a odsledoval to tak ;)

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.