Mail app – zasielanie mailov z viacerych schránok

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X Mail app – zasielanie mailov z viacerych schránok

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #100492
    2bediesel
    Účastník (Participant)

    nevie niekto ako by som v mail app na osx nastavil aby kokrétnemu príjemcovi odosielalo správy z konkrétneho mailu/schránky?
    Pretože mám v mail app nastavenú aj súkromnú a firemnú schránku a chcem aby na niektoré adresy vo firemnom styku boli odoslané z firemného mailu.
    Dík za odpovede.

    #395706
    mk01
    Účastník (Participant)

    spravy, ktore pises nove, alebo spravy, ktore ti prisli na lubovolnu (firemnu ale aj sukromnu) adresu povodne a ty na ne odpovedas ?

    to prve (novu spravu) neznasilnis. musis byt v spravnom priecinku. tj pri pisani novej pravy budes vychadzat bud zo sukromneho alebo firemneho. podla toho imail pouzije tvoju mailto: adresu a podla toho aj pouzije odchozi smtp server.

    ak ide o spravy, ktore ti prisli, tam by sa to dalo osidit nadefinovanim pravidla pre prichodziu postu. tj ak ti ide email z XY@01.SK, prepis v hlavicke TO: na tvoju FIREMNU adresu, nakopiruj email do inbox firemna posta a povodny zmaz.

    podobne pre adresy From: ktore chces iba zo sukromnej. bez rozdielu kde pride, ak from: je XY@02.SK, presun a prepis rulov do sukromneho konta.

    #395707
    mk01
    Účastník (Participant)

    prave pozeram ze bez pouzitia apple scriptu header nezmenis (prepisat TO:), ale mozes email odpovedat, presunut, alebo forwardnut. v tomto pripade forward urobi prepis TO:, povodneho adresata odstrani. nie je to taky forward co das manualne na email.

    cize akcia forward na tvoju druhu adresu (konto) ako potrebujes. tym padom ho nemusis ani presuvat specialnou akciou, iba ho zmaz po forwarde.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.