MacBook pro 15 late 2011- GPU mrtva

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook pro 15 late 2011- GPU mrtva

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #520853
    Loverko
    Účastník (Participant)

    Ahojte, nemate niekto skusenosti s mojou chybou. Na Macbook pro 15″ late 2011 kde mám dve GPU – jedna tam je intel 512MB a druha AMD Radeon HD 6750M 1GB mi jedna z nich prestala ist teda pri starte len cervene ciary. Už raz bola menená ked bola zvolavacka na chybnu GPU no teraz po 7 rokoch skoncila svoju púť.

    Mam tam aj upgrade 16GB RAM, SSD 480GB aj HDD 750GB takze sa mi snim tazko luzi.
    Minuly tyzden som kupil nove Macbook Air lebo som surne potreboval nenajaky stroj a nechcelo sa mi teraz davať 2000€ za Pro.

    Neviete co by stala oprava alebo vymena tejto GPU? Oplati sa to servisovat? Alebo ho mam predať 200€ niekde na nahradne diely?

    #520856
    rudo.ba
    Účastník (Participant)

    Na macrumors je viacero navodov ako deaktivovat AMD grafiku, posobia na prvy pohlad dost divoko, ale ako poslednu moznost pred pripadnym vyhodenim (recyklovanim) mozno stoja za pokus (ak sa zadari, vysledkom je MBP pouzivajuci iba integrovanu Intel grafiku, bez moznosti pripojit externy monitor), napriklad:

    https://forums.macrumors.com/threads/disable-a-failed-amd-gpu-on-a-2011-macbook-pro-grub-solution.2087527/

    Pripadne pozri este ine navody, vsetky su tam hodne pripomienkovane (co komu preco nejde a riesenie), vela ludi s tymto problemom bojuje.

    #520857
    Loverko
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za pomoc.

    No už som skušal niektore návody ale harwerove ako nahrievanie atd.
    Softwerovo som bez šance, lebo som do systemu sa nedostanem kedze hned z uvodu mi vyskocia cervene ciary, skusal som novu instalaciu ktora samozrejme niekde v polovici skoncila a nedokoncila sa. Takze nemam ani nahraty system a aj keby sa stym zase nejak potrapim a vytiahnem z tade ten ssd a pripojim externe k tomu AIR a nainstalujem aj tak sa do systemu nedostanem lebo na zaciatku to hned vypne. Niekedy ide sa dostat aj do instalacie niekedy zase nie. Skôr by som prijal harwerove riesenie ako vymenu GPU alebo nejaky trik na to. Youtube a google som uz prehladal ale moc moznosti teda nie.

    A preto som skor chcel vediet či už stym mal niekto skusenosť a čo to stala taka oprava.

    Ale ďakujem za pomoc.

    #520859
    Anonymný
    Neaktívny

    :-)

    #520860
    Loverko
    Účastník (Participant)

    Napísal som

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.