MacBook – kolko rokov zaruky odporucate?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook – kolko rokov zaruky odporucate?

  • This topic has 5 odpovedí, 6 hlasov, and was last updated pred 17 years by mis.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54464
    ico
    Účastník (Participant)

    zdravim,
    oplati sa investovat do 2-rocnej zaruky (ako pravnicka osoba si mozem ju znizit na 1 rok). Pri mac booku je to cca okolo 5-litrov. Viac krat som videl v diskusiach spomenute, ze v druhom roku byvaju notebooku castejsie reklamovane, potreboval by som vediet vas nazor, ci sa oplati investovat. Planujem si kupit book v DE kde je default 1.rok, alebo priplatit si + SK rabat + 5 litrov za zaruku na 2 roky . Aka je odolnost macbookov , co sa najcastejsie kazi, dik za kazdy podnet.

    http://www.cyberport.de/item/7230/1036/0/85380/macbook-13-3-zoll-2-0-ghz-intel-core-2-duo-super-drive-white+tucano+1gb-stick.html

    [pozn. administrator: nadpis temy bol editovany pre lepsie oznacenie problemu/otazky.]

    #107208
    mIREZ.sk
    Účastník (Participant)

    Zisti si ci je v DE tiez ten 1 rok apple care. Lebo 2.rok by si mal mat zo zakona. Pokial nekupis ako pravnicka osoba a nepodpises zaruku 1 rok, mas 2 v celej EU.

    Osobne by som macbooka s 1 rocnou (ako pravnicka osoba) zarukou nekupoval, vraj problemy byvaju (vseobecne pre vsetky notebooky) najcastejsie 2. rok…

    #107210
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    No, ako to tvrdenie, ze u MacBook-och byvaju problemy najcastejsie 2.rok by som bral za zavadzajuce, nakolko MacBook model ci uz klasicky alebo Pro nie je na trhu dlhsie ako rok a 2-3 mesiace (na SR/CR trhu mozno rok a 1-2 mesiace).. takze nikto este nedosiel k tomu, ze si vyskusal druhy rok zaruky :)

    #107223
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Ako hovori Donald, MacBooky este nie su dostatocne dlho na trhu na to, aby sa to dokazalo posudit. (Vraj) bola vacsina chyb vyriesenych s prichodom MacBookov s procesormi Core 2 Duo.

    #107227
    marko
    Účastník (Participant)

    Celkom dobry prieskum spravil macintouch.com medzi svojimi citatelmi. Podla neho, z prvej dodavky MBP CD mali niektore modely az 24% chybovost (boli aspon raz reklamovane). Po prichode C2D to kleslo zhruba na 3-4%. Samozrejme treba to brat trocha s rezervou, urcite sa im hlasili najma ti menej “stastni” majitelia. Vzorka bola 3-4 tisic ludi, urcite to nejaku vahu ma. Kazdopadne pri investicii $2000 / 80000 SKK za premium produkt, tie cisla posobia dost hrozivo. Da sa to pozriet na Macbooks Core Duo : http://www.macintouch.com/reliability/macbooks.html a Macbooks Core 2 Duo: http://www.macintouch.com/reliability/macbooks2.html .

    #107236
    mis
    Účastník (Participant)

    To stou dvojrocnou zarukou ma zaujima, lebo na rakuskom (ani inom v EU) AppleStore o tom nie je ani zmienka.
    To znamena ze mi bez AppleCare produkt nepredaju, alebo je to nejako inac? Alebo klamu a podvadzaju?

    http://store.apple.com/Catalog/de/Images/salespolicies_consumer.html#Anchor-11481

    Ma tu niekto konkretnu skusenost s uplatnovanim zaruky Apple bez AppleCare druhy rok v EU?

    (Mozno Mirez.sk ten druhy rok mysli len ako zaruka na vyrobne vady a to je zaruka o nicom – vyrobna zavada sa predsa prejavi velmi rychlo (24percent MacBook).

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.