Mac mini

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #527815
    jurajjajuraj
    Účastník (Participant)

    PORADITE??

    ahoj…chcem kupit Mac mini..napojim ho na tv samsung…bude potom tento system rychlejsi ako android, ktory je v tv zabudovany??? asi blba otazka..pardon :)

    staci mi ku surfovaniu mys alebo treba aj klavesnicu??..samozrejme aj filmy, hudba, youtube atd..

    viem mac mini zobudit napriklad appkou od Primare a pustat hudbu priamo z neho??? v tej appke mac mini ale nie je zacleneny, je tam “iba” iphone, ipod, macbook

    posledna vec ..hmm.. da sa mac mini zzapnut, napriklad dialkovym ovladacom???

    ospravedlnujem sa za take pre Vas asi smiesne otazky ale radsej zistujem do predu co a ako…. jednoducho stary notebook ostava bratovi na stole, ja prechadzam na IOS

    ..ked, tak diky za rady ;)

    #527817
    dfx
    Účastník (Participant)

    Nekupuj sucasny, neoplati sa, pockaj na novy.

    #527833
    joer
    Účastník (Participant)

    Aby som ti odpovedal na niektoré tvoje otázky. Začnem od konca. Nie MacMini sa nedá zapnúť dialkovým ovládačom ako napr. TV. Appku Primare nepoznám, ale ovládať hudbu, filmy, fotky môžeš cez Itunes aj dialkovým Apple ovládačom, prípadne cez iPhone Remote ovládač, použiť Airdrop, Airplay. Myš, klávesnica samozrejme že ide použiť stačí ti to viac ako dosť, čo myslíš pod otázkou „Stačí mi to k surfovaniu?” S pripojením k TV Samsung nemám skusenost, viem že sa to líši model od modelu, na fore tuná myslím si že dohladáš nejaké otázky a odpovede. problem býva s HDMI a zvukom cez toto pripojenie ale to si dohladaj. Android v TV a ešte v kombinácii so Samsungom je dosť divná kombinácia. Je všeobecne známe že obchodnou politikou Samsungu je vyrobiť XY modelov, predať čo najviac a zabudnúť po roku na nejakú technickú podporu firmware v danom zariadení. Nie skutočne TV s Androidom od Samsungu nie je to pravé riešenie. Ináč ako nainštalovať si do MacMini KODI a máš multimediálne centrum ako víno. Snáď som ti pomohol.

    #527886
    jurajjajuraj
    Účastník (Participant)

    diky moc “joer”..samozrejme, že si poradil…ešte som špekuloval nad zapínaním z wifi zásuvky ale neviem, či by to fungovalo a keď už, či by to Macu nevadilo…hmm..

    “dfx”, prosím Ťa, kedy asi bude nový?? a aký bude v tom rozdiel??

    #527892
    dfx
    Účastník (Participant)

    Nikto nevie, kedy bude novy, ale stary ma uz styri roky a v septembri alebo oktobri bude uz deviata generacia core procesorov. Aktualny mac mini ma stvrtu generaciu. Proste je zastaraly a vobec sa ho neoplati kupit.

    #527915
    joer
    Účastník (Participant)

    To jurajjajuraj: Niet začo. Ešte s tým zapínaním-netreba ho vypínať, len nechať uspať a potom ho môžeš zobudiť nejakou aktivitou, napr. tým dialkovým ovládačom od Applu. Mam na stole MacMini sice staru šunku z roku 2010 ale vytunenú a keď som ešte mal iPad tak som to mal všetko prepojené cez WiFi router od Apple./MacMini, Ipad, iPhone, repráky Harman plus sieťový disk. Nebol problém cez FTP všetko riadiť atd. Ako multimedialne centrum je to vynikajúci stroj, nemusíš kupovať hneď posledný výkrik Apple mody aj ked je pravda že Apple už serie na upgrade MacMini už dlhú dobu. Ale záleží čo na tom chceš robiť. Ja bežne robím na tom v Adobe produktoch, OS HighSierra, ano strihal som aj domáce filmy v iMovie a FinalCute, úprava foto v Aperture, Photoshope, beží na tom MS Office v pohode, proste netreba sa báť. Pokial to má 16 gb RAM a SSD disk tak je to stále slušný stroj na bežné použitie. A procesor na tých 2,66 GHz je stále ešte výkonný.

    #527934
    jurajjajuraj
    Účastník (Participant)

    ježiš dík :) totálne odpovede :)

    ak smiem ešte otázku pre porovnanie: “…mam notebook acer travelmate 5760 z roku cca 2011, bude napriklad zakladny model s 1,4GHz procesorom (2014) rýchlejší alebo pomalší v otváraní aplikácii, okien na webe, you tube..??? alebo to nepoznať??

    #527950
    dfx
    Účastník (Participant)

    To nikto nevie. Zavisi to od disku, operacneho systemu, RAM, chladenia, zaprasenosti, aplikacii, ktore tam boli poistalovane, … .

    Pri otvarani aplikacii najviac pomoze ssd disk.

    Rok 2011 je zrejme sandy bridge a mac mini ma hasswell. Na rovnakych frekveciach je hasswell rychejsi mozno o 15%, ale tie procesory sa vedia pretaktovt a podtaktovat.

    #527951
    joer
    Účastník (Participant)

    Hmm, MacMini model s 1,44 GHz procakom pokial viem nie je žiaden zázrak. Má to malo Ram-iba 4 gb, pomalý starý disk 500 gb. Aby bolo jasne, macmini je proste 13” Macbook vtesnany do inej krabice. Radšej si priplať a kúp niečo kde sa dá ešte upgrajdnuť pamäť a disk. Niečo o tom je tu: https://www.letemsvetemapplem.eu/2014/10/18/noveho-mac-mini-si-pamet-nevymenite/

    a tu: https://www.macrumors.com/2014/10/19/mac-mini-2014-benchmark/
    čiže za mňa radšej niečo z roku 2012 ale môžeš vymeniť RAM, dať SSD disk. V každom prípade minimálne 8 gb RAm, 16 ti nakopne macmini a SSD disk je jedna báseň. Ja mám už problém s tým že na moj MacMini už nenaínštalujem OS Mojave, čo ma dosť irituje.

    alebo napríklad dá sa aj na bazároch: https://pocitace.bazar.sk/26011990-predam-mac-mini-2015-dual-core-i5-2-6ghz-8gb-1tb/

    #527952
    joer
    Účastník (Participant)

    Alebo tuná máš dobrú cenu a Zuzku poznám osobne, je zo Zvolena.

    Predám Predám/vymením mac mini late 2012

    Predám/vymením mac mini late 2012, procesor i5 2.5ghz, harddisk 500gb, grafika 1536mb, ram 6gb ddr3 (da sa rozsirit na 16gb). Vymena za macbook. Cena je 350€ v pripade zaujmu za doplatok dolozim Samsung monitor, apple klavesnicku a apple mysku. Sms alebo email
    350,00 €
    Zuzana Drinkova
    Zvolen
    Tel.: +421 902 510 101
    E-mail: drincok@gmail.com

    link na inzerát: https://www.mzone.sk/burza/7405

    #527963
    jurajjajuraj
    Účastník (Participant)

    .ta vy nemate chybu!! diky moc..aj sa daco priucim :) diky este raz

    #528229
    jurajjajuraj
    Účastník (Participant)
Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.