Leopard na novych Macoch

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Leopard na novych Macoch

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 30 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55061
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Zaujimalo by ma, ci sa oplati teraz kupovat hociktory mac? Pretoze v oktobri, co je zachvilu, by mal byt vonku leopard, ako kazdy vie (vraj lubi apple prekvapit niekedy aj skor). Ci nebude vyhodnejsie pockat a kupit mac po oktobri a bude v macoch uz standard vybava Leopard za tu istu cenu, alebo klasicky Tiger v kazdom a za priplatok tych $129 moznost si prikupit Leoparda.

    #109819
    mha
    Účastník (Participant)

    Klasicka dilema: kupit alebo este pockat? Ja by som kupil vtedy ked potrebujem novy pocitac. Na to, ze Leopard bude v oktobri by som sa nespoliehal. Ked som ja kupoval Mac mini, bol s Jaguarom, ku ktoremu som za 800 Sk bez DPH dokupil Tigra, neviem ci bude podobna moznost aj teraz, ale napr. u iLife je mozne kupit nejaky zvyhodneny upgrade za 460 SK bez DPH

    #109825
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Ja by som pockal este 3 roky na dalsi system od MacOSX .. Leopard rovno preskocim .. a o 3 roky budu aj rychlejsie pocitace, ako su dnes … ja by som to urcite takto robil :)
    (dufam, ze ste to pochopili )

    #109826
    benko
    Účastník (Participant)

    Ak uz mas mac, tak s kupou noveho ten mesiac pockaj.

    Ak zatial ziadny mac nemas, tak kupuj co najskor.

    Nie som ziadny stary mac-ista, zazil som len prechod z jaguara na panther, a z panthera na tigra. Obidva prechody boli pre mna bez problemov, ale poznam ludi ktori sa skrz to zapotili. Ak mas kupenych vela programov, nainstalujes novy system, a niektore z nich ti nejdu, tak to naserie. Cakas mesiac-dva kym ich autori vydaju nove verzie kompatibilne s novym OS.

    Samozrejme ak to bude tvoj prvy Mac, tak ti to moze byt jedno kedze nemas ziadne programy. Ale na druhej strane je lepsie zacinat s systemom ktory je overeny casom, nez natrafit na muchy prvej verzie.

    #109827
    Anathos
    Účastník (Participant)

    No snad nebudu problemovi, ako bola Vista. Vistu original som mal este 3 mesiace pred vydanim, tam neslo fakt skoro nic. Ledva boli ovladace. Potom aj po oficialnom vydani tam neslo este nic poriadne asi 2 mesiace. Neviem ako to byva u apple, ale co som cital, tak sa tak zatial nestazovali. (Vista uz mala sp1 mesiac po vydani :D )
    Tak ale zase treba brat do uvahy, ze predsa win ma viac uzivatelov, ale aj plno neznalcov ;)

    #109832
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Ja by som kupil radsej s Tigrom je v podstate vychytany je dobry a nic mu nechyba. Myslim ze vsetko softy co idu na Tigera pojdu aj na Leoparda. Neviem co bude presne stat kupit si retail pack Leoparda ale nemyslim si ze si ho ani ja kupim tento rok proste som spokojny s Tigrom.

    Ja by som sa skor pytal kedy vobec kupit Mac. Nejde tak ani o operacny system. Hovorim otom ze ked uz mam doma Mac dajme tomu uz tri roky a chcem si kupit niaku novy lepsi rychlejsi model tak bacha na vydanie.

    Anthos ale ked nemas ziadny mac tak presne ako donald pisal :-)

    PS: neviem Maci sa nekupuju vedsinou pre zabavu a image ale na pracu. Mne moj MBP vyrobi mesacne celkom slusny obnos penazi cize ja som ho kupil hned jak som ho potreboval.

    #109834
    Anathos
    Účastník (Participant)

    No teraz su vsade vsetko nove modely macov, takze asi tak rychlo nebudu nove typy. (jedine co su nejake famy, ze bude cierny iMac a novy macbook pro), ale jednoznacne chcem ist do mac mini a na buduci rok nejaky macbook, aby som bol mobilny. Este zatial nepocitujem potreby mat book.

    #109836
    edkis
    Účastník (Participant)

    Dnes som nainstaloval cez externy hdd na 2. particiu Leoparda build 9A527 a musim zatial poznamenat ze je “zatial” bezproblemovy. Momentalne testujem aplikacie ako sa budu chovat a celkovo stabilitu systemu.
    No musim povedat ze by som pracu na Leopardovi finalnej verzii urcite nedramatizoval co sa tyka funkcnosti.

    #109839
    Anathos
    Účastník (Participant)

    ja mam tiez leoparda, len ho nemam kde vyskusat :D
    Inak ako to je vlastne s bezpecnostou Leoparda? Na win treba original kluc, aby vsetko klapalo (crackovat ho stale, nieco preinstalovavat, popripade cely komplet win sa ani neoplati uz, radsej si ho kupit) ale u OS X nic take nie je, dokonca Steve Jobs sa na WWDC chvali, ze nieco ako aktivaciu u Visty nemaju.

    Neverim, ze sa nejako nepoistili, ked si to nejaky chlapec stiahne z netu, nainstaluje na Mac a frci bez problemov?
    Este jedno logicke vysvetlenie je, ze funguje iba na Macoch. (i ked som ho rozchodil aj na PC, ale to tiez bolo ako s cracknutym win, ze nefungovali aktualizacie a este k tomu tam nefunguje 80% HW, takze tiez to je na 2 veci davat na PC)

    Napriklad kratko po WWDC 07, nejaky maniak zdielal po internete najnovsi build leoparda, ktory prezentoval Steve a za par dni mu zaklopali ludia z apple. Tak preto neverim, ze nie su nejako poisteni.

    #109841
    edkis
    Účastník (Participant)

    Sam si si aj odpovedal. Mac OS X nie je potrebne aktivovat ani crackovat funguje totiz iba na Apple masinach /legalne a stabilne oproti x86 hacknutemu osx/.
    Klopania sa bat nemusis islo totiz o velke torrent servre kde pravnici applu upozornovali na nelegalne sirenie Leoparda. Cize ty sa bat urcite nemusis.

    Sviznost systemu na 9A527 sa mi zda o dost lepsia ako pri Tigrovi. V polozke About This Mac sa uz nenachadza cislo buildu ale Version 10.5

    #109844
    Anathos
    Účastník (Participant)

    No ved teraz v tomto mesiaci ked kupim mac mini, tak urcite bude z tigrom. Skusim neskor leoparda a ked sa mi bude pozdavat, tak si ho jednoznacne kupim. Len u nas asi budu vacsie ceny ako 129$. Predpokladam tak 4500-5000sk…

    #109848
    edkis
    Účastník (Participant)

    cena bude taka ista ako za tigra na http://www.apple.sk predpokladam

    #109849
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Takze tych 4500sk :(

    #109852
    jurosik
    Účastník (Participant)

    leopard je 64 bitovy system (to znamena ze plne vyuzijes vykon svojho procesoru, ehm procesorov), takze ak si odmyslim tie nechutne designove zmeny co sa tam porobili, tak by som ti odporucil pockat si na leoparda…

    #109859
    Anathos
    Účastník (Participant)

    No podla toho ako som sledoval marketing apple, tak mozem z toho vyvodit len jedno. Urcite po vydani leoparda nebude standartnou sucastou novych macov. Teda urcite nie aspon mesiac po jeho vydani. Jedine mozno nejaka zlava pri kupe noveho…

    #109867
    edkis
    Účastník (Participant)

    jurosik:
    K tym designeovym zmenam by som urcite nerobil paniku pricom urcite to nie je take strasne. Jedine co mi trosku mozno vadi je ta nevyrazna gulicka v docku ktora oznacuje beziacu aplikaciu /nahradene trojuholnickom/ a este co sa mi pacilo viac na tigrovi je tien pod aktualnym oknom kde bol tien mensi a vyraznejsi. Inak sa mi urcite paci viac design leoparda ako tigra.

    #109914
    jurosik
    Účastník (Participant)

    zmenili vzhlad tych farebnych guliciek (semaforiku)
    ak som dobre cital, tak priehladnost hornej listy sa neda uplne vypnut
    zmizol bruseny metaaal, vsetky okna maju jednotny vzhlad (to je aj + aj -), ale metal mam rad
    no jo, ta modra gukicka je miniaturna
    no a to pozadie – trava, uz som sa vazne zlakol, ze zostane, nastastie pozadim bude vesmir, takze aspon toto nedopadlo zle
    …mozno som na nieco zabudol
    ale tak dobre je, ze cely system je rychly a svizny (rychlejsi oproti tigrovi), teda tak pisu, nemam skusenosti…

    #109920
    edkis
    Účastník (Participant)

    1. nepouzivam to modre rozhranie kde mas tie gulicky farebne ale pouzivam sive a aj gulicky su sive. Vyzera to prinajmensom elegantnejsie
    2. ta priehladnost bola v builde 9A466 z WWDC velmi velka no v builde 9A527 co mam tak je opacita minimalna a takmer ju nevnimas. paci sa mi ovela viac ako menubar z tigra
    3. brushed metal sa mi velmi nepaci mam radsej uno vzhlad cize leopard opat + a k tej gulicke ano toto mi trochu vadi mohli to lepsie vyriesit
    4. co sa tyka pozadia ano default je vesmir ale pozadi je v leoparde plno a to si zmenit vie kazdy
    5. sviznost je perfektna v builde 9A527 /9A466 bol na tom podstatne horsie/ vravim urcite lepsia ako v tigrovi

    #109923
    benko
    Účastník (Participant)

    Ked apple vyda novu verziu OS, tak ho okamzite pribaluju k novym macom, resp. ludom daju kupon za ktory to dostanu zadara. Dokonca to robia spatne – neviem presne kolko, ale povedzme ak si kupis mac 2 tyzdne pred vydanim noveho OS, tak ho dostanes zadarmo, alebo len za symbolicku cenu.

    #109927
    Anathos
    Účastník (Participant)

    to benko: Takto presne to bolo aj s Vistou. Kto si kupil pocitac kratko pred vydanim Visty, popripade po kupe Visty, tak tiez davali kupon a takisto aj ked si kupil samotny operacny system, tak mal celkom prijemne zlavy na Vistu.
    Dokonca na zapade su aj akcie, ze ked si kupis full original, alebo OEM, tak dostanes kupon, kde po prihlaseni sa cez telefon ti poslu Vistu original postou. Ale zo skusenosti, tak vacsina to tak aj robi, ze si skor kupi XPcko, lebo Vista potrebuje poriadny service pack 1 ;)

    Juj uz sa tesim na Maca :p Takze Maca asi fakt radsej kupim v den vydania, alebo jednoducho sa uistim v nejakom apple store, ze budem mat Leoparda uz isteho lacnejsie…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 30 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.