Kupit teraz MacBook?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Kupit teraz MacBook?

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54554
    Zandome
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    Potrebujem surne, to znamena max. tyzden casu, novy notebook. Isli by ste teraz do macbooku? Nebudem si o o mesiac trieskat hlavu? Ked nie alternativou je Vista (je mi to v podstate jedno na com pracujem, obidva systemy su vymakane…) Tak co, kupit ci nie?

    #107622
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Myslim si, ze to je skor otazka na teba .. co kupit .. trieskat hlavu si nebudes urcite, keby si si kupil teraz MacBook uz len z toho dovodu, ze Apple HW si drzi velmi dlhu dobu svoju moralnu hodnotu. Co sa o klasickom PC/notebook moc povedat neda, ked mas na tom Windoze. (Priklad, poznam ludi, ktori normalne pracuju na 4-5 rokov, mozno aj viac, starom Apple HW s najnovsim Mac OS X .. nakolko Apple sa snazi kazdou verziou svojho operacneho systemu zrychlovat a to aj na t.z. zastaralom HW)

    #107623
    Zandome
    Účastník (Participant)

    Ide o to, ze uz je vonku Santa Rosa od Intelu, aj ked nic prevratneho neprinasa, ale prepokladam, ze Apple sa chysta upgradovat, otazne je len, ci to urobi az ked vide von Leopard, alebo uz teraz.

    #107624
    Zandome
    Účastník (Participant)

    Inak odporucate mi to upgradnut na 2giga ram? A da sa do macbooku dat 7200rpm disk? (neni to zbytocnost?) A ten co tam je (80giga) je s kolmym zapisom? Sorry, ze sa pytam mozno blbe otazky, ale predsa len je to pre mna dost velky cash nakolko som student a nemam s macmi skusenosti

    #107625
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Doporucujem ti upgrade na 2 GB RAM a budes mat aj do buducna pokoj. Da sa dat do MacBook aky kolvek SATA disk pre notebooky a ci je uz s kolmym zapisom to fakt netusim.

    #107626
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    7200rpm s kolmym zapisom je ovela rychlejsi, ale standardne sa nedodava. Musel by si si ho vymenit asi sam, nie su ani lacne.

    Inak to iste sme uz riesili aj v tejto teme:

    http://forum.www.macblog.sk/discussion/199/kedy-kupovat-macbook-pro/

    #107629
    MBPro
    Účastník (Participant)

    Upgrade na 2GB je asi nevyhnutny. ja by som docela uvital aj viac, lebo uz sa mi stalo, ze som aj pri takej ramke mal 3GB swap file…

    #107639
    jozo
    Účastník (Participant)

    Otazka je kolko na to mas. ? Ak som dobre pochopil, pre teba je prioritny cas. Ak ti je jedno aky MacBook (nehovorime o MBP) tak si vyber ciernu najvyssiu verziu a daj si ho vyskladat pred kupou s 2 gb RAM, Pripadne ak ti je malo 120 HDD (5400 rpm) objednaj si do toho 200 GB (4200). Grafika postacuje. Ak ti to tak suri, a staci ti zakladna zostava, tak sa ozvi. giuzo@europe.sk Ak si student mas to za 53.266.- Sk s DPH Dodanie hned. Co vsetko je v cene hadam uz mas prestudovane.

    Mimochodom, odkial mas tu mylnu informaciu ze Vista je vymakany system ???

    #107642
    mrzo
    Účastník (Participant)

    k 7200 rpm diskom – na non mac bookoch s tym bol docela problem ako ich zacali davat do svojich zostav – strasne sa prehrievali tie notebooky – neviem ci je to tak este stale alebo ci to uz vyriesili ale bol som od par ludi v mojom okoli na toto upozneni – mozno ak ma macbook lepsie vyriesene chladenie tak to zvladne ale pre istotu by som si este nieco o tom pozistoval, inak predpokladam ze tych 7200 otacok sa prejavi aj na spotrebe co moze byt tiez docela vyznamny faktor

    k vista – heh :P – skutocne aj ako windows user by som tieto okna nenazval zrovna vymakanymi, ale kazdemu vyhovuje nieco ine :)

    #107644
    Chuck Taylor
    Účastník (Participant)

    2GB RAM? A ja som myslel, ze MAC OS X je nenarocny na HW… Kazdy pise aka je Vista nanic, ze potrebuje vela RAM, ale vidim, ze OS X nie je na tom o nic lepsie. No co uz, nieco ine sa hovori a nieco ine robi v praxi…

    #107647
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Chuck Taylor: Nechapem tvoje vecne rypanie, zdrz sa prosim podobnych silenych komentarov. Mac OS X je oproti Windows Vista pamatovo menej narocny operacny system so zapnutymi efektami. Ak vsak potrebujes poriadne pracovat, pouzivat virtualne masiny, graficke aplikacie a dalsie, tak potrebujes 2 a viac GB ram nezavisle na tom aky OS pouzivas. Je to logicke a uplne jasne, sam to dobre vies, no tvoj prispevok je uplne ucelovy.

    #107666
    Futurism
    Účastník (Participant)

    No já mám tu nejslabší konfiguraci macbooku s 512MB RAM a jedu na tom pohodlně,Parallels na tom dám taky,ne až tak komfortně ale dá se to.Nouzově dělám i tedka na tom macbooku ve Photoshopu a Maye a je to uplně v pohodě.

    Nešiřte pls bludy o tom že OS X potřebuje 2GB RAM.

    #107668
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    To nie je o tom, ze by MacOSX potreboval 2 GB .. ja sam som fungoval 3/4 roku na 512 MB RAM a teraz mam 1,5 GB RAM .. ale ide o to, ze vacsina profesionalnych programov, ktore sa z vacsej casti pouzivaju na MAC OS X vyzaduju vela HW prostriedkov a hlavne RAM tak preto to doporucenie a hlavne, min. 50% uzivatelov Mac OS X maju vedla tohoto systemu este nainstalovany v Parallels/VMWare este dalsi system a to urcite chce viac pamate ako len 512 MB

    #107669
    Šuška
    Účastník (Participant)

    HD jde vyměnit snadno (100Gb, 7,2x). Více o vhodných typech např. http://www.macsales.com

    #107672
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Ako ja si myslim ze dnes uz je standart 1G Ram. Apple produkty maju kazdy min 1G Ram “okrem Mac mini a najlacnejsi 17″ iMac a najlacnejsi 13″ MacBook”

    a vobec zase nieje to take hrozne ze je to nevyhnutne mat 2G Ram “aj ked mam)))” uplne postaci 1G Zase nezavazdajte chlapca bez problemov ti vsetko bude bezat aj s 1G Ramkov.

    #107684
    jozo
    Účastník (Participant)

    Chuck Taylor:

    Ak pracujes s Wordom tak ti samozrejme staci 512. RAM sa nenavysuje koli OS, ale koli narocnym aplikaciam. Ci uz je to strih videa albo hudby. Ale s tym si ty asi nikdy nepracoval, tak ti tu poznamku mozme odpustit. Drz sa. :-)

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.