Kupa MacBook pro 15 v roku 2019?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Kupa MacBook pro 15 v roku 2019?

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #533534
    bijeli85
    Účastník (Participant)

    Dobry den,
    vedel by niekto poradit, ci sa mi v sucasnosti oplati kupit MacBook Pro 15 mid 2015 i7 2.5Ghz, 256 Gb SSD, 16Gb RAM pre pracu v audio software Logic Pro X? Da to ten procesor? Zvladne to aj virtualne instrumenty a kniznice, ktore su narocnejsie na procesing? Alebo sa radsej obzriet po niecom novom? Na rozhadzovanie penazi nemam, ale kupovat nieco slabe len kvoli cene tiez nechcem. Urobene hudby chcem casom posuvat do studii. Dakujem za kazdu odpoved.

    #533536
    mmhardky
    Účastník (Participant)

    No, vsetko zalezi kolko ti tam toho bude naraz bezat. Nieco to urcite zvladne, ak je to 2,5Ghz quad, tak celkom dost. Skor by som trochu ako limit videl 256gb disk, ale aj tu zalezi, ake velke kniznice budes pouzivat a ci budes robit prevazne s nimi, alebo nahravat aj zive nastroje (lebo tie ti potom zozeru disk pomerne rychlo, ak ides na vela stop v 96Khz).

    #533551
    bijeli85
    Účastník (Participant)

    Dakujem za reakciu. To SSD som planoval len na system + instalacku Logicu vratane kniznice. Cez thunderbolt 2 vstup by som pripojil externy ssd disk na sample (cez nejaku redukciu asi). Do jedneho usb 3.0 by isla externa zvukovka a do druheho midi klaves. Zive najstroje neplanujem nahravat. Nic ine by som na MBP nerobil. Robim rapove podmazy, kde sa dost pouzivaju hladne VST nastroje, tak mam trocha obavy, ci by to ten mac utiahol. Pozeral by som po novsom stroji, ale co sa tyka novsich macbookov, maju stale viac problemov s kazdym modelom tusim.. Pozeral som este novy Mac Mini, ktory sa vraj dost prehrieva.. tak hladam riesenie..

    #533552
    dfx
    Účastník (Participant)

    No ak nie je potrebne to prenasat, tak by som bral mac mini, ten vyssi model s 6 jadrovym procesorom a 256GB diskom za 1250 eur. RAM sa v nom da vymenit a ma uz styri thunderbolt 3 porty.

    Ale v pohode to zvladne aj ten macbook pro.

    #533553
    bijeli85
    Účastník (Participant)

    Myslis ze ta i5ka 6jadrova to utiahne, alebo radsej nakonfigurovat i7ku aj ked hrozi ze sa bude Mini viac prehrievat? A dakujem za nazor.

    #533554
    dfx
    Účastník (Participant)

    V pohode to utiahne 6 jadrove core i5.

    Ved Logic Pro X niektori pouzivaju na macbooku air z roku 2012. V poziadavkach ma Apple aspon 4GB RAM.

    #533562
    bijeli85
    Účastník (Participant)

    Super, diky za info, dobra sprava :)

    #533567
    quadra
    Účastník (Participant)

    Pouzivam Logic Pro na MBPro 2015 13″ Core i5 2,9 GHz so 16GB RAM, firewire (cez TB2) viackanalovou zvukovou kartou a bez problemov vratane VST pluginov..

    Pozor na novy Macbook ci Mac 2018 – soudruzi v Cupertine maju velke problemy s audio latenciami a vypadkami vdaka T2 chipu (akekolvek audio zariadenie na USB zbernici je tym postihnute).. a zatial uspesne zatlkaju, jedine riesenie je PCI USB karta cez TB3 dock.

    Cize na pro audio treba pouzit Apple hw do 2017..

    Vyzera, ze sa Timovi and his boys uspesne dari likvidovat jednu z poslednych oblasti (pro audio), kde ma Mac vyznam a vyhody voci Windows.. ale nevadi, hlavne ze mame teple emojiiii!

     

    #533571
    dfx
    Účastník (Participant)

    bijeli85: Teraz citam, ze fakt ma ten T2 chip problem, ako pise quadra. Kup si radsej ten starsi mbp. Problem je s USB 2.0 zvukovkami a nie je zatial potvrdene, ci USB 3.0 zvukovky idu bez problemov.

    Na novom macu mini to pojde, ale je nutny aktivny Thunderbolt 3 hub s USB 2.0. Stoji 300 az 400 eur.

    #533576
    bijeli85
    Účastník (Participant)

    Tiez som vcera vecer natrafil na ten clanok o T2. Cele zle.. dakujem vam obidvom. Pomohli ste mi. Pojdem do toho MBP 15 2015, i7 2.5Ghz 512GB SSD. Nasiel som jeden za 1500€ tak tam dnes skocim a bude dufam ok :)

    #533596
    quadra
    Účastník (Participant)

    Pre info:

    Unloading timed and locationd helped them, but didn’t eliminate the problem entirely.

    The root cause of the audio glitch is IOAudioEngine::pauseAudioEngine() being called in the kernel. If you are being affected by glitches, you can search Console.app for this message and then look at the console messages before it. This might reveal what is triggering the pause.

    Prejavuje sa to na vsetkych USB zariadeniach (2.0 aj 3.0), uz sa objavuju aj prvi uzivatelia s TB->Firewire adaptermi, ze maju problem.. rozpraval som sa dnes s podporou RME (vyrobca pro audio hw).

    #533597
    bijeli85
    Účastník (Participant)

    Je to velmi smutne.. Nejdem sa zamyslat o co im ide.. Som len zvedavy, co prinesu tohtorocne avizovane Mac Pro a nove MBP 16-16,5 palcove napriklad. Pokial to nebudu uplne bezproblemove masiny, myslim si ze to bude definitivny koniec jednej uspesnej jablkovej ery..

    #533598
    dfx
    Účastník (Participant)

    O peniaze im ide. S T2 chipom je vsetko mimo oficialneho servisu neopravitelne. Pozarucne opravy v oficialnom servise su drahe. Po siestich rokoch to Apple vyhlasi za obsolete a bude to neopravitelne. Ani bazarovy diel z ineho rovnakeho zariadenia sa nebude dat pouzit.

    Tento rok maju byt spolocne aplikacie pre macOS a iOS, takze buduci rok alebo v roku 2021 bude macOS fungovat na ARM procesore. Aplikacie budu povinne v Apple Online Store. A ziaden Windows ani Linux uz na macoch nepojde. Ani virtualizovane. To si uz ziaden mac nekupim.

    #533606
    bijeli85
    Účastník (Participant)

    Myslite ze mam vobec kupovat ten MBP 2015 ked sa takto bude menit platforma? Dnes mam ist prenho, len po precitani tvojhu prispevku dfx normalne rozmyslam ze to zrusim a dam si vyskladat windows pc na nejaky iny audiosoftver..

    #533608
    dfx
    Účastník (Participant)

    No myslim, ze ma ho vyznam kupovat. Je to posledny model s normalnou klavesnicou, bezproblemovym kablom k displayu a bez Tx chipu. Novy macOS by mal byt pre neho este aj buduci rok, snad aj v roku 2021. Ten audio sw Logic Pro X na nom bude bez problemov fungovat. Paradoxne moze byt o tri roky viac vyhladavany v bazaroch ako novsie, takze sa aj lahsie preda.

    #533618
    quadra
    Účastník (Participant)

    Je to posledny normalny Macbook, nerad to pisem.. a ak by mal poskodenu ci odpadavajucu antireflexnu vrstvu (dost bezny jav na Macbook Pro 2015), bezi Apple servisna akcia na vymenu displeja (max. 4 roky po kupe zariadenia.. teraz su to este vsetky kusy, kedze Macbook Pro 2015 bol uvedeny 9. marca 2015 na trh).

    Nemusis riesit redukcie na porty, TB2 ci USB3 na audio produkciu je stabilne a overene.. by si sa cudoval, v kolkych high-end studiach po svete pouzivaju prave tento model, rozdiel vo vykone CPU (Broadwell vs Skylake/Kabylake) nie je velky.. normalna klavesnica.. a nemusis trpnut, ze ti niekto vytrhne USB-C napajaci kabel a poskodi port v Macbooku, lebo mas MagSafe!

    Nemusis vzdy nutne prechadzat na poslednu verziu macOS – aj starsie verzie macOS su podporovane/updatovane min. dalsi rok.. a v pripade produkcneho stroja plati – neponahlat sa s updatmi!

    #533631
    bijeli85
    Účastník (Participant)

    Rano teda idem prenho a budem rad ked mi este posluzi zo dva roky. diky ze ste obetovali svoj cas na tuto diskusiu pani :)

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.