Kúpa MacBook air 13 – prosím poraďte

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Kúpa MacBook air 13 – prosím poraďte

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #542766
    aqart2
    Účastník (Participant)

    Ahoj, prosim o radu: ake min. poziadavky musi macbook splnat aby ,,utiahol,, Photoshop a Illustrator naraz za beznej prevadzky, teda spolu s napr. Safari a Mailom otvorenymi na pozadi? Bude vobec stacit 8 GB pamate? Ak tomu chapem spravne, tak samotne SSD by tomu malo dost pomoct, no su taktiez az tak dolezite aj procesor s RAM-kou?

    #542767
    nocom
    Účastník (Participant)

    Tak to asi zalezi co v tom PS mas v umyslu delat. 8 GB pameti ti stacit muze, ale ja to dnes povazuju na narocnejsi praci na hrane. SSD tomu sice pomuze, ale zase pokud ti to bude moc swapovat, tak si to SSD zbytecne ojizdis a vime, ze jeho zivotnost neni nekonecna.

    Priplatky za CTO jsou bohuzel mastne, takze chapu to dilema. Sam potrebuju novy Macbook a Air je take ve vyberu, nakolik nejsem narocny na vykon. A nechcu/nepotrebju k nicemu EmojiBar. Mozna vemu zaklad a po zaruce se ho zbavim a uvidim co z Applu do te doby vyleze. Stejne to ma dnes vsechno pajene SSD, tak to je nejpozdeji za 5 let na vyhozeni :)

    #542797
    jurajjajuraj
    Účastník (Participant)

    ahoj…. ak ma neukamenujete, tak vyuzijem (?) tuto temu, nechcem zakladat novu …

    utiahne MBA 2017 144Hz monitor 19′ v pohode??

    niekde som cital,  ze taky mac mini ma stym niekedy problem, tak neviem co je pravda

    ked tak diiik

    #542798
    aqart2
    Účastník (Participant)

    Nocom dik, tak PS+IL na tvorbu grafiky pre tlač, to asi to stačiť nebude, keďže už teraz môj iMac 27 s 3,4 Ghz a 16 kou RAM pri práci už začne niekedy roztáčať ventilátor, i keď síce tam mám iba 1TB HDD, no nemyslím, že to AIR utiahne, skôr asi MacBook pro… Alebo nepomohlo by mat nainštalované PS + ILL na externom SSD a spúštať to odtiaľ? Kazdopadne pri AIR dať 800 € navyše za dalších 8 GB ram mi príde šialené! A čo myslíš tým  ,,swapovat,, – prepínať medzi PS a ILL?

    jurajjuraj- to by zaujimalo aj mna, iMac mám doma a AIR plánujem nosiť so práce, kde by som ho taktiež napajal na monitor, no myslím, že cez Thunderbolt s redukciou by nemal byt problém…

     

    #542800
    nocom
    Účastník (Participant)

    S timhle vyuzitim co mas bych od Airu dal ruce pryc. Ono i ten CPU je tam spis takovy okrasny :) Sice to asi nejak pojede, ale nerekl bych ze budes spokojeny. Ano, priplatky jsou na palici.

    Swapovat znamena, ze kdyz bude malo RAM, tak ze to bude vyuzivat SSD jako cache… tim jsem i reagoval na to, ze jsi psal, ze SSD by tomu melo pomoct. Ano, pripadny swap na SSD pri nedostatku RAM je samozrejme rychlejsi nez na plotnovy disk, ale rychlost RAM to nikdy ani tak mit nebude a SSD se zbytecne opotrebovava. Ale ted uz vim, ze na toto ses teda neptal :)

    Tim externim SSD pro PS a IL nevim jak by sis tak chtel pomoct z pohledu vykonu. Takze kvuli kapacity? Chybet ti stejne asi bude hlavne RAM a na tom to cele stoji.

    S tim monitorem co tu padlo neporadim, nevim ani k cemu je dobry 144Hz 19” monitor ke staremu Airu. Co to je za zvlastni vyrobek a jake je jeho urceni? A nevim zda “utahne” ma byt jako obraz nebo snad napajeni?

    #542832
    aqart2
    Účastník (Participant)

    Nocom dik za objasnenie! To s inštaláciou apiek na SSD som myslel tak, že napr. ak máš na iMacu ,,plotnovy” disk, tak ak hodíš apky na externe SSD a rýchlejšie ti ich otvára, no to je asi jediný rozdiel. Každopádne máš recht, že na moje požiadavky mi AIR nepostačí, myslíš, že skôr by som mal ísť do staršieho PRO? S min. 16 GB a CPU koľko by si bral, aspoň 2 Ghz? Je dôležitá aj graf. karta, aspoň s 2 GB, že? Hlavne aby nebola NVIDIA! Teraz mám GE FORCE 775 v iMacu, navyše myslím že verziu pre macbook a je to katastrofa! Stále po mne chce update CUDA! Už ani neexistuje podpora, iba pre sprosté ,,okná”! – nedohodli sa s Apple…

    Ohladom ext. monitora som (ja) myslel všeobecne… chcel by som MacBook nosiť do práce,  keďže tam máme iba windowsy a šéf Apple nechce, no väčší ext. monitor mi zabezpečí – 13 displej je na tvorbu grafiky malý, tak by som ho s ním prepájal.

    tak to som myslel, no to by nemal byt problém (?), keďže ide iba o zrkadlenie obrazovky, alebo ako používanie samostatného displeja…

    dik ešte raz za pomoc!

     

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.