klávesnica na MB Air 13

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware klávesnica na MB Air 13

  • This topic has 9 odpovedí, 7 hlasov, and was last updated pred 7 years by Mito.
Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #508826
    Allan Kruntorád
    Účastník (Participant)

    dobrý deň,
    Je možné vymenť EN klávesnicu na MB Air 13 za SK?
    Mám to pre dcéru a tá nemá vžité písmená s diakritikou…
    Ďakujem,
    Allan

    #508831
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Ahoj,

    mohol by som odpovedať stroho, no existuje 5.  možných riešení na tento problém, rozpíšem Ti ich a rozhodneš sa.

    1. Oficiálne orig. náhradný diel “klávesnica” predstavuje vrchný kryt TopCase, klávesnicu, fóliu s podsvietením. Všetko viacmenej napevno “spojené”. Pre výmenu treba rozobrať celý stroj na kusy a preložiť nový TopCase. Cena nového dielu (Air 11″) cca 250€ bez práce. Použité z rozobraných strojov sú cca za polovičnú cenu. Toto je “jednoduchšia” originálna cesta.

    2. Nakoľko je horeuvedená cesta finančne náročná, je možnosť na rôznych shopoch zakúpiť čisto len klávesnicu. Tá sa cenovo pohybuje okolo 40€ + 20€ za fóliu podsvietenia + 10€ za skrutky (Air 11″), ktoré klávesnicu držia. Náročnosť výmeny oproti originálnej ceste je o to vyššia, že pôvodnú klávesnicu musíš vytrhať z TopCase a nahradiť ju druhou, vrátane fólie. Ak máš starší model, tak namiesto trhania musíš vyšróbovať asi 40skrutiek, ktoré klávesnicu držia. Všetky ND sú z Číny, podsvietenie asi nebude tak intenzívne ako z fabriky, taktiež farba svetla podsvietenia bude iná + namakáš sa a výsledok bude “prekvapenie”.

    3. Je možné si zakúpiť jednotlivé klávesy/kryty s SK znakmi. Výrobca takisto Čína. Aká bude kvalita vyhotovenia, pocit na dotyk resp. ako budú prepuštať svetlo a sedieť na mieste, neviem. Malo by to byť OK, za skúšku by to stálo. Je to vcelku jednoduchá a lacná varianta. Ak budú tie kryty OK, tak dosiahneš originálny vzhľad. Skúška je však viacmenej jednorázová, pretože vybrať pôvodný kryt klávesy sa v celosti podarí skúsenému možno z 80-ich percent. Takisto, ak ich nasadzuješ naspať a nedopatrením niečo nenasadíš presne na miesto, tak sa v tom momente láme (na kryte klávesy) úchyt. Až by si šiel do tejto verzie, určite nakúp viac kusov.

    4. (môj prvý favorit) Existujú nálepky/kryty, ktoré dávaš na pôvodnú klávesnicu a majú SK znaky. Tiež neviem, ako prepúštajú svetlo, resp. ako to je vyriešené. Ťažkosť môže spôsobovať “ENTER”, ktorý bude mať asi inú formu, než na SK klávesnici. Tu však máš priestor na hľadanie a  je to riešenie absolútne bez zásahu ! Položís na klávesnicu kryt alebo nalepíš na jednotlivé klávesy SK znaky a hotovo.

    5. (môj druhý favorit) Necháš všetko tak ako je a dcéra sa naučí pracovať na 1000€ laptope. Ja som mal linajkový zošit a pero :D

    #508887
    Anonymný
    Neaktívny

    :-)

    #508889
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #508891
    iRaynor SK
    Účastník (Participant)

    s30: počítače používam od 1999 a furt kukám na klavesnicu a píšem dvoma ukazovákmi :-D

    (no dobre, občas ľavý palec na medzerník)

    #508893
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Steve, viem, že to nie je nemožné, naposledy som menil klavesnicu pred mesiacom na 2011 Air (bola obliata nejakým Jägerom a chytila to aj doska, čize som ju čistil a kúpal dva dni v Isopropyle). A robil som dobre, že som objednal za 20eur nové podsvietenie. Fólia bola tak neskutočne prilepená, že ju nebolo možné bez poškodenia dať dole, resp. lepiaca plocha bola taktiež K.O. Ja si myslím, že to robiť nebude (a robí dobre) a 20Eur ho nedá dole.

    #508905
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #508909
    iTuxx
    Moderátor

    pochybujem ze pride, ja tak pisem odmalicka a nikdy to neprislo. Pokial nemas kurz pisania 10 prstami, tak pochybujem ze sam prides na to, ako pisat 10 prstami. Aspon ja som na to neprisiel a aj ked som sa to skusal naucit, vzdy som rychlejsie pisal 2-3 prstami :-)

    #508920
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #509085
    Mito
    Účastník (Participant)

    Bod 2:

    Takato vymena klavesnice je sice pracnejsia, ale nie nemozna. Sam to robim v pripadoch, ze si ludia obleju mac a vyskratuju klavesku. Nerozumiem, preco by mal kupovat novu podsvietovaciu foliu … ved pouzije staru foliu. Je to len biela folia so seriou LEDiek v strede, tak ci tak to svetlo dalej rozptyluje dalsia vrstva – ciry opticky plast.

    Steve_SK

    Steve poslal som ti spravu

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.