Kedy kupovat MacBook (Pro)

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Kedy kupovat MacBook (Pro)

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54534
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    pre dex:
    ako to tu uz bolo viac krat spomenute .. PC/Notebook mas kupovat vtedy, kedy ho potrebujes .. nema vyznam sledovat trendy na pol roka do predu, pretoze o ten pol rok zase budu hlasene dalsie novinky a zas budes chciet pockat na tie novinky atd. atd. proste nekonecny kolotoc. Potrebujes teraz, kup teraz .. potrebujes o mesiac, tak kup o mesiac .. a nespoliehaj sa na ziadne spravy, ktore chodia po internete.

    #107554
    cokebottle
    Účastník (Participant)

    Ani pohľad A, ani B nie je rozumný. :)

    Na jednej strane je zbytočné kalkulovať pol roka dopredu, na druhej strane je však nerozumné nezistiť si aktuálny stav trhu a očakávania na trhu — ak potrebujem notebook teraz a už teraz viem, že o týždeň príde na trh nový model, prečo ten týždeň nevydržať?

    Žiaden kolotoč… len zdravé uvažovanie. :)

    #107555
    mrzo
    Účastník (Participant)

    no neviem ci to plati az tak vseobecne … osobne by som si na ten LED display asi pockal keby som v tejto chvily mal cashe na MBP akoze nemam :( – ale pravda je ze vacsinou kupujes pocitac lebo ho potrebujes a vtedy ho potrebujes zrejme co najskor a nie pol roka cakat na nejaku novu feature

    #107557
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    cokebottle: jasne .. to som az tak do podrobna nerozoberal .. predpokladam, ze kazdy priemerny inteligentny clovek si vie zistit a posudit sam, co potrebuje. Keby sme tu rozoberali vsetky moznosti, tak tato tema by nemala konca kraja :) .. mozu byt rozne situacie, ci uz z casoveho pohladu, financneho pohladu, a co ja viem z akeho este .. podla coho sa rozhodujeme kupovat notebook. Ked sa rozhodneme kupovat hned teraz .. lebo vcera nam vyprdol stary .. tak nas nebude moc asi zaujimat, co bude o tyzden alebo o dva .. ked ti vdaka tomu stoji bussines. Niekomu sa len nepaci stary notebook a obhliada sa po inom .. ktory by sa mu pacil a mal urcite parametre ale precita si, ze by mal o 2 tyzdne vyjst novy model, ktory bude mat to, co nema ten aktualny a bude o nieco atraktivnejsi .. proste nekonecne mnozstvo kombinacii. Preto vseobecne plati pravidlo, PC/notebook kupuj vtedy, kedy ho potrebujes.

    #107559
    dex
    Účastník (Participant)

    Najhoršie na tom celom sú vlastne dve veci: to, či bude LED nikto nevie na 100% (iba čínske DigiTimes, ale o tom potom…) a druhá vec je systém. Odhodlal som sa, že na novom notebooku úplne dodržím legálnosť, ale ak Leopard vyjde až v októbri… Asi nie (alebo zoženiem nejakých 12000). :( Inu, pokúsim sa teda vydržať do 12. júna, či na tom WWDC niečo bude, ale ak sa nebude dať, máj to istí ;)

    #107560
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    dex: na LED by som necakal – neda ti to nic, je to len marketing (na ktory sa ludia dobre chytaju). Displeje vo vsetkych notebookoch su stale 6 bitove a tak pochybujem, ze LED spravi nejake zazraky. Gamut to nerozsiri, LEDky maju vseobecne kratsiu zivotnost. Vyhoda je konzistentnost podsvietenia a sila vyzarovaneho svetla. Pokial s humiditou nie si spokojny, mozes aj standardne dnesne CCFL podsvietenie reklamovat, vymenia ti displej alebo daju novy book.

    Ak by sa oplatilo s MBP cakat, tak jedine na platformu Santa Rosa, ale aj to len v pripade, ze potrebujes 4GB RAM. So Santa Rosou vsak pridu aj nove problemy, pretoze je to neodskusana novinka. Sucasna Napa je uz vyborne vyladena, vyroba dosiek je dobra, neobjavuju sa ziadne chyby. Aj piskanie a problemy s teplotou boli uz odstranene.

    Podla mna je na nakup MBP prave teraz vhodna doba. Je to kvalitny a odladeny notebook. Leoparda si dokupis za 3500 SK mozno v januari 2008, ked bude vo verzii 10.5.2.

    #107561
    MisoZ
    Účastník (Participant)

    Super, konecne niekdo zacal rozpravat aj o buducnosti MBP.Tiez ho planujem kupit ,ale realne to vidim az na leto/skoru jesen.Chcel by som sa spytat ake su podla vas prognozy…Myslite ,ze Steve na WWDC 2007 pride s novym MBP??? A keby aj Kedy myslite ,ze sa dostane do predaja???Ako dlho su terajsie modely na trhu?Viem ,ze v mojom pripade to nie je aktualne ale viete….aspon sa mozem tesit:-) Dakujem

    #107562
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 Dominik – tu na MacBlogu v jednom z clankov – citujem: “Oproti súčasným bežne používaným CCFL podsvieteniam prináša LED technológia kvalitnejšie a rovnomernejšie podsvietenie, dlhšiu životnosť, menšiu spotrebu o niekoľko percent a lepšie podanie farieb” (https://www.macblog.sk/novinky/zhrnutie-noviniek-495.html) – neviem teraz lebo aj bez tohoto clanku som si myslel ze LED ma zivotnost a hlavne stalost podvietenia dlhsiu ako terajsie technologie podsvietenia tak ak to mozes nejako ujasnit… inak ale viac menej suhlasim s nazorom ze cakat na novinku sa niekedy neoplati a lepsie je kupit zabehnuty, vyladeny a odskusany model

    #107563
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    mrzo:

    1. Ano, LED je jednoznacne kvalitnejsie podsvietenie, co sa tyka rovnomernosti. Je prakticky stopercentne. Ale kvalitne dnesne CCFL podsvietenie nie je takmer o nic horsie, ak mas stastie na dobry kus (dokazom su posledne monitory od LG). Ak stastie nemas, mozes to reklamovat. Kazdy dobry servis/obchod to musi vziat ako vadu, ak niekde prenika svetlo viac ako ma.

    2. Tvrdi sa, ze LED u LCD ma dlhsiu zivotnost, ale cital som nejake vyjadrenia profika (ktory to skusal sam) a pisal, ze LED ma zivotnost kratsiu. Verim skor realnym skusenostiam z praxe, marketingove materialy a tlacove konferencie vsak mozu hovorit nieco ine, rovnako ako v spominanom clanku kde Juraj Brem prekladal nejake info z tlacovky.

    3. Spotreba je mensia, to je fakt, ale nic co by predlzilo vydrz baterie o hodinu. Skor par minut.

    4. Lepsie podanie farieb, vdaka rovnomernosti a vacsej svietivosti. Farby su jasnejsie pri silnom okolitom svetle. Gamut sa ale nerozsiri, stale to je u notebookov len 262 000 farieb (6bit) oproti 16,7 miliona (8bit) na kvalitnych externych monitoroch. Zatial som nenasiel ani jeden 8bit LCD panel pre notebooky, pravdepodobne sa ani nevyrabaju.

    Ak to zhrnieme, LED je lepsia technologia +/-. Ale nic, na co by som osobne cakal pol roka, ked potrebujem alebo chcem pocitac.

    #107670
    Šuška
    Účastník (Participant)

    Dominik: Zcela souhlasím. Výhoda poslední gen. před novou je max. doladění. Takhle jsme loni kupoval posledního iMaca G5. (-)

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.