iPhone z USA

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #473758
    tomaaspetrus
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň,

    uvažujem nad kúpou iPhonu SE z USA tak sa chcem opýtať, či sa to vôbec oplatí… Vypočítal som , že by ma to stálo o mnoho menej ako u nás, no to som tam nepočítal DPH a clo, lebo neviem koľko sa za to platí. Máte s tým niekto skúsenosti?

    #473760
    Bysto
    Účastník (Participant)

    Neoplatí sa to. Ked pripočítas tych DPH a clo. A neboj ak by si potreboval reklamovať, tak uz vobec nie. Jednak záruka len 1 rok a bolo by to na dlhé lakte aj tak.

    #473778
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #473779
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #473786
    joer
    Účastník (Participant)

    Hmm, ak ti to niekto osobne donesie a objedna to v USA zo statu kde je nizke DPh alebo ziadne na svoju adresu v USA tak sa oplati. Len rok zaruky ale, takze pouvazuj. Mne svojho casu doniesol kamarat iPoda s 64 gb diskom, este nejake veci a neplatil ziadne clo, nic a viezol toho dost. Taktiez synovi dovliekol svojho casu iPhona 2 g kamarat ked tu o nom nebolo ani chyrovat. Ja tiez uvazujem, ide mi sesternica v juli na dovolenku za dcerou na Floridu tak premyslam nech ho kupia.

    #473787
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #473798
    macur
    Účastník (Participant)

    Myslim, ze v Oregone je 0% sadzba miestnej DPH (TAX free)…

    Co sa tyka zaruky, tak prvy rok mas celosvetovu Apple Care zaruku bez ohladu na miesto zakupenia, druhy rok by si v pripade US nakupu mohol poriesit prostrednictvom zakupenia a aktivacie AppleCare balicka… Na SK nie je v predaji, ale je mozne priplatit hned pri kupe telefonu, resp. zakupit a aktivovat dodatocne v priebehu prveho roka (napr. v Rakusku) – osobne odskusane po dovoze mojho iPhone 6 dva roky dozadu z NY…AppleCare som zakupil vtedy cez Ebay za nejakych 50.-€ cca -prisiel mi zo Spanielska ako balicek ;) a aktivoval som ho cez apple.com na moje slovenske  ID a “vygooglenu” rakusku adresu..

    Myslim, ze je mozne prikupit aj AppleCare+ : vtedy mas aj narok na novy pristroj za istu sumu 2 x pocas zarucnej doby aj ked ho fyzicky poskodis…teda, ako uz napisal kolega nadomnou – ak ma niekto cestu do/z US, je fajn to vyuzit..i ked uz to nie je az tak vyhodne-kurz €/$ je slabsi ako v minulosti..

     

    #473799
    macur
    Účastník (Participant)
    #473800
    macur
    Účastník (Participant)

    No..a pri vstupe do nasho “slavneho” Schengenu, odporucam samozrejme mat vybaleny pristroj ulozeny oddelene od dokladu o kupe a povodneho balenia (to vsak nezahodit radsej – lepsia pozicia pri predaji neskor….)

    Tuto info neberte ako navod na nieco nelegalne, rozhodne nie ako inspiraciu pre ziskuchtivych spekulantov – len ako radu pre chudobnejsich slovenskych (nielen) studentov s nesplnenym snom o lacnom/dostupnejsom novom  iPhone ;)

     

    Btw. na Bazos a podobnych portaloch najdete takmer hned po zacati predaja kopec takych pristrojov v ponuke (sedy az cierny dovoz)… Takto si mozte nasledne poriesit druhy rok zaruky..za tu cenu sa to oplati vzhladom na ceny servisu 

    #519493
    radegast
    Účastník (Participant)

    čaute, chci se zeptat, zda někdo nemá nedávné zkušenosti s převozem iphonu z USA. Kámoška mi má po vánocích dovést mé krásné nové Xko, takže by mě dost bolelo, kdyby ji zastavili celníci. Nevím, zda by ho radši měla dát do příručního nebo podpalubního zavazadla, navíc někdo říká, že prý se i celníci ptají, ať ten telefon ukážou, jak funguje (z důvodu skryté bomby prý…).

    Takže nevíte někdo ? Díky moc

    #519543
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.