Iphone alternativy – skusenosti

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X Iphone alternativy – skusenosti

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #102129
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Myslim ze nadpis je dost jasny chcel by som si spravit prehlad VASICH zariadeni okrem iPhone ktore ste mali dlhsie ako tyzden a viete ich zhodnotit. Malo by sa jednat o kratky popis a max 5 kladov a 5 zaporov daneho pristroja. Prosim zachovajte to a neprispievajte dalsim pokecom rovnako nedoplnajte kolegu ani nevyvracajte jeho postoj.
    PS: Testy z ineho miesta alebo typ “Mojho kamarata bratranec ho mal” ma nezaujima len VASA skusenost!
    Dakujem.

    #392775
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Blackberry Q5 – Plastovy telefon vyzerajuci lacnejsie ale stale celkom v poriadku. Ma dotykovy display s fyzickou klavesnicou. System je BlackBerry OS 10 ktory vie spustat android aplikacie. Klavesnica je fajn ale nezvykol som si na nu ani po 3 mesiacoch. System je velmi rychly a telefon nic nebrzdi. Stvorcovy display je zvlastny a fotak priemerny.
    Klady: Rychly system, vydrz viac ako 1 den, pamatove karty, dobre sa drzi v ruke, hardwrova klavesnica.
    Zapory: Velmi malo aplikacii pre Q5/Q10, komplikovana instalacia aplikacii z androidu, plastove telo pritahuje odtlacky, slabsi fotak, na system si treba zvyknut.

    #392776
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    musí to byť smartphone (nakoľko sa pýtaš k alternatíve iPhonu) alebo aj klasický dumbphone?

    #392779
    Jakub Dandul
    Účastník (Participant)

    Sony Xperia Z1 Compact, v súčasnej dobe cenovo dostupný smartphone, ktorý ponúkne v podstate všetko v kompaktnom tele a peknom dizajne. Telefón som používal pár týždňov a páčil sa mi, ale systém Android, aj keď v najnovšej verzii KitKat 4.4.4 má dosť viac či menej závažných SW chýb, ktoré však sú dané aj tým, že je to Android. Zadná plocha, ktorú výrobca deklaroval ako sklenenú je z obyčajného plastu, ktorý sa veľmi rýchlo poškrabe a celkovo to kazí dojem z inak dobrého telefónu. Napriek 20,7Mpx rozlíšeniu fotoaparátu a značkovej optike nepodáva výsledky hodné danej triedy. Najmä po priblížení fotografií v PC vidieť, že detaily sa zlievajú a fotografie trpia občas aj výraznejším šumom, ako by bolo vhodné. Ako ďalší a už posledný (ne)mínus by som spomenul veľa nevyužitého miesta nad a pod displejom. Medzi plusy jednoznačne patrí kvalitný displej, kompaktné telo a hliníkový rám, vodeodolnosť, plynulé a celkom odladené prostredie Timescape a jednoznačne batéria. Tu iPhone prehráva na plnej čiare. Inak na mňa telefón pôsobil dobrým dojmom, avšak niečo mu chýba. A práve preto som sa opäť vrátil naspäť k svojmu iPhonu 5S. A rozprávky bolo koniec… :)

    #392780
    JFK.
    Účastník (Participant)

    @Hurfo
    neznášam pamäťové karty..brrr :D

    #392847
    iTuxx
    Moderátor

    Samsung Galaxy Note 2: vyborny telefon, plynuly, vsestranny, velmi dobra vydrz na bateriu, vyborny na navigaciu (pouzival som na moto), nikdy som s nim nemal ani najmensi problem, alebo zavahanie systemu. Myslim ze Note 3 v tomto trende pokracuje, pretoze 2 blizki ludia ho maju a pochvaluju si ho, takze sa moj popis vztahuje aj na tento model.

    Nokia Asha 210 Dual: pouzivam ju denne. Takisto vynikajuci mobil. Tyzdenna vydrz na bateriu, hlasny reproduktor, rychle prepinanie rezimov a blokovanie klaves namapovanim laveho funkcneho tlacidla v pohotovostnom rezime, da sa nabijat klasickou kolikovou Nokia nabkou, alebo microUSB nabkou, skvela QWERTZ klavesnica s vybornym podsvietenim, spolahliva, vyborny pristup sekundarnej SIM karty ked potrebujem na testovanie kartu vytahovat, nepotrebujem mobil vypinat. Wifi, BT, fotak nehodnotim lebo to vobec nepouzivam. Co ale hodnotim, je vyborny manazment SIM kariet, kde si mozem nastavit vlastne zvonenie pre konkretnu SIM (viem ci zvoni firemny alebo nie), viem si vyberat ktorou kartou uskutocnim hovor/sms/data, pripadne to viem napevno nastavit. Telefon ma extra odolnu konstrukciu, aj ked plastovu. Raz mi spadol z asi 1m na dlazbu a na telefone som ani nenasiel miesto uderu. Sklicko, aj ked je obycajny plast, nema ziadny skrabanec a to telefon nosim vo vacku s klucmi.

    #392882
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Keď už iTuxx napísal o Asha 210 Dual, pridám tiež svoj dumbphone :-)

    Je značky Samsung, konkrétne model GT-S5611. Výdrž na baterku vyše týždňa, saši je zmes plastu a kovu, ale jedná sa o kvalitné spracovanie, nič nevŕzga a telefón nevyzerá ako lacný plastový šunt, dizajn HW je nádherný. Hlavne tlačítka a zadná strana. Obsahuje blbinky typu Facebook aplikácia, nejaký divný chatovací klient, ale našťastie si tieto vecičky dáte na druhú plochu (ako iPhone to vie tiež) a na hlavnej, ktorá sa zobrazí pri vstupe do ikonkového menu, si dáte veci ako Kontakty, SMS, História hovorov, kalkulačka, videokamera, diktafón atď., proste to na čo telefón slúži. Nemá wifinu. Obsahuje bluetooth, ktorý podporuje aj prenos súborov. Interná kapacita je nízka, ale podporuje pamäťové karty, microSD, ktorú s adaptérom využijete aj na novších Macoch s čítačkov pamäťových kariet. Maximálna podporovaná je 32 GB, čo je na tento telefón až-až. Fotoaparát má autofocus a aj LED blesk a rozlíšenie 5 MPx, moja profilovka je fotená týmto telefónom, jediný zdroj svetla bol spustený MacBook, nakoľko som to fotil nejako po polnoci.

    Hardware by mohol byť silnejší, má len 460 MHz procesor a 64 MB RAM.

    Systém je spolahlivý a stabilný. Reproduktor a mikrofón sú veľmi dostatočné na kvalitný telefonát. Display má rozlíšenie 320×240 pixelov, mohlo byť viac, ale asi som len navyknutý na Retinu :-)

    Cena v čase kúpi bola 69 Euro.

    #392957
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Bavime sa o iPhone alternativach ci o dumb phonoch?

    Alternativu k iPhone osobne nepoznam, lebo ani jedna nema iOS a nefunguje riadne s Macom :)

    #392967
    iTuxx
    Moderátor

    alternativa iPhonu = vies volat, pisat spravy (sms fb, whatsapp,…), mas nejaky webovy prehliadac, vies si doinstalovat par aplikacii z obchodu. Toto vsetko ta Nokia ma, dokonca ju viem na Macu pouzivat ako modem A pritom neni smartphone, ale ako alternativu ju pouzivam, tak neviem teraz :-)

    #392970
    kochones
    Účastník (Participant)

    presiel som z iPhonu na LG G3 32GB verziu a necitim sa nijak menejcenny – system ide ako gula, bez zasekavania, aplikacie pouzivam tie iste ako som pouzival aj na iPhone..kalendare a vsetko sa mi synchronizuje bez problemov na vsetkych zariadeniach – Windows desktop – LG G3 – iPad a Macbook Pro – pouzivam owncloud na vlastnej domene…

    #393194
    cengi
    Účastník (Participant)

    Blackberry Z10:

    Plusy:

    +Skvelý, stabilný systém ktorý dokáže konkurovať iOS. Nestalo sa mi, aby mi niekedy padla aplikácia, pri iOS 8 sa to momentálne nedá povedať a aplikacie padajú na dennom poriadku

    +Dizajn a veľkosť. V ruke sa drží dobre vďaka pogumovanému zadnému krytu.

    +Skvelý multitasking

    +Rovnako ako apple, vlastný HW a SW

    Mínusy:

    -Výdrž na jedno nabitie podobné ako iPhone 5S

    -Nemám rád odnimateľný zadný kryt

    -Menšia podpora od vývojarov, síce sa dalo v pohode doinštalovať nejakú adnroid appku, ale není to ono.

    -Neistá budúcnosť

    S týmto telefónom som bol maximálne spokojný, ale prešiel som na iPhone 5S, no do budúcna si viem predstaviť vrátiť sa k Blackberry ak výjde nejaký nový model.

    #393200
    Allan Kruntorád
    Účastník (Participant)

    Sorry ale myslím si, že nie je alternatíva k iPhone.

    #393206
    cobain
    Účastník (Participant)

    Tie chvaly na bb nove nechapem najlepsi model od nich bola klasika 9900. Ostatne onicom. Zamrzol fon vo vrecku sa aj kiekolkokrat sam vypol a mohol by som tu romany pisat o tych problemoch s bb. No a prave zas ten zadny kryt vidim ako vyhodu.

    #393213
    raul
    Moderátor

    Ja by som nutne potreboval, aby iphone podporoval dve simky. Preto som aj pokukoval po mobile typu prestigo nieco dual sim nieco nejake cisla super hydro turbo.

    Len to nema ios:(

    Samozrejme, nie ako nahrada iphone…

    #393217
    dfx
    Účastník (Participant)

    raul: ved si kup dva iphony a mas dualsim :-)

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.