Iphone 8+ 256 alebo iphone x 256

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Iphone 8+ 256 alebo iphone x 256

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #527992
    MajkyM
    Účastník (Participant)

    Ahojte chcel by som radu neviem sa rozhodnut ci 8+ alebo x doteraz vyuzivam 6S+. Telefon vyuzivam dost stale a aj hry praca web cena nehra rolu. Len neviem ci by som si zvykol na to ze nema okraje (x) a pri printscreene na x-ku je vidiet spodna ciara. Vedeli by ste mi poradit a dost aj fotim a chystam sa robit aj s videami.

    #528031
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Z môjho pohľadu sa aktuálne neoplatí kúpiť ani jeden zo spomenutých iPhonov. Určite počkaj na predstavenie nových iPhonov, ktoré prebehne ako každý rok v septembri. Dva mesiace čakania ti prinesú nový 6,1″ model s nižšou cenou (cca cena iPhone 8, ale s FaceID a bezrámikovým dizajnom) – tj. podobný súčasnému iPhonu X, plus prídu dva nové “luxusné” iPhony s pravdepodobne ešte tenšími rámikmi ako súčasne Xko a aj za podobnú cenu. Samozrejmosťou budú kvalitnejšie senzory kamier – tj. lepšie fotky aj videá. Na okraje sa zvyká ľahko, skôr späť na rámik a miniatúrny displej už sa zvyká ťažšie a určite by som nekupoval v roku 2018 smartphone s dizajnom z roku 2015. Notch a FaceID prinášajú aj určitú future proof pre budúce iOS (niečo ako keď prišiel Retina a kvôli nej nedostalo 3GS podporu iOS 7 aj keď malo fyzicky vyšší výkon ako iPhone 4). Printscreen by som asi neriešil, neviem si ani predstaviť, prečo by mala byť čiara problém, ale zo systému zmizne tipujem tak do roka / dvoch (bol to len pomocník, ktorý mal naučiť ľudí novým gestám – koniec koncov, nie je ani na homescreene).
    Takže podľa môjho názoru nekupovať ani Xko, lebo čoskoro budú lepšie iPhony a 8 už vôbec nie, lebo je zastaraná. (samozrejme, po stránke hardwaru – hrubý výkon CPU napr. pri strihu videa nie, ale kvalita panelu je z Androidu za 200eur).

    #528032
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Ešte mi napadlo, že iPhone X sa čoskoro prestane vyrábať / predávať, takže ak by si ho chcel ako “imidžovku” v zmysle, že “mal som prvý bezel-less iPhone”, tak potom by som do toho šiel. Ale reálne sa aktuálne neoplatí kupovať nový iPhone, dokonca by som povedal, že je najhorší čas aj v prípade, že ti stačí staršia generácia. Vieš si sám predstaviť, čo sa stane napríklad s cenou osmičky, keď bude zrazu nejaký model 2018 s dizajnom a funkciami ako Xko za jej aktuálnu cenu (hoci uznávam, že možno bez 3D touch).

    #528033
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Trochu sa treba zamyslieť aj nad problematikou IPS (súčasná 8, budúci 6,1″ model) vs AMOLED (súčasné X, budúci prémiový iPhone XI a XI Plus). IPS môže svietiť na maximálnom jase deň – noc a nestane sa tomu panelu prakticky nič, biela je vcelku biela, ale čierna je vždy tmavomodrá. Zatiaľčo ostatné farby majú vysokú presnosť v porovnaní s reálnym svetom. Na AMOLED-e je na druhej strane čierna vždy úplne čierna, ale ostatné farby mi prídu presaturované a žiarivé. Nevýhoda (hlavne pri prvých kusoch, teraz už je to menší problém) je aj v kazovosti AMOLED panelov a náročnosti na výrobu – s tým sú spojené aj objavujúce sa chyby – napríklad zelený pásik cez displej hneď po vybalení z krabice alebo po nejakom čase používania. Ak chodíš častejšie do zahraničia – hlavne cez leto, keď budeš mať jas na navigácii na maximum, tak sa ti pri AMOLED-e vypália ovládacie prvky tej navigácie do displeja natrvalo (ostanú ako tieň v pozadí aj keď už bude zobrazovaný iný obsah). Nové XI a XI plus by mali dostať (nie je to potvrdené) aj Promotion displej zo súčasného iPadu Pro. Tj. panel s vysokou obnovovacou frekvenciou. Keď robím niečo na iPade X (120Hz) alebo na nejakom GSync 144Hz monitore, a potom zoberiem do ruky iné zariadenie s 60Hz panelom, tak sa mi zdá byť celý obsah “sekaný” a neplynulý. 120Hz lepšie sadne na FPS oka a tým pádom sa to pocitovo priblíži reálnemu svetu. Zdá sa to byť hlúposť, ale aj takéto veci určujú celkový zážitok z používania, hoci ide len o smartphone.

    #528035
    PavolGregor
    Účastník (Participant)

    Tiež som to riešil. Pred tým som nikdy iPhone nemal, nemením telefón každý rok, bola to zmena po štyri a pol rokoch, kedy mi starý mobil skapal.
    Nakoľko som mal dobré skúsenosti s MBP, ktorý som kupoval pol roka pred tým, rozhodol som sa pre iPhone a riešil som voľbu 8+ alebo Xko. Rozhodla u mňa veľkosť, keď som ich zbadal vedľa seba na predajni. Zobral som Xko.  8+ má menší displej, ale väčšie telo.

    Touch ID mi nechýbalo, lebo som ho pred tým nikdy nemal. Farby na displeji – čierna je čierna, a ostatné sú verné. Rovnako pri fotkách, neprejavujú sa problémy s presaturovanými farbami, ako pri samsungoch alebo prvých amoled displejoch.
    Videl som hromadu samsungov s vypálenými duchmi na amoledoch, ale ani jeden iPX, maximálny jas je o niečo slabší oproti samsungom, písalo sa, že práve kvôli predchádzaniu duchov.
    3D Touch je super vec, na ktorú si rýchlo zvykneš, časom bude určite používaná pri viacerých veciach, než je tomu dnes, a to bude len plus.

    K tým čiarkam na screenshotoch len toľko… ako často používaš screenshoty? Vadia ti aj čas a dátum, info o stave batérie a signále, alebo len tá čiara na spodku? Lebo nie je až taký problém urobiť dve ťuknutia a čiaru vyrezať z fotky preč.

    Ak by som sa mal rozhodovať teraz, určite by som ešte mesiac-dva počkal. Možno ťa osloví niektorý z nových modelov, ak nie, ceny starých citeľne klesnú.
    Kým nové modely nevyjdú, určite by som sa pri rozhodovaní nespoliehal na “zaručené a overené” info o tom, akou technológiou bude ktorý z nich disponovať.

    #528036
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Overené leaky ako to, ktoré modely budú a aké budú nové funkcie, sa každý rok potvrdzujú pri predstavení. Nie je to ako kedysi, že 50% je hlúposť a 50% sa potvrdí, takže áno, budú nové iPhony aj iPady s vlastnosťami, ktoré unikli a definitívne bude IPS aj AMOLED model. Keď sa chystalo Xko, vedelo sa o 50% funkciách a dizajne pol roka dopredu a o 95% funkciách mesiac pred predstavením. Ak ide o panel, tak presaturované farby sú na Samsungových iPhone X paneloch skutočne vernejšie ako na Samsungových Galaxy paneloch. Každopádne, vypálené prvky som už na Xku videl a nie na jednom, dokonca v Storoch sa po určitom čase musia vymieňať iPhony, lebo ikony ostávajú vypálené, je to známy problém. To je jeden z dôvodov, prečo keď sa na vystavených Xkách nikto “nehrá”, beží na nich nejaká animácia s meniacimi sa farbami a prvkami. Ale áno, keď ho budeš používať tradičným spôsobom, tak sa mu nič nestane, nevnímal by som to ako kľúčový problém, len niečo, o čom treba vedieť a na čo sa treba pripraviť.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.