Internet Chello (aj T-com) – torrenty zahlcuju linku

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Internet Chello (aj T-com) – torrenty zahlcuju linku

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54765
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Nepodarilo sa mi nikde najst riesenie, preto sa skusim opytat tu.

    – Ake mate skusenosti s Chellom a stahovanim torrentov?

    Ked stahujem torrenty, vsetky ostatne TCP spojenia su strasne pomale a laguju, niekedy mam aj timeout (hlavne webstranky/HTTP).

    Modem mam ten klasicky smejd Arris od Chella, ktory davaju k zmluve kvazi zadarmo. Najprv som predpokladal, ze Chello ma nejaky limit poctu spojeni a po cca 50tich uz nie je priestor pre dalsie a napr. pre browsovanie stranok je to potom kriticke, ked chce prehliadac otvorit dalsich 10 naraz. Ked som vsak spustil stahovanie viacerych torrentov, otvorilo sa aj 150 TCP spojeni bez problemu (netstat).

    Akonahle torrenty vypnem, stranky sa znova nacitavaju bleskovo. Upload mam limit-nuty na 20KB/s.

    U predosleho ISP sa toto nedialo.

    PS/ je to nezavisle na pouzitom klientovi a operacnom systeme, torrenty proste zahlcuju celu linku.

    #108561
    crumar
    Účastník (Participant)

    Dominik: to nie je problem len s Chellom. Presne toto trapi aj mna na DSL od TCom. Akonahle spustim stahovat nejaky torrent, nacitavanie beznych stranok je katastrofalne pomale. Riesenie som zatial nenasiel, no pekne ma to vie rozculit. Pouzivam Transmission, mozno treba vyskusat pod inym programom…

    #108562
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Skusal som vselijake, aj najrozsirenejsi Azureus (pod Windows), problem pretrvava. Zlepsenie som zaznamenal pri pouziti programu Throttled Pro v Mac OS X, ktory vraj nejakym sposobom “optimalizuje” TCP pomocou QoS, ale nemyslim ze toto je najvhodnejsie riesenie, musi sa najst koren problemu.

    #108563
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Dominik: skusil by som este pustit tcpdump a sledovat nejak prevadzku po sieti, pripadne ethereal, tam uvidis uplne vsetko, co sa deje na tvojej sietovke. Mozno by som sa este skusil pohrat s Chello modemom, ci tam nebude nieco divne nastavene. Tie connection 150 nie je nic hrozne, to este mozu pouzivat torrent klienti aj UDP connection.
    Aku tam mas sietovku ?
    Predtym, ako si mal toho providera, to si mal tie iste systemy nainstalovane a tam ti to chodilo v pohode na tom istom HW aj s takym clientom, s ktorym ti to napriklad teraz blbne ?

    #108564
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    crumar: u teba to moze kludne sposobovat uplne nieco ine. Nemusi to byt len zasadne providerom.

    #108565
    mrzo
    Účastník (Participant)

    hmm, ako to opisujes, by som to tiez tipoval na limitovanie poctu spojeni, ale ked vravis, ze ti nestat ukazuje 150 otvorenych spojeni, tak v tom asi problem nebude
    presne takto sa ale spravaju wokna ktore maju defaultne (od SP2) limitovany pocet subezne otvorenych spojeni na 5 (ci 10?)
    dalsou moznostou je obmedzovanie p2p sieti providerom, ale co o tom viem tak to su skor konspiracne teorie (aj ked technologie na identifikaciu p2p prenosov, dokonca aj kryptovanych samozrejme su), skusenosti s netom od komercneho providera u mna koncia pri dialupe od telekomu :), momentalne som uz niekolko rokov len na nete na internatoch – ale proti tomuto zase ukazuje okamzite zlepsenie hned po vypnuti torrentov ako pises
    ak som spravne pochopil tak mas aj wokna, ak si to este nerobil skus aplikovat tento patch http://www.lvllord.de/download.php?url=en/EvID4226Patch223d-en.zip , resp sa pozri v event vieweri ci tam nieje zalogovany event 4226 – ak ano tak system dosiahol limit subeznych spojeni a problem moze byt skutocne tam

    #108566
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    DoNaLd: modem nema administraciu, neda sa na nom nic nastavovat. Sietovky rozne, Intel/Realtek, rozne pocitace a notebooky. Macy aj Windowsy. Rozni torrent klienti. Okrem zmeny providera som nemenil nic. Problem je niekde medzi Chellom, modemom a sietovkami/OS. Z TCP dumpu je velmi narocne nieco zistit pretoze pri stahovani torrentov toho vyskakuje velmi vela a je tazko nieco identifikovat.

    mrzo: event 4226 sa neobjavuje, uz som to kontroloval.

    #108567
    Jalko
    Účastník (Participant)

    Dominik, podla mna bude problem jednoduchsi a to v tom, ze ten torrent ti prosto zahlti linku. u predosleho providera si mal mozno vacsi upload a torrent neseedoval plnou kapacitou. skusil by som pouzivat shaper, nastavit prioritu portom.

    #108570
    lesnik
    Účastník (Participant)

    pri chelle je problem ten ze ten modem ma mali buffer co sposobuje to, ze pri velkom traficu smerom od teba (upload) sa cache toho modemu zahlcuje a sposobuje to spominane problemy, riesenim je oshapovanie uploadu ci uz pomocou torrent klienta alebo inym tebe dostupnym sposobom, nepatrim medzi sosacou ale na T-COm dsl linke som si nic spominane pri stahovani torrent obsahu nevsimol

    #108571
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    lesnik: to co popisujes je problem vsetkych kablovych modemov, ako som sa docital rozne po internete. Preto sa odporuca shapovat upload na max 80% priepustnosti. Ja som nastavil 20KB/s a max upl. mam 256kbit, co je 32 KB…

    S uploadom to zial nic nema, aj ked ho shapnem na 1KB/s, stale problem zostava.

    #108574
    crumar
    Účastník (Participant)

    Je uplne jedno, akou rychlostou stahujem a odosielam, staci aj 1kB down/1kB up a je to v tahu, cize s rychlostou uploadu to nema absolutne nic spolocne…

    #108576
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Presne tak, u mna je to rovnako.

    #108590
    benko
    Účastník (Participant)

    Mozno ti vela priepustnosti (bandwidth) zabera samotny torrent protokol. Torrent totiz vyuziva cast linky aj na komunikaciu s dalsimi klientami na udrziavanie p2p siete ako takej. Cize to ze ty tahas 1kBs a od teba tahaju 1kBs tak k tomu je treba zaratat prenasane torrent info data.

    Kazdopadne by to nemalo byt tak vela, aby ta to zbrzdilo tak rapidne ako pises.

    Mimochodom, ja podobne zbrzdenia zazivam vzdy ked dam tahat nieco vacsie ci uz cez FTP, SCP alebo v safari (torrent nepouzivam).

    #108855
    dex
    Účastník (Participant)

    Ja mám internet cez kábel a torrenty mi robia to isté… Teda kde ako. Azureus si uzurpuje celú linku. Pri Transmission je to trochu lepšie, ale je jeden program, pri ktorom som mohol normálne fungovať cez Safari. Volá sa BitsOnWheels. Ale fakt neviem, či je to programom…

    #108865
    Chuck Taylor
    Účastník (Participant)

    Ja som si tento problem tiez vsimol. Divne je ale to, ze to pred par mesiacmi nerobilo… Pozorujem to len par mesiacov dozadu. Neviem, ci to nahodou niekto nejako “neosetril”.

    #108915
    mha
    Účastník (Participant)

    Ja som si to vsimol uz dost davno na chelle (2 – 3 roky) a pod Win XP. Podla mna spomalenie moze byt zahltenim nie downloadu (ten mam pri torrentoch aj tak iba par KB za sec) ale zahltenie uploadu, napr. ak nacitavam stranku s 20 obrazkami, tak poziadavky na stiahnutie tychto obrazkov neodidu, lebo upload pasmo je plne vyuzite torrentom.
    Je to iba moja teoria, moc sa do toho nevyznam, takze to berte s rezervou…

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.