I: Apple TV

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 36 )
  • Autor
    Príspevky
  • #457287
    EXE
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    zvazujem kupu apple TV a chcem sa Vas opytat, ktory s nou uz mate skusenost ci bude splnat moje poziadavky.

    Mam Macbook a smart tv LG, ktora neprehra vsetky .mkv videa a tak isto ani titulky ak pozeram film s nimi.

    Aktualne to riesim tak, ze mam PlayStation 3 prepojenu cez HDMI s TV a na Macbooku spusteny PS3 MedieServer. Teda v menu PS3 si najdem MediaServer a ukaze mi zlozku v macbooku, ktoru mam nastavenu ze tam mam filmy.

    Problem je ale v tom ze ps3 ma problemy s filmami ked su vo viac GB verzii kedze ma buffer a ten sa hned zaplni a na tv to zacne sekat. Router mam TP link Archer C7 a net 300/30 takze tam problem nebude…

    A teraz spat k otazke. Vyriesi mi toto kupa Apple TV ? A ak ano potrebujem k tomu Jailbreak a teda 2generaciu alebo na toto vyuzijem aj novu Apple TV ?

    Snad som to vsetko dobre popisal a vopred dakujem za pomoc….

    #457327
    iTuxx
    Moderátor

    Ja som si na tieto veci kupil raspberry pi2 a nainstaloval system OpenElec. Ten prehra s prehravacom Kodi aj divu svinu a addon Genesis, to je fantazia. Vsetky nove filmy okamzite k dispozicii a titulky k nim stahuje automaticky, pripadne na par klikov. Vrelo odporucam.

    #457389
    EXE
    Účastník (Participant)

    Pozeral som na toto prave nejake recenzie….Cize bude mi to riesit to, ked si budem chciet nieco pozriet co mam stiahnute v macbooku ?

    #457480
    iTuxx
    Moderátor

    Ano ak si zapnes zdielanie. Je to velmi flexibilne zariadenie. Prehravat vies z rozlicnych ulozisk, ci uz lokalnych alebo sietovych.

    #457548
    ????
    Účastník (Participant)

    suhlas, Raspberry Pi2 je na pozeranie filmov najlacnejsie a podla mna aj najlepsie riesenie. a clovek ma prilezitost naucit sa nieco nove

    #457880
    EXE
    Účastník (Participant)

    Tak kolega mi ju doniesol, mam ju vedla seba, skusal som v praci genesis, zistil som ze sa to da dat aj na iphone, takze je to zaujimave ☺

    kazdopadne….viete mi konkretne napisat co a ako spravit aby som si mohol proste streamovat filmy z macbooku rovno do raspberry ?

    dakujem

    #457887
    EXE
    Účastník (Participant)

    a iTuxx este otazka – odkial stahujes titulky? nemam s tym skusenost…

    #457913
    ????
    Účastník (Participant)

    titulky.com, Kodi (prehravac) ma pluginy na automaticke stahovanie titulkov vo zvolenom jazyku

    postup na instalaciu je tu: http://wiki.openelec.tv/index.php/Raspberry_Pi

     

     

     

    #457916
    iTuxx
    Moderátor

    na tej wiki by to mohlo byt popisane. Vies si v sekcii Movies otvorit ulozisko, lokalne alebo sietove. Samozrejme zdielanie na macu musis mat zapnute. Ono to potom ”zbada”. Ja si nestreamujem, takze ti to neviem povedat presne. Musis sa s tym vyhrat.

    Osobne pouzivam iba Genesis alebo addony roznych TV stanic pre pristup k archivu serialov ci dokumentov. V spravcovi addonov toho najdes milion. Ma to aj autoaktualizaciu, takze raz nainstalujes a potom uz nemusis nic robit. Dokonca ja viem Raspberry ovladat aj ovladacom od telky (Sony) aj ked mam kupenu bezdrotovu klavesnicu s integrovanym touchpadom Logitech.

    Titulky mam z opensubtitles.org, podnapisi.net. Ja pouzivam iba anglicke, ale ak pouzijes titulky.com alebo podnapisi, tak si vies nastavit aby ti primarne stahovalo slovenske alebo lubovolne ine.

    #458640
    EXE
    Účastník (Participant)

    chalani dakujem vam pekne, uz som sa do toho dostal, mal som to par dni pozicane, teraz cakam na to kym to pride z alzy :)

    #458665
    ????
    Účastník (Participant)

    asi budes potrebovat aj dialkove, Rpi ma moznost pripojit klasicky IR senzor (TSOP44 a podobne) priamo na piny na doske. toto moze niekomu vyhovovat, ale kedze prikazy z IR este spracovava CPU, moze pri vysokom CPU load-e dojst k vynechavaniu/oneskoreniu spracovania, vysledny efekt je ze stlacis na dialkovom tlacitko a bud nezareaguje, alebo zareaguje neskoro.

    ja som si vyrobil maly jednoduchy “prekladac” z IR na USB klavesnicovy vstup, ktory vpodstate robi len to, ze ak IR senzor zachyti znamy IR kod, posle to do USB stlacenie konkretnej klavesy, ktorej Kodi rozumie. Takto Rpi reaguje vzdy a okamzite. pouzil som len jednu Arduino Leonardo dosku (ma USB host) a tusim TSOP48, program som si napisal. toto mam pripojene do USB portu Rpi, zavrete v krabicke a pricapene na zadnej strane non-smart telky.

    #458675
    iTuxx
    Moderátor

    da sa ovladat dialkovym od TV (mne to funguje ako som uz vyssie pisal)

    alebo USB bezdrotovou klavesnicou ci mysou. To mam tiez.

    #458679
    ????
    Účastník (Participant)

    samozrejme ze sa to da (ako som vyssie pisal aj ja). ty si myslel asi ovladanie cez EDID, to by mohlo ist celkom spolahlivo, ale nie vsetky potrebne tlacitka na dialkovom od TV su funkcne/dostupne.

    ja som pisal o vlastnom ovladaci. Velmi som si zvykol na dialkovy ovladac z Popcorn Hour, ktory je zatial najlepsi, aky som drzal v ruke (co sa rozlozenia tlacitok, vyzarovacieho uhlu a intenzity svetla tyka) a chcel som ho dalej pouzivat, tak som si to prisposobil ako bolo potrebne.

    trochu iny problem je, ze dialkovym (EDID alebo IR) vies Rpi vypnut a restartnut (len IR), ale nie zapnut. mam v plane dorobit to do mojej Rpi, ale treba tam robit nieco s bootloaderom a zatial som sa k tomu nedokopal. vzhladom na to, ze Rpi pouzivam len na prehravanie fimov z NAS, pripadne semtam nejaky stream z archivu roznych televizii, klavesnica a mys k telke v mojej obyvacke miesto nemaju, pretoze by zostali nepouzite. ina vec by bola Air Mouse kombinovana s IR/RF, tu som ale neskusal, pretoze som zatial nenasiel taku, ktora by vyhovovala rozlozenim klaves

    #458717
    EXE
    Účastník (Participant)

    ja mam klavesnicu a mysku takze v pohode :)

    #458720
    ????
    Účastník (Participant)

    ja mam rad viac informacii, ako je potrebne, tak ich davam tiez :) uzivaj

    #461463
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Ahoj apple TV 4 sa zda byt zatial celkom smejd. Ma potencial ale na prehravanie musis mat stiahnutu appku a tie co su zatial dostupne v store sekaju aj trapne serialy. Vela zbytocnych programov ktore bud nevyuzijes alebo na SK nefunguju. Zbytocna investicia.

    #462364
    motyl
    Účastník (Participant)

    iTuxx, ktorú verziu OpenElec by si odporučil?

    #462521
    iTuxx
    Moderátor

    ja som instaloval 5.0.8 a pokial sa neaktualizovala sama, tak tam stale je. Nemam s nou problemy.

    #464067
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Nebudem zakladat novu temu a pridam sem svoje aktualne poznatky o Apple TV 4.
    Mam ju zapojenu 2 dni. Je to nahrada za XTreamer sidewinder3, ktory uz bol “unaveny” z neustaleho pustania rozpravok a filmov – vsetko MKV subory, 1080p, vacsinou 2 jazykove mutacie v AC3 min. 5 kanalov alebo DTS. Zapojene cez HDMI do ONKYO TX-NR616 a z receiveru do TV Samsung. TV je v podstate len zobrazovadlo, lebo vsetko moze obsluzit ten receiver – od vystupneho rozlisenia az po zvukovy vystup.
    Data (videa) su ulozene na Synology DS414 pripojene Gb ethernetom. Ten XTreamer uz nedokazal prehrat narocnejsi datovy tok (prilis sa hrial) a pocas filmu aj niekolko krat vypadol obraz. Rozhranie uz tiez nezodpovedalo dnesnym pomerom. Zapinal sa veky. Dlho som rozmyslal a cital diskusie a robil pokusy so svojim Synology a nakoniec som sa rozhodol pre Apple TV 4 32GB.

    Po dvoch dnoch som zatial nadseny.
    Rychla instalacia (aj napriek tomu, ze pouzivam pevne IP adresy a pomocou iPhone sa mi to nedalo nakonfigurovat – nedovolil, len DHCP). Rychly start a uzasna modifikacia uvodnej obrazovky – v podstate na 3 kliky pustim film. Ani po troch hodinach prehravania MKV 1080p sa nehreje. Musel som ale kupit aplikaciu na prehravanie vsetkeho mozneho INFUSE. Vyzera to ako KODI. Zadal som len cestu k adresaru s filmami a rozpravkami na Synology a sam nasiel vsetky meta data k filmom a rozpravkam – dalsi edit je samozrejme mozny. Fici to dokonca cez Wifi (AC router je ale v rovnakej miestnosti pripojeny Gb ethernetom k Synology.

    Skusal som asi 3 aplikacie. Su medzi nimi velke rozdiely. Niektore neprehraju viackanalovy zvuk v AC3 alebo DTS. Rozhrania su tak isto velmi rozdielne. Vyber je velky – od zadarmo az po 10€ za tu moju INFUSE.

    #464068
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Este par slov k dialkovemu Apple TV 4. Je celkom male – skor do malej zenskej rucky. Touchpad je super a da sa nastavit citlivost. Vie nacitat aj ine zariadenia – napr. TV alebo moje Onkyo. Ked pozeram Apple TV, tak mam len ovladac apple a ovladam nim aj zvuk receivera. Tak isto sa to da aj naopak. Ak ste zvyknuty na svoje terajsie dialkove, tak nim mozete ovladat apple tv – parovanie je velmi jednoduche.
    S dialkovym suvisi aj ovladanie jednotlivych aplikacii. Napr. v INFUSE sa naplno vyuziva touchpad – na vysuvanie nastaveni obrazu, zvuku, titulkov. Je to rychle a pohodlne. V inych app to bolo cez tlacitka.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 36 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.