Dlhy start os

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Dlhy start os

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Autor
    Príspevky
  • #69438
    dzafo
    Účastník (Participant)

    Zdravim neviem kam mam toto zaradit tak skusim. Mam mac mini a na tom win. 7 (bez zbytocnich posmeskov pls) a ked pustim mini tak mi najprv nabehne asi na 10s biela obrazovka potom asi na pol minuty cierna obrazovka s blikajucim kurzorom v lavom hornom rohu a az potom nabehne nacitavanie windowsu. Dokopy start trva asi minutu a pol co neni tak strasne len ma zaujima ci nieje dake riesenie. THX

    #211229
    keff
    Účastník (Participant)

    Hmmm… resenim je pouzivat OSX.

    #211238
    Anonymný
    Neaktívny

    @keff: *THUMBS UP*


    @dzafo
    : kdyz uz to potrebujes takhle zkur…. tak si projdi forum, naleznes tu jak udelat dualboot (nevim jak se to jmenuje, ale parkrat to tu zaznelo) – no pak jako default si nechas toho sra.. z redmondu – to by mohlo zabrat
    (jinak taky muzes pouzit parallels – pak muzes spoustet win programy tak ze graficky to vypada jakoby bezeli rovnou v OsX – ale parallels nejsou zdarma).

    #211243
    dex
    Účastník (Participant)

    Súhlasím s oboma nado mnou a pridávam SSD.

    #211246
    Peko00001
    Účastník (Participant)

    Asi tak, vola sa to BootCamp a mas to priamo v OS X, takze si nainstaluj najskôr OS X a potom cez BC si urobis druhu particiu a na nu das WIN. Potom si nadstavis ktory system sa ma spustat ako prvy.
    No a s tym SSD celkom nesuhlasim, lebo su s tym skôr problemy a SSD disky odchadzaju jedna radost-este to chce cas pokial budu kvalitne

    #211248
    dex
    Účastník (Participant)

    Peko, otázka smerovala na zrýchlenie boot-time a to SSD spĺňa absolútne. Nespoľahlivosť je relatívna, pri zálohovacom systéme a dvoj-trojročnej záruke to nie je problém.

    #211254
    Anonymný
    Neaktívny
    #211312
    dzafo
    Účastník (Participant)

    dikz za rady a skusim asi ten bootcamp len skor som sa pytal ci je taky boot normalny

    #211329
    Peko00001
    Účastník (Participant)

    hans: a co chces povedat tym ze si sem hodil link na dalsiu temu do ktorej si hodil par subjektivnych nazorov?
    Jasne dal si si SSD a teraz ho obhajujes 3 rocnou zarukou a zalohovanim a neviem cim. Ked si kupim disk tak nechcem zalohovat kazdu chvilu, chcem kapacitu, chcem serioznu cenu – a toto SSD nesplna. Splna akurat tak ze musis zalohovat lebo si v strese ze sa ti pokazi a mas dalsiu pracu s reklamaciou a vymenou atd. O kapacite nehovorim a o cene uz vôbec nie.
    Ale kludne si ho daj a tes sa ze sa ti OS zapina 20 s. a ked budes s notebookom niekde v zahranici a odide ti tvoje SSD tak sa “tes”. Moji znamy ho mali a ked sa trom ludom pokazil kazdemu, tak to nejdem riesit. Je to technologia ktora este potrebuje cas.

    #211330
    R
    Účastník (Participant)

    SSD disky sú momentálne v pozícii ako pre rokmi CD-RW alebo DVD*RW mechaniky, stáli tisíce, boli pomalé, a pár krát sa stalo že pri vypaľovaní poškodilo médium.

    SSD sú budúcnosť, ale potrebuje to ešte čas pokým tá budúcnosť príde, a tým pádom budú už za príjateľné ceny, kapacity atď.

    #211332
    Peko00001
    Účastník (Participant)

    R: vdaka za nazor

    #211334
    PeterS
    Účastník (Participant)

    BootCamp to neriesi, aspon u mna je to to iste …
    Prosim bez zbytocnych nic riesiacich vasni, start do vyberu OS je v pohode po vybere Win presne to iste : cierna obrazovka a blikajuci kurzor v lavom hornom rohu, po minute nabehne Win a vsetko ide opat normalne.
    Co sposobuje tu dlhu pauzu ?

    #211335
    dex
    Účastník (Participant)

    Nevôľa Macu spustiť Windows ;)

    Teraz vážne, čokoľvek to spôsobuje, pokiaľ je to štandardný jav, zrejme to Apple odstráni pri ďalšej verzii Bootcampu alebo Microsoft popracuje na podpore EFI.

    #211337
    Peko00001
    Účastník (Participant)

    PeterS: dufam, ze mas BootCamp 3.1? Na akom stroji to robi tebe?

    #211342
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Nemyslim ze by to bolo Bootcampom. Isty cas som mal samotny windows nahodeny na inom fyzickom HDD a ak som potreboval win len som disk vymenil a nabotoval z neho. Robilo to to iste ako tu uvadzate. Dlha pauza pri starte, blikajuci kurzor a az potom sa spustil. Myslim ze to bude dane asi vlastnostami EFI

    #211343
    PeterS
    Účastník (Participant)

    Peko00001:
    BootCamp 3.1
    MacBookPro5,2
    2,8GHz 4GB RAM
    OS X 10.6.3
    Win 7 Home Premium

    #211347
    Peko00001
    Účastník (Participant)

    no neviem ja mam taku istu zostavu az na to ze mam win Ultimate a nemam taky problem

    #211816
    dzafo
    Účastník (Participant)

    No takze nahodil som ten windows cez bootcamp co bol priamo v SL a uz to ide vsetko krasne este som si tam nahodil refit a ziaden problem :)

    #211822
    Xorpi
    Účastník (Participant)

    To čo za prostosti mu radíte preboha? Však mu niekto napíšte, nech resetuje PRAM držaním pri štarte klávesy – cmd +alt + p + r pri štarte. A ešte prejdi prečistovacou utilitou systém kompletne všetko – Cocktail – http://www.maintain.se/cocktail/download.php . Pri rozdelení Bootcampom sa občas stane, že sa pokazia práva súborov… a neni možné, aby ti minútu nabiehal Mac OS X.

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.