Diagnostika dosky

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Diagnostika dosky

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #106055
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Potreboval by som zistiť funkčnosť jednej dosky. Mám k nej konektor na nabíjanie, ale nie som si istý či je funkčný. Keď pripojím dosku k PC, viditeľne sa začne zahrievať ale iTunes ju nenájde. Lupou som prezrel každý milimeter tej dosky a je úplne neporušená. Žiadne stopy oxidácie alebo mechanického poškodenia. Mám vyskúšať kúpiť druhý konektor do ktorého sa pripája dátový kábel alebo ju hodiť do koša? Ďakujem za odpovede.

    #409120
    iTuxx
    Moderátor

    a jedna sa o dosku z drevotriesky, alebo masivnu forsnu? buk? dub? smrek?

    #409123
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    iPhone 4S. Robil som si poriadok vo veciach a našiel som nejaké diely na iPhone 3G, 3GS a iPhone 4S. Na 4S som našiel dve dosky, jedna je neopraviteľne poškodená, druhá je táto. Už sa nepamätám odkiaľ ju mám ani či je zamknutá alebo odomknutá. Buď som ju kúpil keď potreboval niekto známy niečo opraviť alebo som ju vytiahol z nejakého iPhonu, ktorý som rozpredával na diely a pod.

    #409126
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Potrebujes mat zapojenu aj baterku aby sa doska nastartovala…

    #409127
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Áno viem, ale skúšal som s ňou skočiť do recovery podržaním tlačidla Home, ale nič sa nestane. Tuším, že keď nie je pripojená batéria tak by sa to malo dať aj tak, či?
    EDIT : hlavnou otázkou skôr je, či má flex kábel na nabíjacom konektore tendenciu sa kaziť, napríklad ako flexy na displej, že raz to ohneš tam kde nemáš a už sa to nedá použiť.

    #409129
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Nestretol som sa s tym, ze by bol nabijaci konektor na IP4 alebo iP4s vadny, ale mozne to je.

    Tiez som sa predvcerom pustil do krabic s nahradnymi dielmi a rozhodol som sa, ze si poskladam nejake stare iPhony. Mam tu asi 8 dosiek, displeje a vsetko co treba ku skompletovaniu zopar kusov, ale ich funkcionalita je velmi diskutabilna a tak je to dost blba robota skusat kombinacie dielov pri com nevies ktory je vadny a ci iba jeden alebo vsetky.

    Uz ked mi z toho ale riadne hrabalo a konecne som poskladal iP 3G zo zdanlivo funkcnych dielov, zapojil som ho k pocitacu, pekne sa rozsvietil a po chvile zhasol… nestihol sa ani komplet nastartovat. Skusil som to zoparkrat az kym som sa nerozhodol vymenit baterku. Vtedy som zistil, ze baterka tam nie je (zabudol som ju tam dat :). Cize, chvilu ide aj na nabijacke ale nie dost dlho na to aby ho stihol zachytit iTunes. Baterku tam proste potrebujes.

    #409130
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Mám aj pár bateriek na 4S :D :D :D Najhoršie je, že nemám ten blbý displej, takže nevidím čo sa deje. Teda mám aj ten ale s pokazeným flex káblom, takže mi je nanič. Poskladal som ho celý, zapojil na PC a bol tam asi 30 minút a nič. Takže baterka bude asi KO. Tá doska ma asi jediná zaujíma, lebo by som chcel poskladať nejakú 4Sku a doska je dosť podstatná. Uvažujem že objednám z aliexpresu aj baterku aj konektor, len neviem či sa to oplatí…čo by mohlo byť na tej doske zlé keď je fakt ako nová pri vizuálnej kontrole? Ešte ma napadlo či to nerobí Windows 10. Fungujú vám drivery na windows 10? Resp. našlo by to aspoň pripojené zariadenie keby nefungovali drivery?

    #409131
    iTuxx
    Moderátor

    To ze vyzera ako nova neznamena ze nejake IC nejsu poskodene zvnutra alebo gulicky pod nim

    #409132
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Na iphonovej doske sú piny, ktoré by mali slúžiť na diagnostiku. Nedá sa to nejako skúšačkou overiť? Neviem ktoré spojiť s ktorými. Mám aj antistatické rukavice takže by nemal byť problém to vyskúšať keby som vedel ako..

    #409143
    iTuxx
    Moderátor

    Haha a co presne chces zistit? Sorry ale pobavilo ma to :-)

    #409145
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    To je fakt :D je to kravina. Ja len chcem zistiť či mám skúsiť kúpiť druhý konektor. Asi to proste skúsim, veď tých 7eur alebo koľko to stojí nie je zase taká investícia.

    #409149
    iTuxx
    Moderátor

    pripoj k tomu odb konektor, hadam ti to novy Autocom zdiagnostikuje a zisti ze treba vymenit druhu lambda sondu :-D

    jedine skusit, riskovat a investovat, o tom je robota servisaka

    #409150
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Lambda sondu :D iTuxx – síce skoro nikdy neporadíš, ale s tvojimi komentmi problém prestáva byť problémom. Vždy sa dobre zasmejem.

    #409167
    Stormtrage
    Účastník (Participant)

    Taky odjeb ” iTuxx sice skoro nikdy neporadíš ” :DDDDDDDDDD

    #409174
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    jj, ta drevena doska ma dost dobre pobavila, predstavil som si jak pripajas drevenu dosku k itunes :D

    #409175
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    miskosvk- bola to doska, ktorá sa mala pripojiť k iTunes. Vzhľadom na to, že je to v macblog fóre sa dalo predpokladať, že to bude doska zo zariadenia z iOS. Aj kvôli pripojeniu k iTunes aj kvôli externému napájaciemu konektoru. V konečnom dôsledku to že ide o iPhone 4S ani nijak nepomohlo.

    #409177
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    no nie je, lebo to moze byt doska z hocicoho a tema je v kosi. Preto dal tuxx taky comment, ktory ma dost dobre pobavil, reagoval som len na to ;) a btw aj lambda sonda bola pecka :D

    kazdopadne, dovodov preco ta doska (a asi zrejme neviditelnych volnym okom) nefunguje, moze byt dost vela…takze tazko poradit

    #409178
    iTuxx
    Moderátor

    …a presne preto “skoro nikdy neporadim” :-)

    #409183
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Téma je v koši? :D to som si až teraz všimol :D :D a na iTuxxa to nebolo myslené zle. Vždy oživý témy nejakými vtipnými príspevkami.
    Témé môžete dať LOCK už aj tak na nič neprídeme.

    #409193
    iTuxx
    Moderátor

    Kazda tema je defaultne v kosi :-)
    A zamykam teda.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.