“Cenzúra” diskusií pod článkami na blogu

Domov Diskusné Fóra Ostatné “Cenzúra” diskusií pod článkami na blogu

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    Príspevky
  • #55060
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Ako ste si mohli všimnúť, diskusné príspevky pod článkami sa po odoslaní neobjavia hneď. Ich obsah si najprv musí prečítať jeden z redaktorov a zvážiť, či príspevok nie je nezmyselný, zbytočne ofenzívny, obťažujúci či inak nezaujímavý vzhľadom na obsah článku – až potom bude príspevok povolený a zobrazený na blogu.

    Našim cieľom nie je užívateľov znervózňovať ani cenzurovať ich názory, naopak vytvoriť diskusie, ku ktorým sa inteligentní čítatelia radi vracajú a nemusia strácať čas čítaním nezmyslov a “odpadu”. Vzhľadom na fakt, že sa k Macblogu dostáva čoraz viac širšej verejnosti sme považovali nasadenie moderovania príspevkov za nevyhnutné. Diskusie sú totiž obrazom webu, moderovaním niektorých zbytočných výkrikov sa snažíme zlepšiť jeho úroveň. Kto má v dnešnom internete prehľad vie, že práve stopríspevkové vojnové diskusie dokážu serióznosť webu veľmi “potopiť”.

    1. Diskusný príspevok musí mať vyplnené meno alebo neofenzívnu prezývku (najlepšie celé meno, ak sa za svoj príspevok prispievateľ nehanbí). Príspevky bez mena alebo so zámerne zle vyplneným menom nebudeme povoľovať.

    2. Príspevok by mal inteligentne reagovať na článok alebo na iný príspevok v diskusii. Snažte sa vyhýbať odbáčaniu od témy, ak máte iné pripomienky či otázky, využite fórum.

    3. Nesmie sa akokoľvek na hocikoho (vrátane Billa Gatesa alebo priamo nezainteresovanej osoby) útočiť, osočovať, nadávať, ponižovať a vytvárať flamewar.

    4. Špeciálne nepovoľujeme akékoľvek tajomné, provokačné a negatívne narážky na iných internetových blogerov.

    5. Ignorujeme spam, holé vety či jednoslovné emotívne príspevky typu “kaslem na to tie ipody su onicom”, “fuuuuuuj”, “www.podte.na.moj.web.sk” a pod.

    99% príspevkov však býva akceptovaných, aj keď často porušujú aj tieto veľmi jednoduché pravidlá (hlavne bod 1), ktoré sú len základnou internetovou morálkou a vlastne by sme o nich ani nemali vôbec hovoriť. Nezobrazili sme zatiaľ len zanedbateľné minimum odoslaných príspevkov. Tento systém je účinný hlavne preto, že užívatel, ktorý už vie, že príspevok bude skontrolovaný redaktorom, si radšej svoju reakciu viac premyslí. Vyvaruje sa urážok alebo ani nestráca čas reagovaním, pretože vie, že jeho “výkrik” aj tak nebude zobrazený.

    Dominik Balogh

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.