Apple TV 4K po 3 tyzdnoch pouzivania

Domov Diskusné Fóra Ostatné Apple TV 4K po 3 tyzdnoch pouzivania

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #520896
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Po cca roku používania Apple TV štvrtej generácie som od “ježiška” dostal Apple TV 4K. S predošlou generáciou som bol maximálne spokojný (písal som o tom v niekoľkých diskusných príspevkoch), ale po výmene televízora za 4K Samsung QLED, som chcel v podstate otestovať, čo tento televízor dokáže.
    Taktiež by som chcel doplniť a upresniť niektoré údaje, ktoré boli napísané tu na Macblogu pri recenzii Apple TV 4K.

    HW a vzhľad nebudem popisovať – o tom už bolo popísané dosť.

    SW – v samotnom tvOS pribudlo pár nastavaní ale o tom už tiež bolo dosť popísané.
    Tu by som doplnil predošlú recenziu – na iTunes už je dostatočné množstvo 4K filmov a stále pribúdajú. Mám síce dostatočné internetové pripojenie (90/9), ale neskúšal som prehrávať 4K filmy z iTunes.

    Prečo som sa rozhodol vymeniť “starú” za “novú”, keď som bol so “starou” spokojný? Hlavný dôvod bol výmena televízora za 4K a druhý dôvod bol Gb ethernet port na Apple TV 4K.
    Hlavné použitie Apple TV u nás v domácnosti je prehrávanie obsahu z NAS Synology. Používam na to platenú aplikáciu INFUSE. Po správnom nastavení (TV – Receiver – Apple TV) si moja 6-ročná dcéra na 3 kliknutia apple tv ovládača vie pustiť rozprávku (a v podstate aj mladšia 4-ročná). Aj keď zatiaľ som to nastavil tak, že TV im musím zapnúť ja – pozerať môžu zatiaľ len s dovolením rodičov.
    O INFUSE som už písal v predošlých príspevkoch. Takže len o prehrávaní:
    Už predchádzajúca verzia apple tv mala problém s prehrávaním väčších súborov – ten 100Mb ethernet bol proste príliš pomalý. Už pri cca 30G bdmv súboroch to sekalo alebo to počas prehrávania zamrzlo. Tak isto pri väčších 1080p MKV súboroch bolo vidieť malé sekanie. Skusil som aj 2160p MKV súbor kódovaný 265 kompresiou – tento súbor bol síce menší ako niektoré 1080p filmy kódované 264 kompresiou ale po cca 10 minútach sa to seklo a uz sa to nerozbehlo.
    To všetko zmizlo po zapojení Apple TV 4K. Bez problémov prehrá 50G MKV súbor s rozlíšením 2160p. Už som skúšal aj 70G súbor – pozrel som ale len asi 15 minút.

    Záver: jednoznačná kúpa pre tých, čo si chcú v kľude a pohodlí domova vychutnať 4K filmy s dobrým zvukom.

    #520908
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Zaujimalo by ma ako si na tom s Kodi ci si to skusal alebo nie. Na povodnej Apple TV 4 (nie 4K) som vedel prehravat cez kodi h265 ale sekalo to a neslo to plynulo. Infuse si ale s tym vedel poradit a prehral h265 full hd uplne v pohode (wifi cez AC). Teraz mam ale 4K telku a s Android TV som sa po tyzdni neszil akurat viem ako vymazavat cache a restartovat Android. Ma niekto tuto skusenost?

    #520938
    Loverko
    Účastník (Participant)

    Prave som ho objednal. Tiez mam Apple TV 4generacie ale to 4K ma nejak presvedcilo kedze tolko filmov na iTunes vychadza uz v 4K. Su aj nejake ine stranky ako pisete kde zohanate 4K filmy? Dakujem

    #520939
    Mano5
    Účastník (Participant)

    to Hurfo:
    Neskusal. Kedysi davno som skusal kodi na extreamer a nejako ma to neoslovilo. Muselo sa to vsetko nastavovat… Asi som moc pohodlny – zapojim a pozeram. INFUSE ma vynikajucu spravu videi – sam si stiahne obaly (aj na serialy, ktore dokonca roztriedi podla serii aj ked su vsetky serie v jednom adresari), automaticky riesi zvuk aj kvalitu obrazu, pri popisoch filmov ukazuje rovno v akej je kvalite (ci 1080p alebo 2160p….).

    to Loverko:
    ano, je viacero stranok s odkazmi na HD obsah (zrozumitelnejsie sa to uz neda napisat aby som nerobil reklamu ale hlavne nesiril nieco nelegalne). Vacsina vyzaduje registraciu a nejake to “vsimne” :).

    #520940
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #520953
    mcgiany
    Účastník (Participant)

    Vedel by si napisat aky NAS konkretne pouzivas? Chcel by som si k ATV4K tiez nejaky zadovazit.

    #520977
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.