Apple Forum

Domov Diskusné Fóra Ostatné Apple Forum

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #55081
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    Rady by som Vam ukazal moju novu beta verziu fora, s ktorym som sa dnes cely den trapil. Nechcem v ziadnom pripade robit konkurenciu macblogu, pretoze moje forum je vylucne robene len na pokec, popripade bazar, takze sa macblog prosim nejako neurazte ;)

    http://apple.talk4fun.net/

    #109950
    TomasKovac
    Účastník (Participant)

    MacBlog sa snaží podporovať slovenské a české Apple zdroje informácií (sidebar, môj článok pred pár dňami), takže nevidím problém v prezentáćií hocičoho, čo s Apple súvisií (čiže ani “ne/konkurenčného” fóra).

    Druhá vec je samozrejme morálny prístup k tejto problematike, pretože vytvoriť fórum a robiť si prácu s 20 umelými témami, kategóriami obsiahnuť MacBlog Fórum a nakoniec to označiť za vlastne niečo úplne iné ako toto fórum (hoci to je tématicky a funkčne rovnaké) už nie je celkom košér. Teda z hľadiska prístupu ku forme “reklamy”. Napriek tomu platí prvý odstavec tohoto príspevku.

    Inými slovami, niekedy nemá význam robiť niečo odzačiatku, keď niečo podobné už dávno existuje a má svojich uživateľov (MacBlog Fórum), možno je lepšie ozvať sa, či sa nemôžeš radšej do tvorby, administrácie, [hocičoho čo súvisí s fórom] zapojiť. Ale to je samozrejme osobná vec každého.

    A na záver, pre budúcich potencionálnych promoterov free time projektov či blogerov – keď chcete niečo uviesť medzi ľudí (niečo, čo súvisí s Apple), napíšte hocikomu z MacBlogu, určite tomu môžeme venovať viac priestoru nie len na fóre ale aj na blogu, prípadne sa dohodnúť nejak inak, možno lepšie.

    (Samozrejme treba rátať s tým, že máme právo odmietnuť aj túto možnosť, pretože nie každý projekt má zmysel uvádzať medzi ľudí.)

    #109951
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Urcite som nechcel robit reklamu a urcite to nebolo kopirovanie fora na macblogu a nema to akosi ani jeho podobnost. Namety som zobral z uplne ineho miesta a ani to nemalo nic s apple ani s IT, inak vacsinu som si urobil sam.
    Temy boli robene kvoli tomu, aby sa mali ludia coho chytit, ked tam vstupia.

    Skutocny ciel nebol ziadny a ani neplanujem s tym nejako daleko zajst. Jednoducho som cely den nemal co robit, potreboval som oddych doma, dostali sa mi do ruky php scripty a baliky, tak som chcel vytvorit nejake forum. Naposledy som robil nejaky web asi 5 rokov dozadu, tak som si to chcel znova skusit a to neviem ani skriptovat v php.

    Cele to je vlastne test forum a chcel som skor pocut nazor ludi a na celkove jeho spracovanie. Urobil som to v style Apple, pretoze Apple je moja oblubena znacka a viem o tom kecat hodiny. “To” forum a web, co chcem uskutocnit bude mat uplne inu tematiku, plus bude to sukromny web a zaheslovany.

    A ktej podobnosti, pozrite dalsich milion for, ktorych existuje. Kazde su podobne, lebo hardware, software a bazar akosi nemaju ine plnohodnotne synonyma.

    Dufam, ze som Vas neurazil, mam macblog rad.

    #109952
    TomasKovac
    Účastník (Participant)

    Ja dúfam, že som neurazil, pretože to bolo asi trošku zle pochopené, myslel som to miernejšie, neočakával som až také “obhajovanie”. A rovnako som to nemyslel zle – vytvárať fórum z ničoho, už aj v oblasti “bežných” PC, kde je počet užívateľov a teda aj potencionálnych užívateľov fóra mnohonásobne viac, nie je jednoduché a keď už človek venuje niečomu čas, tak je fajn keď z toho niečo je (či hmotné alebo nehmotné, to je jedno). A fórum pre užívateľov Apple je ešte väčší hardcore – malé množstvo užívateľov Apple, dve zabehnuté “konkurenčné” fóra na Slovensku, o ČR ani nehovoriac.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.