apostrof

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #62856
    perfect gentleman
    Účastník (Participant)

    pardon, že sa asi blbo pýtam, som čerstvý swither na mac os x, mám apple klávesnicu ale netuším ako sa píše (resp aká je klávesová skratka na) apostrof. viem, že asi by sa to dalo vyriešiť anglickou klávesnicou, ale hľadám alternatívne riešenie :)

    #161245
    igino
    Účastník (Participant)

    Chapem, ze mas slovensku klavesnicu. V tom pripade je to jednoduche. Napriamo pises hlavny znak (napr. ľ), cez stlaceny SHIFT pises horny znak (SHIFT + ľ = 2) a v kombinacii s ALT pises znak v pravej casti klavesy (ALT + ľ = @). Snad som to napisal zrozumitelne. Jo a este existuje kombinacia SHIFT + ALT + klaves. Poskusaj, uvidis. :-)
    A najlepsi prehlad ziskas, ked si zapnes keyboard viewer. Ten si musis zapnut v System preferences->International, tam zvol zalozku Input menu a v nej zaskrtni “Show input menu in menu bar”. V hornej liste potom uvidis symbol statnej vlajky, na ktorej kliknutim sa ti ukaze roletka kde kliknes na “Show Keyboard Viewer”. Na ploche sa ti zobrazi klavesnica s aktualnymi znakmi. Vsimni si, ze ked postupne stlacas ALT, SHIFT a kombinaciu ALT+SHIFT, vidis znaky, ktore budu napisane.

    #161246
    Jod
    Účastník (Participant)

    Je to to tá istá klávesa ako na anglickej, len ju stlač spolu s ALT.

    #161261
    igIphone
    Účastník (Participant)

    apostrof je zavinac?
    nie je apostrof toto? ‘

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.