Aky 1GB modul kupit Transcend alebo Kingston

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Aky 1GB modul kupit Transcend alebo Kingston

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #54798
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Stojim pred otazkou, aky 1 GB modul si kupit do MBP. Momentalne tam mam 512 MB + 1 GB (od Transcend) a chcem si kupit este 1 GB aby som mal dokopy 2 GB. Uvazoval som nad Kingston ale neviem, ci to nebude robit zlobu s tou Transcend pamatou.
    Tu Transcend som kupoval asi pred pol rokom a davali mi ju tam v Apple obchode (Kinetik).
    Ako Transcend moc nepoznam, ako vyrobcu RAM tak neviem, ako sa rozhodnut.
    Aj keby som sa rozhodol, ze si kupim druhy modul od Transcend (samozrejme certifikovany pre Apple), tak pochybujem, ze sa mi podari kupit presne taky isty model, aky tam uz mam, pretoze na tej pamate nie je ziadne oznacenie a podla obrazku sa to fakt neda vyberat, tak preto sa pytam, pri tejto prilezitosti, ci by moc vadilo, keby som kupil Kingston (samozrejme certifikovany pre Apple)?

    #108693
    benko
    Účastník (Participant)

    mozno by si mal ist zase do toho isteho obchodu, nech ti to spravia oni – teda aspon ak to o vela nepreplatis. tym padom by bolo rozhodnutie na nich, a ak by pamate nahodou nesli, mozno by vzali tvoju 1GB naspat, a dali ti dve rovnake.
    ja osobne by som si s tym hlavu moc nelamal a kupil prvu co by mi prisla pod ruku. ak by nesla, mozes ju vratit kde si ju kupil, alebo predat dalej.
    mimochodom, neviem ake apps pouzivas, ale ja moc nevidim vyznam upgrejdovat s 1.5 na 2 GB.

    #108694
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    no problem je v tom, ze sa mi vyhodne oplati kupit teraz 1 GB modul cez internet, preto som zacal zvazovat alternativu rozsirenia na 2 GB z 1,5 GB. Do obchodu nechcem ist, pretoze tam to stoji min. o 50% viac ako na internete a to mi uz za to nestoji si to rozsirit.
    No preco by sa mi zisli 2 GB pamate ? napriklad pri strihani videa iMovie alebo prace s hudbou GarageBand ? pocas pracovneho dna mam otvorene aplikacie Oracle SQL Developer, Eclipse (coz su JAVA RAM nenazranci) okrem toho web browser, sem tam NeoOffice (tiez pekny zrut pamate), sem tam XCode, QDevelop editor, na pozadi mi bezi 200 MB databaza v PostgreSQL, Mail, Skype, Adium, QuickSilver, RSS Menu, CocoAspell, VirtueDesktop, Growl a ked si chcem este pustit iTunes alebo pracovat s nejakym grafickym editorom momentalne s Pixel alebo s iPhoto tak ono si to vsetko pekne kusne svoju pamat. A ked uz mam moznost tam mat max. 2 GB a teraz na internete nie su tak drahe pamate, tak preco to nevyuzit ?

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.