Airport capsule a tv samsung

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Airport capsule a tv samsung

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #509275
    dado121
    Účastník (Participant)

    Ahojte rad by som sa opytal ako mozem pozerat filmy cez tv samsung ak mam na time capsule ulozene filmy. V apple mi bolo povedane ze time capsule pripojim na wifi a v tv ho uvidim. No zial po kupe time capsule sa tak nestalo. Je nejaky sposob ako to sprevadzkovat? Da sa to napr.cez apple tv 3generacie?

     

    Dakujem za odpovede

    #509276
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Ahoj,

    Nebude to jednoduché napísať, vysvetliť. Zároveň sa neviem vyjadriť so stopercentnou istotou k TV, pretože mám vytvorené “domáce multimédiá” inak (s produktami Apple), no snáď moje informácie pomôžu.

    TimeCapsule:

    Ako určite vieš, je to v prvom rade router s úložiskom. To znamená, že súbory resp. multimédia si naň odkladať môžeš a bude slúžiť ako “zdroj”. V prvom rade si prejdi nastavenia Time Capsule, kde sa treba presvedčiť, že interný disk zdieľaš. Ak si tak spravil a multimédiá sa nachádzajú na disku, tak si úspešne vytvoril “zdroj”, ku ktorému však potrebuješ “prehrávač”. Nikdy som ho nepoužíval ako “zdroj” na takéto použitie, ale názory sa rozchádzajú. Niekto tvrdí, že je to bezproblémové a druhý zas, že je to nepraktické, nakoľko sa interný disk pri nepoužívaní vypne (z dôvodu úspory energie a zachovaniu životnosti disku). Zobúdza sa automaticky, ak chceš z disku niečo čitať, no chvíľu to trvá pokiaľ nabehne. Jedná sa možno o 10sekúnd, no pre niekoho to môže byť nepraktické resp. niektoré aplikácie môžu hlásiť chybu nedostupných súborov.

    Samsung TV :

    Ak je to nejaký smart televízor, tak buď “prehrávač” obsahuje alebo si ho musíš doinštalovať, resp. aj/aj. Prehrávač multimédií obsahovali aj staré LCD-čka, ale podporovali čítanie z pripojeného USB, nie zo sieťového média. Zisti, čo je to vlastne zač a aké možnosti ponúka.

    Apple TV 3rd :

    Cez Apple TV dokážeš preniesť obraz zo svojich Apple zariadení na TV jedným klikom a taktiež slúži ako “prehrávač”. Je však limitovaný resp. navrhnutý ako prehrávač médií z iTunes Serveru resp. Domáceho zdieľania. Nedokáže čítať priamo zo zdroja a ani hociaké médium. Tieto opísané fakty platia pre originálne tvOS, na ktorom AppleTV beží. Práve z tohoto dôvodu sa zvykne flashovať tzv. “jailbreak”, ktorý je neoficiálny alternatívny software pre AppleTV, ktorý z neho urobí plnohodnotný nelimitovaný prehrávač, ktorý by po nainštalovaní vhodnej aplikácie mohol čítať aj z Time Capsule (neviem, či je na 3gen možný jailbreak, nikdy som sa s tým nezaoberal). Ak sa dáš na oficiálnu cestu, potrebuješ vyriešiť iTunes Server/Domáce zdieľanie. Na ten potrebuješ počítač, na ktorom beží iTunes, resp. pre Windows sú už služby, ktoré toto na pozadí simulujú. Na tomto počítači pridáš do knižnice iTunes svoje multimédiá, zapneš domáce zdieľanie a od toho okamihu budú tieto médiá dostupné na každom zariadení s domácim zdieľaním. Čiže nie len na AppleTV, ale aj na iPhone, iPade, Mac-u atď. Súbory však musia mať “koncovky”, ktoré iTunes podporuje, iné ti “nevezme” a treba ich konvertovať (podporované sú napr. m4v, .mp4, .mp3, .aac, NEpodporovaná je vačšina štandartných formátov čiže .avi, .mkv, .flac = tieto treba konvertovať)

    Je to troška krkolomné na písanie, ale snáď si z toho niečo zoberieš. Ak sú otázky, tak sa pýtaj

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.