4KA aktivácia nového iPhone

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes 4KA aktivácia nového iPhone

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 22 )
  • Autor
    Príspevky
  • #520867
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    dnes som si objednal nový iPhone z obchodu, nie od operátora, no však ten starý som mal aktivovaný pomocou Telekom karty.

    Za ten čas som si presunul číslo do 4KY, kde som už nejaký 2hý rok.

    Chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s aktiváciou nového iPhone pomocou 4KA SIM karty?

    Zaujíma ma, či pôjde aktivovať alebo mi dá hlášku od nepodporovanej SIM.

    Doteraz som s ich kartou fungoval bez problému, ale ako vravím terajší telefón bol pôvodne aktivovaný s Telekom kartou, čo bol paušál a 4KA je vlastne predplatená karta na kredit. SIM som menil už na aktivovanom telefóne a preto neviem ako sa bude chovať nový neaktivovaný telefón.

    Ďakujem vopred za Vaše odpovede a prajem všetko dobré v novom roku.

    #520868
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #520873
    applefruit
    Účastník (Participant)

    @s3030150: super, dikes, lebo som sa obával už. Mám doma ešte starší iPhone 5C po factory resete a doň ak vložím sim 4KA, tak mi zlyhá pri aktivácii a napíše, že SIM nespĺňa podmienky aktivačného serveru a mám pre aktiváciu kontaktovať svojho operátora, pričom ten telefón tiež s Telekom kartou išiel, ale takú už bohužiaľ nemám, ale to bol telefón od operátora, takže je asi blokovaný. Ďakujem ešte raz za odpoveď, nový z obchodu by teda mal ísť a to mi stačí.

    #520874
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #520877
    iTuxx
    Moderátor

    urcite neni blokovany ak je z SK telekomu

    #520879
    applefruit
    Účastník (Participant)

    len ja nemám predčíslie 4KY, ale prenesené dve čísla a jedno bolo z telekomu a druhé z orange.. 5C neviem od akého operátora je kúpený, lebo som ho kúpil vtedy cez bazoš ako fungláč a nerozbalený, bol však vybraný od operátora a z telekomom mi išiel. Medzi tým som mal iP 6plus z mall, ešte v tom čase som používal telekom a orange som mal tak, že som iba udržiaval SIM s nulovým paušálom a 5C ležal vyresetovaný šuflíku, keď som si preniesol dáta do 6plus z neho. Potom som si čísla od oboch operátorov preniesol do 4KY. Teraz som 5C cez sviatky vytiahol a chcel skúsiť, či ešte ide, no nepodarilo sa mi ho aktivovať už so 4rkou a preneseným číslom. Mám pocit, že ten 5C bude z Orange, ale to je už jedno teraz, bolo to dávno a neviem, či by som to našiel ešte v mailoch, obal a papiere tiež neviem, kde z neho mám. Len som sa zľakol, že to nešlo a napadlo ma to včera, ked som si objednal nový telefón, že dúfam, že to pôjde, ale tak verím Vám, že hej. Odľahlo mi pravdupovediac, lebo človek musí vkuse niečo riešiť a už je potom z toho unavený a občas by mohlo niečo fungovať aj na prvý šup ako sa vraví :-)

    #520880
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ituxx: Ja som IP5 z Telekomu blokovany mal pokial sa dobre pamatam. Neviem kedy presne prestali blokovat.

    #520891
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Este taka otazka, keby si kupim Easy a s nou to skusim, tak da sa s Easy aktivovat iPhone? Nie je problem v tom, ze su to karty na kredit a nie pausal? Jedna sa len o ten 5C, keby chces skusit znova spojazdnit. S ip6plus nemam problem a dufam ani s tym novym, ze nebude :-) Ked tak pripadne by som mal tu Easy v zalohe ak by bol problem, len ci to s nou ide? Nemam skusenosti totiz, mal som vzdy pausal a aj vo 4ke fungojem vlastne na kredit. Dakujem.

    #520892
    buci
    Účastník (Participant)

    to, či je karta na kredit alebo paušál nehrá žiadnu rolu, určite to ide aktivovať aj kreditom. Dokonca tá karta nemusí mať ani kredit a ani nemusí byť platná. Ak by si chcel mať funkčné iMessage a FaceTime, vtedy už kredit potrebuješ, pretože sa potrebuje odoslať aktivačná SMS, ktorá stojí 0.06€.
    Doma mám nepoužívaný iPhone 4s a 5s a tiež SIMku od 4ky, takže by som to teoreticky vedel overiť, ale tie telefóny mám nastavené a musel by som ich resetovať, čo by som robil nerád – ale ak by si to veľmi potreboval, tak to vyskúšam.

    #520893
    applefruit
    Účastník (Participant)

    @buci: Ďakujem za ochotu, ale netreba, nemusíš sa tým zaťažovať, mne išlo hlavne o to, keď mi príde nový telefón v týždni, či pôjde aktivovať a teda mal by ísť a 5C si už poriešim po svojej línii. Zrejme bude blokovaný. Najprv od neho najdem balenie, kde mám aj doklady od neho a potom uvidím, čo s ním pôjde spraviť, keďže ináč to bol plne funkčný telefón pred tým ako som ho odložil. Keď si presuniem z terajšieho ip6 plus do nového telefónu dáta, potom tú procedúru skúsim s nim tiež a dopíšem sem potom aj výsledok, nech je to tu pre informáciu pre druhých, čo by sa v budúcnosti s takýmto problémom stretli. Všetkým ešte raz všetko dobré v novom roku a vďaka za tie rady tu :-)

    #520894
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    V podstate ani nemusis pisat. Akoukolvek aktivnou SIM aktivujes akykolvek iphone ak nie je blokovany. O tom žádná :-))

    #520895
    applefruit
    Účastník (Participant)

    @eraserv6: Super teda (:

    #520897
    Sagittarius
    Účastník (Participant)

    Ja som Tvoj pripad, mam prenesene cislo z Telekomu do 4KY. ( prefix 0911 ) a iPhone z Telekomu.

    Vsetko funguje ako ma, takze bud bez obav ????

    #520898
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #520904
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ja viem ale to bolo davno.

    #520942
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #520969
    applefruit
    Účastník (Participant)

    telefón príde za dva dni od dnes, tak potom napíšem :-)

    #521009
    applefruit
    Účastník (Participant)

    @all: Ahojte, bol som v Téčku s 5C, keďže podľa PP bolo odtiaľ a mi ho zadarmo odblokovali a už mi ide aktivovať aj so 4KA kartou bez problému a všetko funguje ako má, tak už len počkať kým príde ten nový z obchodu a huráááá ide sa do toho :-)

    #521011
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #521229
    iTuxx
    Moderátor

    blokovanie prestalo v roku 2013, cize 5ky este mohli byt, ale novsie uz neboli blokovane. Samozrejme, ak ho kupil v tom roku predtym ako prestali blokovat, tak este blok ostal, logika :-)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 22 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.