Odlomeny konektor HDD temp senzor Mac Mini late 2009

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Odlomeny konektor HDD temp senzor Mac Mini late 2009

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #78196
    MarosV
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    Pri vymene HDD na Mac Mini sa mi podarilo odlomit konektor, ktorym sa pripaja HDD temp senzor na dosku.

    http://s1.guide-images.ifixit.com/igi/hZAULUwXQ4b2SSmr.large

    Google ma sice potesil ze takychto sikovnych chlapcov je na svete vela, ostatni to riesili nakupom suciastky Interconnect Board na eBay, no pre mna to velmi neprichadza do uvahy, kedze som to vyparatil na rodicovskom Minim a budem u nich uz len par dni, potom cestujem prec do svojho bydliska, tak by som to nestihol vyriesit. Chcem sa pokusit prispajkovat tie dva vodice o tu dosku, mam sikovneho cloveka s mikropajkou, ale neviem presne kam to mam prispajkovat, su tam dve dvojice plosok kde mohol byt ten konektor pripojeny, preto sa pytam ci tu nahodou nie je niekto kto mi s tym vie poradit kam to ma byt pripojene.

    Dakujem vopred.

    Pripadne ak by mi niekto vedel poradit kde sa da ta suciastka na zapadnom Slovensku kupit do 2-3 dni, tak by ma tiez velmi potesil. Jedna sa o toto:

    http://www.macpartsonline.com/922-8807-interconnect-board-mac-mini-2-0ghz-2-26ghz-2009.html

    #268229
    Lens
    Účastník (Participant)

    Neviem ti s tym poradit ani pomoct pretoze mini som nikdy nemal ale co viem su dve veci.
    1. neviem presne ako tam je zapojdene hdd ale nemohol by si docastne zabojit hdd na miesto superdrive a tu docastne vymontovat a nepouzivat? To ma napadlo len ako nudzove riesenie.
    2. co sa tyka takychto suciatok na slovenksu tak to je hrozny problem. Ja som zhanal USB radic do mbAir superdrive aby mi sla ta napalovnacka aj na inych macoch ako air. Islo o veck ktorej bolo na nete dost no nikde shipping na slovensko a v slovenskych obchodoch ma vysmiali v jednom za druhym. Pritom to ani nie je cisto apple suciastka…

    #268233
    MarosV
    Účastník (Participant)

    Diky Lens za napad, no neslo by to, lebo zabudol som napisat ze dosledok toho co som vyparatil je ze sice Mini ide, da sa s nim robit, ale ventilator riadne huci, ide na 5500 rpm, kedze nie je zapojeny senzor, tak sa system chova akoby mal HDD vysoku teplotu a preto ventilator odusu chladi. Keby som HDD zapojil miesto Superdrive, tak by sa to chovalo rovnako. No aj tak diky za snahu.

    #268234
    raul
    Moderátor

    mozno ti pomoze v niecom stranka (obrazky) ifixit.com

    #268238
    MarosV
    Účastník (Participant)

    Diky Raul, podla navodu na ifixit som robil tu vymenu hdd, poznam tu stranku.

    Pregooglil som posledne 4 hodiny, no bez uspechu. Vsetci co mali moj problem kupovali tu suciastku co som spominal, bohuzial ju momentalne na tuto verziu miniho nemaju ani na ebay, asi neostava nic ine len to zobrat do servisu…

    #268239
    Lens
    Účastník (Participant)

    A aku teplotu ti pise? skus stiahnut nejaku app. Napr istat pro do dashboardu. Len tak ma zaujima co to pise :)
    pokial vies ze sa nebude prehrievat a vies to odhadnut tak cez http://davidtse916.wordpress.com/2008/04/21/controlling-your-macs-fan-speed-with-smc-fan-control-with-step-by-step-guide/ vies nastavit rychlost ventilatorov. Ale je to trosku risk.

    #268243
    raul
    Moderátor

    LENS: so smc fan control riadis len minimalnu hodnotu otacok, takze to je nepouzitelne.

    #268259
    MarosV
    Účastník (Participant)

    Lens, skusal som aj SMC Fan Control aj FanControl, bez uspechu. Ako pise Raul, smola je v tom ze sa tam daju nastavit len minimalne otacky, inac oba programy mi indikovali teplotu 29-30 stupnov, ale to bol mini bez krytu a siel len par minut kym som vyskusal tie programy.

    #268268
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    MarosV : Tie hodnoty teplot HDD ti su k nicomu kedze nemas zapojene teplotne cidlo ;-))
    Este som sa nestretol s pripadom ze by niekto v PC upiekol disk. Nemohol by si urobit detailnu fotku toho poskodeneho miesta?

    #268300
    MarosV
    Účastník (Participant)

    eraserv6: To bola asi teplota CPU a nie HDD, ten program ( SMC Fancontrol ) indikoval len jeden teplotny udaj.

    Fotku uz spravit nemozem, po dalsich par hodinach citania na nete som sa rozhodol poslat miniho do servisu, tie dve plosky kam by trebalo tie vodice naspajkovat su take drobne ( cca 1 x 0.5 mm ) a je medzi nimi ani nie milimeter miesta, takze by to vraj nezvladol ani borec s beznou mikropajkou. Brat siel pred chvilou do BA, takze ho zajtra odnesie do CCC. V zaruke uz nie je, takze si za svoju sikovnost zaplatim :o)

    Dakujem vsetkym za snahu pomoct.

    Admin, poprosim o LOCK.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.