HRY na MAC OS X, poradte hocijaku

Domov Diskusné Fóra Hry na Macu HRY na MAC OS X, poradte hocijaku

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55557
    gejmer
    Účastník (Participant)

    prosim vas nevje mi dachto poradit de stjahnut hry na mac os x som zacjatocnik v macoch 100% je lepsi ako PC!!!:D … rady piste do komentof alebo na moj mail frantiseklamoot@gmail.com dakujem….:D

    #112184
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    hlavne si tvrdy h4x0r … super pises .. fakt

    #112202
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    :D gej-mér…

    Túto tému by ste mali vymazať a do pravdiel hodiť niečo o wareze a odblokovávaní iPhonov na SIM karty iných operátorov. Fakt vás o to prosím. Je tu toho na mraky.

    #112206
    cesnak
    Účastník (Participant)

    Milan, co sa tyka warezu, tak s tebou suhlasim. Ale co mas stale proti odblokovaniu iPhonov? Co je na tom zle? Odblokovanie vlastneho iPhonu nie je ilegalne. Mozno predavat odblokovany, alebo poskytovat sluzbu odblokovania za peniaze. Nebudem sa o tomto rozpisovat. Za iPhone si ludia zaplatili, kupili si ho priamo od Apple, nie od providera za 1 korunu ci podobne a jedine co sa stane ak si ho odblokuju je, ze mozno stratia zaruku. Ak to chcu risknut, ich problem. Stale vsak rozpravas o tom, ze si pockas kym bude legalny na SK. No to vsak moze byt pekne dlhe cakanie, ak sa vobec dockas. Jedna z podmienok je iTunes store, cez ktory sa robi vsetko pocinajuc uvodnou aktivaciou a ak mam dobre informacie, iTunes store na SK este nie je. Nie som si isty, existuje vobec slovenska verzia iTunes? Ak si dobre spominam, vsetko co sa na SK predava musi mat slovensky navod a teda predpokladam, ze aj iTunes bude musiet byt v slovencine. Takze ak ti mozem poradit, ak ta prispevky o iPhone rozculuju, jednoducho ich ignoruj :)

    #112209
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Rád by som ich ignoroval… Jediný problém je, že toto fórum je od uvedenia iPhone z 30% jeden veľký SPAM – čo je škoda. Je tu istá licencia, ktorá nesmie byť porušená. Zatiaľ som to všetko argumentoval len licenčnou dohodou s Apple, no porušujete/porušujú tým aj dohodu s AT&T, ktorú ste síce nepodpísali, no vyplíva s exkluzivity a dohody medzi AT&T a Apple Inc.

    Ešte viac ma rozčuluje, keď si tu niekto pýta rady ohľadom toho odblokovávania. Nech si tam inštaluje čo chce… Stratí záruku a predajcovia sa na ňom pri reklamácií schuti zasmejú. Ale anySIM a podobné by sa tu riešiť nemali. Je veľmi zaujímavé, že samotní administrátori MacBlog s tým nič nerobia. Je to popularita naviac, lenže za akú cenu? Je pravda, že prevádzkovatelia nie sú podľa zákona zodpovední za dianie na fóre, sú však povinní fórum moderovať a ak ho chcú prevádzkovať pri všetkej počestnostil, aj moderovať obsah. Preto keď tu príde nejaká lama, ktorá nevie ani poriadne po slovensky a pýta si rady typu “ako kokos odblokujem kokos iPhone kokos?”, mám z toho nervy. Toľko ráz dookola to isté.

    Kokos neviete kokos počkať? Ak už silou mocou chcete, veď je to vaše fórum, založte špeciálnu kategóriu iPhone Unlock a dajte tam návod “Google -> iPhone Dev Team -> kokos prečítaj to celé.”

    Takže cesnak, nič proti, ale to sa nedá ignorovať. Chcem toto fórum navštevovať, pretože tu vedia poradiť (zväčša admini) a tiež na ňom môžem prísť na nejaké myšlienky (Read receipt, Dock skin,…). Mať tu však všade naokolo iritujúce vecy je ako dívať sa na obrovské flash reklamy “horny girls in your city”.
    _____________________________________________

    Chcem Ťa ešte vyviesť z niekoľkých omylov:

    “Odblokovanie vlastneho iPhonu nie je ilegalne.” —> Kedy už konečne ľudia pochopíte, že to JE ilegálne? Povedali vám to tu minimálne traja ľudia. (Hovoríme o “anySIM style”).

    “Jedna z podmienok je iTunes store, cez ktory sa robi vsetko pocinajuc uvodnou aktivaciou a ak mam dobre informacie, iTunes store na SK este nie je.” —> V tomto nemáš veľmi jasno, cesnak. iTunes store vôbec nemusí byť podmienkou… Úvodná aktivácia môže prebehnúť pri zakúpení u operátora, ako je to u AT&T.

    “Nie som si isty, existuje vobec slovenska verzia iTunes? Ak si dobre spominam, vsetko co sa na SK predava musi mat slovensky navod a teda predpokladam, ze aj iTunes bude musiet byt v slovencine.” —> Presne tak, slovenský návod a slovenskú licenčnú dohodu. Nič viac. Samotný program môže byť aj po čínsky.
    ________________________________________

    Budem sa snažiť ďalej túto problematiku nekomentovať, no vyzývam všetkých nesúhlasiacich ľudí, aby si poriadne prečítali všetky súvisiace dokumenty a zvážili moje argumenty vyplívajúce z nich. Administrátorov vyzývať nejdem, mali by však tiež zvážiť, čo tu budú povoľovať a čo naopak nie.

    Ďakujem

    #112217
    gejmer
    Účastník (Participant)

    fakt diki za radu!!!:D
    kapete ze ja sa na macu nudim???
    a potrebujem daku hru???
    radte plosiiiiiiiiiiim!!!:D

    #112220
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Tak si kúp PC. Warez nebude.

    #112223
    scenic
    Účastník (Participant)

    No neviem ci nas gejmer chcel warez Milan. Nechcem sa tu nikoho zastavat ved aj ja sem tam nieco pozhanam na webe ale ked som cital jeho otazku ta znela kde stiahnut hry. Tak mu predsa poradte nejaky online store ked si ich moze zakupit a stiahnut… ;))

    #112224
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Milan, nejde tu o zvysenu popularitu (temy vo fore sledujeme), ale odstranovanim vsetkych prispevkov o odblokovavani iPhone by sme nic nedosiahli. Rovnako rychlo by aj tak tieto otazky znova pribudali. Myslim, ze cim viac sa to bude potlacat, tym vacsi tlak bude zo strany ludi, alebo si jednoducho najdu ine miesto, kde sa odpovede na svoje otazky aj tak dozvedia.

    Gejmer: https://www.macblog.sk/zaciname/hry-pre-mac-os-x-587.html

    Ale kde si ich mas stiahnut ti neporadim(e). Mozes si ich napriklad kupit v obchode.

    #112225
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    a co tak bootcamp nativne spravit windows len pre hry ?

    heh ak sa nudis tak citaj knihy, alebo sa chod ucit :) alebo sa uc javu alebo photoshop.. je toho vela :) alebo zober nejaku kamaratku a chodte hrat clovece.. a vobec.. hry sa daju stiahnut na nete, ale tu sa to predsa nebude pisat, mas vela warez forov ktore ti poriadia .. dokonca hru daju rovno na tacke. Ako ja vravim, vsade dobre na googli najlepsie

    #112226
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    scenic: No neviem. Myslím že Donald to bral tiež ako warez request. Ľudia píšuci takýmto štýlom väčšinou hľadajú práve ten, no nechcem diskriminovať. V opačnom prípade môže skúsiť aj http://www.macgamestore.com/, kde majú hry väčšinou aj demo.

    Dominik: V podstate máš pravdu. Je to ako boj, ktorý sa dá vyhrať len za cenu strát. Budem sa to teda snažiť ignorovať. Dúfam že ich to čoskoro prejde.

    #112228
    Aleks
    Moderátor

    versiontracker.com
    macupdate.com
    mac.softpedia.com
    apple.com
    ambrosiasw.com
    opensourcemac.org
    google.com

    #112239
    MisoZ
    Účastník (Participant)

    Zdravim, nemohol som si nevsimnut tuto burlivu diskusiu:-) Aj ja mam jednu otazku…Neviete kde resp. ktore hry sa daju stiahnut ako dema, teda mam najnovsi MBP a stiahol som si UT 2004 a Prey aby som videl ako je na tom Mac co sa tyka hier. Chcel by som len nejaku dalsiu aby som skusil aj iny zaner a iny engine, neviete o niecom???Hladal som aj ale nasiel som “pecky” typu BF 1942 , teda nic proti tej hre ale nepatri medzi najnovsie.Neni to ani tak otazka toho ze to neviem najst skor toho ze neviem ci to vyslo…Neviete o niecom co stoji fakt za to???Dakujem

    #112241
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ja som hral demo hry Call Of Duty 2. Je to celkom slušné a s dobrou grafikou. Na mojom Macu išlo na najvyšších detailoch úplne plynulo. Super hra.

    #112250
    Mac
    Účastník (Participant)

    BTW ak v tomto vlákne hĺadá niekto hodnotnú hru a nechce platiť, nech skúsi America’s Army, je to zdarmo a chce to len rýchly internet. Podobná (alternatíva), ale z druhej svetovej je Wolfenstein: Enemy Territory – taktiež zadarmo.

    Nechcelo sa mi to tu všetko čítať, ale mám pocit, že som tu jediný kto rieši problém gejmera :).

    #112252
    marek
    Účastník (Participant)

    Milan, dovolim si na teba reagovat, ked citam tvoje prispevky k iphonu, tak mi prudi hlava kopa myslienok.

    Mam dojem ze vela klientov firmy apple su aj jej velky fanusikovia, vdaka ktorym firma rastie a velke mnozstvo z nich sa moze citit divne, ked sa nevie dockat jedneho produktu a firma, ktora zije z tychto fanusikov, uprednostni svoj zisk pred spokojnostou svojich fanusikov a vymysli neuveritelnu haluz, moznost pouzivat iphone len s jednym operatorom.

    Podobna skupina ludi by sa kludne spojila s vybranym operatorom, ale musi cakat dlhe mesiace kym iphone dorazi do krajiny a ak vobec. Tak sa prosim necuduj, ze ludia hladaju rozne cesticky aky s tym s prepacenim vydrbat.

    A predpokladam ze Jobs bude mat dost lovov napriek tomu ze si dam ja osobne odblokovat jeden posrany iphone a budem ho pouzivat dovtedy kym sem nepride oficialne, hlavne ked ja osobne dam panovi Jobsovi kazdy rok viac ako sto litrov za jeho zariadenia, takze z odblokovanie jedneho iphonu osobne ja nemam ziadnu vycitku.

    A zaujimalo by ma, ked sa tu hras na moralistu, ci mas ty vsetko na svojom pocitaci legalne kupene a ci dodrziavas vsetky licencne podmienky ako mas :-)

    #112285
    Aleks
    Moderátor

    Ja som z Milanových príspevkov vyčítal asi toľko, že nemá ani nič proti odblokovávaniu iPhonov ale skôr proti tomu keď niekto dováža na Slovensko desiatky kusov a potom ich tu predáva za po 25 tisíc (nemusím byť moralista aby sa mi to zdalo nemorálne) s tým, že je to unlocknuté na nejakým potraťáckym softom, že sa to za mesiac ajtak zablokuje, nefunguje tam YouTube a GoogleMaps je bez krabice aby človek čo ich predáva nemusel platiť clo ani dane, bez záruky (samozrejme, že je). A ešte stále dookola píše na fórum, že ich predáva.

    Toto sa teda nepáči ani mne. Ak si niekto dovezie z Ameriky iPhone pre vlastnú potrebu a odblokuje si ho, budiš. (ale samozrejme, by mal potom znášať aj následky…)

    #112290
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    marekv: Nehrám sa na moralistu. Skutočne to tak je. Už sa mi veľmi nechce o tom diskutovať. Môj postoj je jednoznačný – som proti akémukoľvek odblokovávaniu na neautorizovaných operátorov v neautorizovaných krajinách. Súhlasím, zo strany Apple je to obrovské svinstvo. Musíme si však zvyknúť. To je ako plakať, že UK Wikipedia je rozsiahlejšia, ako SK.

    Aleks: V podstate máš pravdu. Plus tam ešte patria tie neskutočné lamy, ktoré si tu pýtajú rady. Zíde z očí, zíde z mysle. Keby boli dotyční ticho a odblokovali si to pre seba… Nech. Ale prečo tu o tom drístať? Mňa osobne to provokuje. Nikto by sa im do toho nestaral. Ale nieee, musia sa nájsť ľudia, ktorí sa napriek svojej neschopnosti urobiť to potichu, chcú pochvastať v práci, alebo tu. Robte si čo chcete, ľudia. Nie som najatý Apple. Ak však raz budem, ilegálnych predavačov poženiem k zodpovednosti.

    #112754
    gejmer
    Účastník (Participant)

    jj myslite že sa dá dade kupiť WoW-ko?? Ja som ho drtil na pc…ale pc my vybuchlo…taq som si kupil mac… ja by som aj kupil ale žjadny obchod nepoznam…

    #112755
    gejmer
    Účastník (Participant)

    myslim že by som si kupil wow-ko…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.