Skladacie iPhony najskôr o dva roky?

Taký záver prináša analýza Rossa Younga, ktorý sa špecializuje na displeje.

Predstavenie skladacie smartfónu by malo prísť najskôr v roku 2023, avšak pravdepodobnejší je až nasledujúci rok 2024. Špekulácie okolo iPhonu so skladacím displejom v poslednom čase utíchli, no stále sa vynárajú dôkazy o tom, že v Cupertine pracujú minimálne na prototypoch takéhoto zariadenia.

Na jeseň minulého roku sa hovorilo o tom, že Samsung poskytne Apple vzorky skladacích displejov na testovanie. K týmto správam sa neskôr pridala informácia, že kalifornské jablko spolupracuje s LG.

Ešte v máji analytik Ming-Chi Kuo, vyslovil názor, že značka pracuje na modeli s 8-palcovým ohybným OLED displejom, ktorý odhalí v roku 2023. Odvtedy sa však k téme skladacieho iPhonu Kuo nevrátil.

Renomovaný odborník na značku Apple však tvrdí, že nová podoba smartfónov sa neskôr stane povinnou jazdou aj pre ostatné značky. Samsung napríklad už teto rok predstavil Galaxy Z Fold3, v poradí tretiu generáciu svojho zariadenia so skladacím displejom.

Predchodcov trápili viaceré neduhy, no juhokórejský gigant mal odvtedy dosť času aj skúseností z praxe, aby sa s nimi popasoval a na trhu, kde je aktuálne iba malá konkurencia, vedie.

Keď sa Apple rozhodne vstúpiť do tohto segmentu, bude musieť tak reagovať na skúsenejšieho rivala.

Vybrali by ste si skladací iPhone?

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.