iPhone 13 ponúkne nové povrchové úpravy a ďalšie novinky

Prinášame súhrn čerstvých noviniek k očakávanému updatu pre Apple smartfón.

Nové farby aj povrchy

Podľa leakera Maxa Weinbacha dostane najbližšia generácia iPhonu matný čierny variant pre modely Pro a Pro Max či nový povrch z nehrdzavejúcej ocele s vyššou odolnosťou voči fľakom či odtlačkom prstov. Nový má byť aj dizajn zadného fotoaparátu či vylepšené potláčanie ruchov pri telefonovaní. Tohtoročný iPhone by podľa Weinbacha mohol ponúknuť aj stále aktívny displej inšpirovaný Apple Watch.

Pokiaľ ide o farebné verzie, okrem spomínanej novej čiernej Apple údajne zvažuje aj oranžový odtieň, blízky bronzu, ten sa však podľa Weinbacha v ponuke jesenných modelov pravdepodobne neocitne.

S príchodom iPhonu 12, ktorý vrátil do hry hranatejší dizajn starších modelov, sa vynorili aj reakcie niektorých majiteľov, ktorí sa sťažovali na citlivosť okrajov zariadenia na rôzne fľaky či odtlačky. Apple chce teda podľa leakera túto nepríjemnosť vyriešiť novou povrchovou úpravou.

Fotoaparát, ktorý tak netrčí

Modul s fotoaparátom na zadnej stene zariadenia, by mal byť v prípade iPhonu 13 o niečo menej vytŕčať. Modely Pro a Pro Max budú využívať nový postup pri tvorbe portrétov, ktorý bude výrazne ťažiť z LiDAR skeneru. V súčasnosti sa táto technológia nachádza v iPhone 12 Pro a Pro Max ako aj v iPade Pro a je používaná pre vylepšené fotenie pri slabom osvetlení.

V prípade predného fotoaparátu sa aktuálne objavili informácie, ktoré hovoria o možnosti, že sa bude nachádzať priamo v displeji po vzore niektorých Android smartfónov.

Minulý rok sme sa dočkali nového modelu v rámci iPhone palety s prívlastkom mini, ktorý cielil na ľudí s preferenciou v menších telefónoch. S menšími rozmermi však ide ruka v ruke aj menšia výdrž batérie a to je práve oblasť, ktorú by nástupca modelu v rámci trinástej generácie mal vylepšiť. Pomôcť by mu v tom mal aj úspornejší čip A15.

Od hardvéru sa môžeme presunúť k softvéru. Weinbach očakáva, že iOS prinesie novú stabilizáciu obrazu, vďaka čomu bude systém schopný automaticky detekovať a ostriť na daný objekt v zábere počas nakrúcania videa. Keď už je reč o videu, Max dávnejšie avizoval príchod portrétového režimu aj pre video.

Ktorá spomínaná novinka by vás potešila najviac?

zdroj: EverythingApplePro

komentáre
  1. skutocne nechapem, ako je mozne, ze v roku 2021 v IOS stale neexistuje moznost skopirovat upravy z jednej fotky a vlozit ich do druhej..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.