iPhone 9 možno tesne za rohom? Apple uniklo info!

Očakávaný entry-level smartfón a pomyselný nástupca modelu SE môže byť predstavený už v najbližších dňoch. Von sa dostali zásadné detaily!

Podľa najnovšieho úniku informácií by sa novinka mohla nakoniec volať  iPhone SE. Áno, zdá sa teda, že Apple sa rozhodol recyklovať meno predchodcu nového ľudového iPhonu. Vyplýva to z omylu, ktorý sa podaril na Apple online obchode.

Práve tam, bola dočasne v ponuke fólia na displej a medzi kompatibilnými modelmi bol uvedený iPhone SE / 8 / 7. Pôvodný SE má však 4 palcovú uhlopriečku a modely 8 a 7 sú 4,7 palcové, takže ak má fólia sedieť na spomínané tri modely, musí ísť o nový SE. Takisto si môžete všimnúť, že sú názvy modelov uvedené chronologicky – SE ako prvý v poradí odkazuje najskôr na očakávaný update modelu.

Zariadenie bude s najväčšou pravdepodobnosťou vychádzať z iPhonu 8, ale s vylepšenými parametrami (vyššia RAM, nový A13 procesor z iPhonu 11). Poďme teraz na nové podrobnosti. Najnovšie vieme aj aké varianty budú k dispozícii, pokiaľ ide o kapacitu, farebné prevedenie či príslušenstvo:

Kapacita
64 GB
128 GB
256 GB

Farby
Biela
Čierna
PRODUCT(Red)

Obaly
Čierny silikónový
Biely silikónový
Červený kožený
Čierny kožený
Midnight blue kožený

Cena a dátum predstavenia

Štartovacia suma bude podľa analytikov 489 € dolárov – pre porovnanie, iPhone 8 začína na 529 €. Portál 9to5Mac očakával, že nový SE predstaví Apple už v piatok. Síce sa tak nestalo, no s ďalšou nádielkou uniknutých informácií, ktoré dávajú novinke už dosť jasné kontúry, je vysoko pravdepodobné, že sa reštartovaného iPhonu SE dočkáme už v najbližších dňoch. Napríklad známy leaker Jon Posser hovorí o 15. apríli:

Čo na nový iPhone SE hovoríte vy?

Tešíte sa? Plánujete si nový iPhone SE kúpiť?

zdroj: 9to5Mac, Apple

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.