Apple chystá balíky svojich služieb

Podľa kódu iOS 13.5.5 to vyzerá, že v Cupertine sa aktuálne pracuje na riešení, ktoré ponúkne viacero z tzv. Apple Services v jednom balíku.

Hudba, televízia aj správy

Používatelia by tak mohli v budúcnosti prijímať obsah z platforiem ako Apple TV+, Apple Music či Apple News+ v rámci jedného predplatného. iOS doslova spomína bundle offerbundle subscription. Verzia 13.5.5 je zároveň prvou iteráciou systému, ktorá obsahuje zmienky o takomto riešení.

Aktuálne sú nastavené ceny služieb nasledovne – Apple TV+ za 4,99€/mesačne, Apple Music za 5,99€/mesačne a Apple News+, ktorá je zatiaľ okrem USA dostupná iba v Kanade, Veľkej Británii a Austrálii, vychádza na 9,99$, resp. £9,99.

Ešte tento rok?

Balík, ktorý by v jednom predplatnom ponúkol trojicu služieb by mohol byť efektívnym magnetom na nových používateľov – a to najmä pre menej atraktívne platformy ako News+ a TV+, ktoré oproti hudobnej službe Apple zatiaľ v počte predplatiteľov zaostávajú.

Potom je tu však ešte otázka súhlasu nahrávacích spoločností, aby sa ich obsah stal súčasťou takéhoto celku. Apple už s labelmi rokoval a minimálne jeden z nich vyjadril znepokojenie. Nie je teda isté či sa Cupertinu podarí túto dohodu dotiahnuť do konca.

Bloomberg ešte koncom minulého roku informoval, že balíku s Apple službami by sme sa mohli dočkať ešte v roku 2020. Najbližším kontaktom Apple s balíkmi predplatného bola ponuka bezplatného prístupu k Apple TV+, ktorú dostali študenti s predplatenou Apple Music.

Čo by ste na možnosť spojeného predplatného pre viacero služieb za výhodnejšiu cenu povedali vy?

Využili by ste bundle s Apple Music, TV+ a News+?

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.