Apple sťahuje škatuľové verzie MobileMe z obchodov

Apple informoval predajcov o ukončení predaja škatuľových verzií služby MobileMe. Predaj sa mal kompletne presunúť na internet, predajcovia však môžu dopredať skladové zásoby. Zmysel škatuľovej verzie MobileMe bol zrejme len v tom, aby ju mali zákazníci na očiach, po jej otvorení totiž našli len aktivačný kód a reklamné materiály. Prechod na online predaj tak môže súvisieť jednoducho s tým, že Apple plánuje predávať softvér a služby výlučne cez App Store, resp. Mac App Store.

MobileMe služba

Zároveň však s týmto krokom Applu opäť ožili správy o tom, že má firma v pláne výrazné prerobenie celej služby. To, že MobileMe už nekúpite ani v Apple Online Store, môže naznačovať, že služba bude v budúcnosti dostupná zadarmo. Aj na oficiálnych stránkach MobileMe je momentálne k dispozícii len bezplatná skúšobná verzia na 60 dní, nákup možný nie je. Ešte stále síce nájdete podstránky venované cenám, no odkazy pôvodne smerujúce k MobileMe v Apple Online Store vás presmerujú už len na hlavnú stránku online obchodu. Prípadné novinky v službe MobileMe by Apple mohol predstaviť už budúci týždeň spolu s iPadom 2, prípadne v lete počas odhaľovania novej verzie operačného systému Mac OS X Lion.

komentárov
  1. On ani není důvod ke krabicové verzi a v podstatě ani k verzi v App Store, protože pokud si stáhnu 60 denní trial, tak po uplynutí této zkušební lhůty si jednoduše zakoupím roční aktualizaci přímo ve svém účtu MobileMe. Stejně jako si každý rok takto dokupuju na další rok, kde mám nastavenou automatickou aktualizaci. K otázce jestli bude MobileMe zadra si myslím, že buď to bude v něčem ořezané, např. místo 20GB prostoru pro data bude třeba jen 1GB a nebo pokud to bude na úrovni dnešní o čemž pochybuju, tak bude ještě placená komfortnější verze s více prostorem. Každopádně pokud to převedou celé na free, tak jak potom budou kompenzovat ty uživatele, kteří mají předplaceno ?

    0
    0
  2. Ja predpokladam, ze to zlacneju a ty co si to zaplatili za povodnu cenu, budu to mat v podstate nie na rok ale dajme tomu na 3-4roky.
    Cena okolo 30EUR je mysli akceptovatelnejsia. A konecny financny vysledok by mohol byt pre apple aj dvojnasobny. Verzia FREE by nebolo dobrym krokom pre dnesnych uzivatelov a Apple si to urcite uvedomuje.

    0
    0
  3. krabicova verzia sluzila primarne na to, aby ju bolo vidiet v apple store obchodoch. cisto marketingova zalezitost. cize dalo by sa logicky predpokladat, ze ked rusia krabicovu verziu mohlo by to znamenat, ze pripravuju prave nejaky free model tejto sluzby.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.