Apple vydal Mac OS X Lion Developer Preview 2, aké zmeny prináša?

Novinky | Tomáš Beleš, 01. Apríl 2011

Mac OS X Lion (animal)

Registrovaným vývojárom Apple sprístupnil ďalšiu betaverziu pripravovaného operačného systému Mac OS X Lion, ktorá nesie názov Developer Preview 2. Zatiaľ sú známe len zmeny v iCal a iChate, ak sa objavia aj ďalšie budeme vás o nich informovať. Tak ako aj ostatné prvky Mac OS X Lion, aj iCal sa inšpiroval iPadom. Preberá od neho dizajn pripomínajúci klasické stolné kalendáre.

Mac OS X Lion Developer Preview 2 iCal

Podoba s iPadom nie je náhodná

---

Zmeny sa dotkli aj iChatu, ktorý teraz obsahuje jednotný zoznam kontaktov, v ktorom môžete mať naraz zobrazených priateľov z rôznych služieb (AIM, Jabber, Bonjour a najnovšie aj Yahoo! IM). Túto ale aj ďalšie možnosti pridáva iChatu add-on Chax, v Mac OS X Lion však pôjde o štandardnú funkciu.

Mac OS X Lion Developer Preview 2 iCal

V jednotnom zozname kontaktov nájdete aj priateľov zo služby Yahoo! IM

01.04.2011 o 07:53

aj to je chyba .. som ocakaval integrovanie funkcii ichatu to Facetime

01.04.2011 o 09:49

Ten jednotný zoznam v iChate bol už v prvej verzii.

02.04.2011 o 11:19

prove to testujem, oprti prvemu preview, velky posun vpred. Version 10.7 (Build 11A419)

02.04.2011 o 13:08

Hm, a preco je v iCalu semafor zeleno, zlto, cerveny a ked nastavim v syst. preferenciach v Apperance graphite, tak by to malo byt jednotne v kazdej aplikacii a nie ako sa to vyvojarom paci. Inac ta hnedozlta lista je otrasna, stary ical to je krajsie. Hadam na tom este popracuju. Tiez som nedosiel na to, ako regulovat osvetlenie klavesnice, nereaguje to na klasicke vypnutie a manualne ovladanie cez klavesnicu. Tiez nejde zvuk vo filme mp4 prehravaneho cez QT. No do leta este dost casu, maju co robit este.

02.04.2011 o 22:05

Chalani co to testujete… Brat ci nebrat, chapem ze su tam buggy, ale oplati sa? Zlepsila sa ergonimia, efektivita os?

03.04.2011 o 10:58

To Magz: Ak to nepouzivas na pracu, pod do toho ja som si uz pri DP1 trufol na upgrade Snow Leoparda, zatial nebanujem.

03.04.2011 o 12:12

Ako co kces na tom robit prosim ta? Ved je to len 2 verzia do leta moze byt kludne 5–6 a zmeny mozu byt dost podstatne. A ci pojdu apps tretich stran Ok je otazne. Lepsie pockat na 10.7.1 ako vzdy. Ano ergonomia je lepsia, Mail.apps je lepsi je to ako na iPade, vzhladovo je to celkom Ok, Launchpad bude niekomu vyhovovat, niekomu nie. Je toho viac co treba dorobit, ale vravim na ostre pouzitie este nie. Na take hracickovanie, testovanie, porovnavanie ano.

04.04.2011 o 08:38

co sa tyka realneho nasadenia, je to diskutabilne podla toho, co za sofware pouzivas.nieco pada a nieco nie. adobe soft ma problemy, to iste napriklad aj chrome a aj jeho dev verzia.napriklad.



MacBlog.sk je elektronické médium a súkromným priestorom, kde vám poskytovateľ
umožňuje odoslať komentár k článku. Váš komentár nemusí byť zaručene uverejnený.





TOPlist