AirPort expres problem s pripojením k adsl routeru

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware AirPort expres problem s pripojením k adsl routeru

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #106119
    martinjuran
    Účastník (Participant)

    Ahojte mám nasledujúci problem – mám internet od SLOVANETU Adsl 10/1 a je to ukončene modemom bez wifi – nejaký Zyxel P-660R-Tx na ktorí mám pripojenú aexpress 2g. Asi rok to šliapalo dobre ale teraz to začalo blbnut – velmi mi padla rýchlosť. Tak som začal laboroval a resetovať som obe zariadenia. Žiadny efekt.
    Ked pripojím priamo na kábel NBB s Win alebo MacBook PRO 17 tak to chodí cca 8.000 kbps. Ked pripojím wifi tak sa rýchlosť upravý na 65,4kbps. To iste aj ked tam supnem linksys router a co je zaujímavé aj ked pripojím Air cez Thunderbolt Gigabit Ethernet adaptér tak to ide tou pomalšou rýchlosťou.
    Slovanet tvrdí, ze je u nich vsetko O.k. … Este perlička na záver – AirPort sa mi nevedel pripnúť na router – nevedel z neho dostať IP adresu – podarilo sa mi to až ked som ho nakonfiguroval cez Windows.

    Ak by bolo treba kupit adsl router aký odporúčate? Samozrejme by som bol radšej keby sa do dalo spraviť.

    #409443
    iTuxx
    Moderátor

    bez toho aby si skusil iny modem to nezistis. Ja som tak vymienal telekomacky za TP-Link, na ktorom som vypol wifi a pripojil k nemu AirPort Extreme, ktory wifi robi. A nikdy som s tymto kombom nemal problem.

    #409449
    martinjuran
    Účastník (Participant)

    Mas pravdu.
    Som sa nasral a kúpil ( po obede si idem vyzdvihnúť do Alzy) nejaký adsl od TP linku. Potom budem múdrejší. Asi to tak spravím tiež, ze vypnem na ňom wifi ( ma len 2,4 ) a pripojím Aexpress. A ked bude blbnut, ma este cca rok záruku, pôjdem reklamovať.

    #409491
    martinjuran
    Účastník (Participant)

    ITuxx – ako si múdro povedal tak som presne spravil, kúpil som TP-LINK TD-W8961NB, nakonfiguroval som to tak ze som vypol Wi-Fi a pripojí k tomu AirPort Express. Behá to ako víno, rovnako rýchlo po wifi a aj cez kábel. Takze tak.

    #409495
    iTuxx
    Moderátor

    vyborne :-)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.