iPhone dovezený z USA

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPhone dovezený z USA

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #106067
    Swayne
    Účastník (Participant)

    Zdravím, rozmýšľam nad tým, že či si nechať po známom doviezť koncom septembra 6Sko z USA, no chcel by som vedieť ako je to minimálne s tou 1-ročnou zárukou… platí v EU Apple warranty aj na telefóny dovezené z USA? Plus niede som zachytil, že vzhľadom na to, že sa jedná o iné trhy, tak aj LTE je frekvenčne nastavené inak. Bude fungovať?

    Proste v jednoduchosti – aké sú keď tak obmedzenia ak používam USA telefón v EU?

    Vďaka!

    #409184
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    -rocna zaruka plati aj u nas
    -LTE pasma su ine, US iphone nepodporuje jedno z pasiem ktore pouziva telekom u nas, myslim ze vo velkych mestach – https://www.apple.com/iphone/LTE/ – myslim ale ze LTE sa tu da bez problemov pouzivat, urcite tu beha dost ludi s US telefonmi
    -ziadne dalsie obmedzenia

    #409187
    iFiko
    Účastník (Participant)

    5s-ku chybalo jedno LTE pasmo (2600 MHz) ale 6ka uz ma vsetky cize urcite ich bude mat aj 6s

    #409188
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    iFiko pravdu mas len scasti, US model nepodporuje pasmo 38 (TD 2600 – je viac typov tohto pasma) – ktore zrovna pouziva Telekom u nas pre vacsie mesta a hustejsie osidlene oblasti. Preto aj na linke vyssie maju rozdielne modely pre rozdielne trhy. V praxi to znamena, ze LTE ti bez problemov pojde, ale tam kde sa napr. EU iPhone chyti, ty tam LTE signal mat chvilu nemusis…

    #409280
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    je potrebne ZDORAZNIT, ze si vyslovene a NEVYHNUTNE musis kupit neblokovany iPhone. Tie sa ale v USA predavaju typicky az po par mesiacoch po uvedeni. Cenovo ale moc neusetris.

    DORAZNE odporucam nekupovat blokovany iPhone. Je NEPOUZITELNY a NEODBLOKOVATELNY.

    Z povodne lacnej veci tak mas drahu tehlu. Opakujem, nekupovat, ani keby si za to mal dostat skvely sex s krasnou babou (kvalitna slapka vyjde lacnejsie).

    Osobne by som o nakupe iPhone z USA ani neuvazoval. Cast pasiem LTE tam nefunguje, ako pisali chalani, neodblokovane modely sa predavaju s vyraznym oneskorenim, cena je porovnatelna a len 1 rocna zaruka (ktora plati len v USA, nie u nas, tudiz iPhone u nas nevyreklamujes). No a o blokovanom modeli nema zmysel ani len uvazovat.

    #409281
    Gren093
    Účastník (Participant)

    U nas je 1 rocna zaruka nevyuzitelna? Ja ze to je international.

    Kebyze si mam kupit iphone bud na SK alebo v US, neviem neviem lebo zda sa mi ze na SK chodi druhorady tovar. Mozno som nemal stastie na dobre produkty. Asi radsej v Nemecku kedze v UK je to drahsie o dost.

    #409282
    iTuxx
    Moderátor

    Ta zaruka je naozaj diskutabilna. International zaruka v US sa tusim v EU neda uplatnit.
    Blokovany iPhone sa tu samozrejme odblokovat da, ale u novych modelov to nie je mozne okamzite a hned ako to mozne je, to byva podstatne drahsie ako u starsich modelov, aj napriek tomu ze odblok funguje rovnakym sposobom. Vyssia cena je tu dana iba exkluzivitou. Po odbloku kym je iPhone este v ramci kontraktu, sa neda pouzivat v US. LTE pasma v EU su nepouzitelne. Minimalne na 5S to tak bolo. Ci uz 6ky su na tom inak, nemam vyskusane.

    #409283
    Gren093
    Účastník (Participant)

    ITuxx, je mozne, ze niekde s tym vymyslaju a niekde ti to zoberu a opravia/ vymenia. (Ccc / swiss service). Neviem ci dokonca CCC to nema niekde napisane ze beru aj iPhony z US. Zda sa mi ze som to cital na ich stranke pol roka dozadu.

    #409284
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Mozne to je, ale ja byt kupujucim, vsadzam na istotu (zaruka, pasma, neblokovanost). Ohladom 6tky sa vyjadrovat nebudem, moj nazor na tie lopaty je dostatocne stavnaty :)

    #409287
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Tak no co uz, mame vacsie telefony. Tym padom sa menej pouzivaju iPady a klesa im predajnost. To si moc nedomysleli podla mna. 6tka je v pohode, len sa mi zda ze oba tieto telefony maju vela nevyuzitej plochy cize by mohol byt vacsi display pri rovnakom / mensom tele.

    #409288
    iTuxx
    Moderátor

    5S, najlepsi iPhone

    #409290
    dfx
    Účastník (Participant)

    Koncom septembra bude 6s z USA blokovany a nepojde na Slovensku. Neskor ho odblokuju ak bude kupeny za plnu sumu.

    1 rocna zaruka na Slovensku nemusi platit, zavisi na servise.

    Co sa tyka LTE pasem, tak to je zlozitejsie. Zatial sa to oficialne nevie. GSM verzia 5s bola ina pre Europu a ina pre USA. GSM verzia 6 a 6 Plus pre Europu sa predava aj v USA, ale zaroven sa v USA predava GSM verzia, ktora je urcena pre severnu aj juznu Ameriku a ta nie je vhodna pre Europu.

    Gren093: Apple to praveze velmi dobre premyslel. Predat o par milionov menej iPadov za 300 usd a zaroven predat o par desiatok milionov viac iPhonov 6 Plus za 800 usd je urcite dobry napad.

    #409294
    Gren093
    Účastník (Participant)

    dfx: co sa tyka ich financii, to je pravda. Lenze im ide aj o veci ako podiel na trhu co sa tymito krokmi dost znizuje. A celkovo, miesto u uzivatelov. Takto moze ist ta produktova kategoria celkom dole vodou.

    #409297
    dfx
    Účastník (Participant)

    Gren093: Applu ide o podiel na trhu? LOL

    #409298
    macur
    Účastník (Participant)

    Som dlhorocnym uzivatelom iPhone…posledne 2 modely 5S a 6 mam kupene priamo v applestore NY (USA) -neblokovane a kupene v prvom tyzdni po zaciatku predaja (bez viazanosti-za plnu cenu)..a nemam ziadny problem… Zaruka uplatnitelna v plnom rozsahu aj v EU – overene a priamo odskusane u CCC … Momentalne pouzivany iPhone 6 ma 1 rocnu celosvetovu Apple zaruku a za cca 40.-€ som cez ebay prikupil dalsi rok “AppleCare” a s pouzitim rakuskej adresy som ho zaregistroval a mam tym padom plnohodnotnu zaruku 2 roky od kupy (podmienka je zakupenie a zaregistrovanie v prvom roku) – uplatnitelnu bez obmedzeni aj na SK…overene o5 v autorizovanych servisoch (CCC aj SwissService)… Cenovo to bolo vyhodnejsie vzhladom na vtedajsi kurz €/$..momentalne uz menej..(napr. iP6 128GB ma stal v 9/2014 cca 700.-€) …nepropagujem tymto nakup v US – len odovzdavam skusenost- vyuzil som pobyt …dalsi iPh zakupim pravdepodobne na Sk vzhladom na konciacu viazanost u jedneho z operatorov.. LTE pasma nekomentujem- nie som odbornik, ale v sieti Orange mi vsetko funguje rovnako ako kolegom s inymi na SK (v EU) zakupenymi iPh ( a to iste mi opakovane potvrdili na expertlinke operatora)

    #409304
    lindus
    Účastník (Participant)

    Doteraz som mal kazdy model z USA AJ 6 mam odtial,a bez problemov som stale reklamoval,nikdy ani jedna otazka!!!!Nemusis sa vobec bat,1 rok je medzinarodna zaruka a dokonca si vies dokupit dalsiu ako Apple Care!Takze predlzenu aj na USA telefon.

    #409453
    Nukiy
    Účastník (Participant)

    Musím súhlasiť s macur-om,
    mám iP6 kupovaný priamo v applestore v CA (USA) neblokovaný, orange funguje a LTE chytám všade kde je dostupná, akurát tú záruku 1 rok by som chcel predĺžiť no v NR u oficiálneho predajcu mi povedali že sa to nedá, a teraz tu čítam o apple care za 40€, ja som našiel len na ich stránke za 99$ a to sa mi zdá privela

    #409929
    Swayne
    Účastník (Participant)

    A kupovali ste Sim-Free verziu alebo tú neblokovanú T-Mobile verziu? Lebo ako si čítam, tak Sim-Free iP6 začali predávať až v januári 2015… Takže čakám, že aj iP6S bude až nejskôr.

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.