sluchátka do 100€

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware sluchátka do 100€

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 53 )
  • Autor
    Príspevky
  • #102497
    marian1292
    Účastník (Participant)

    Zdravím, poukávam po nejakých sluchatkach do 100€, zatiaľ neviem či štupľové alebo normalne na hlavu, ale pokiaľ štupľové, musia pekne vyzerať a dobré sedieť V usiach, inak to isté platí aj O tých na hlavu, Hlavne aby bola kvalita zvuku vyššie, ako na Apple earpods, inak potešilo by aj ovládanie hlasitosti na android…

    #394807
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Ovladanie hlasitosti je zalezitostou konkretneho telefonu, nie systemu, ak to v jack konektore nema implementovane, smola.

    Do 100 Eur zozenies dobre sluchadla Sennheiser, AKG, BeyerDynamic. Nebudu zle, ale bacha na konstrukciu, treba si precitat hodnotenie. Konstrukcia (hlavne u nahlavnych) je dolezita, aby sa to casom nerozpadalo, ale u tychto znaciek vo vseobecnosti nehrozi. Mozno sa oplati trochu priplatit a do 150 Eur mas fakt slusne sluchadla, ziadne studiovky, ale velmi dobre.

    Rozhodne sa oklukou vyhni crepom ako Beats, Phillips, Creative, Samsung, Sencor apod., KOSS zvukovo nie je spatny, ale kvalita konstrukcie je bieda (setria na materiale a robustnosti)

    Sony su velmi oblubene, ale nie je to spicka. Na druhu stranu su relativne cenovo dostupne.

    #394809
    marian1292
    Účastník (Participant)

    Áno, Beats sa mi strašne páčia ale zvukovo je to hrôza,,, nad inými shitmi ani nerozmyslam, chcem sluchátka na nejakú dobu, nejaký image a hlavne na zvuk,,, kebyze máš poradiť konkrétne modely, vedel by si nejaké odporučiť?

    #394810
    freee
    Účastník (Participant)
    #394813
    marian1292
    Účastník (Participant)

    Wow tie vyzerajú luxusne, osobné mám jbl rád, bluetooth je dosť výhoda, len nebude to veľmi žrať baterku na xperii z3? A zvuk je dobrý?

    #394816
    freee
    Účastník (Participant)

    to neviem,nemal som nikdy telefon s androidom,pouzivam s macom prevazne,sem tam na telefone,tak realnu vydrz telefonu neviem posudit,ale samotne sluchatka vydrzia 16 hodin prevadzky na baterie,a oproti beats mozes pouzit kabel v pripade vvybytia bateriek..( na beats si bez bateriek neprdnes a zvuk je onicom )..ano zvuk je velmi dobry,vysky fajn basy tiez ale nie prebasovane..je to pekne vyvazene..

    #394818
    marian1292
    Účastník (Participant)

    Okej, diki, máš doma earpods? Aby si posúdil či sú oveľa lepšie :D :D. A keď ich pustím nahlas je ich počut V okolí? A na hlave držia ako?

    #394819
    freee
    Účastník (Participant)

    lol earpods som len vyskusal zo srandy,to bolo cele..som ex dj tak ver ze par sluchatok mi preslo cez hlavu..:)
    nie,neje pocut von nic..

    #394822
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Co sa tyka In-Ear sluchadiel, mal som ich niekolko (sice v trosku nizsej cenovej kategorii) a mozem povedat ze pokial nemas oskusany nejaky aspon priblizny tvar ktory ti sedi tak to ani neries. Sam som kupil 3 druhy a musel ich postupne vracat lebo mi absolutne nesedeli. AKG ma velmi dobry zvuk cisty vyrovnany a neprebasovany no po pol hodine nosenia ma roboleli usi. Senheisere je natom tiez celkom fajn no vadila mi na nich kratka vydrz, cca po roku sa mi zlomil kabel dva krat po sebe (rovnaky model CX 330) no ked som si ich nasadail ani som nevedel ze nejake sluchatka mam. Teraz mam nejake sony co boli k telefonu, vzuk je strasne prebasovany ale ma ich len aby nieco bolo. Mal som aj Jays-Four a tie ma tiez tlacili v uchu.Mam v merku Philips TX2 alebo philips Fidelio tento tvar mi osobne vyhovuje najviac.

    #394824
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Má zmysel kupovať slúchadlá za 100+ euro pre iPad Air? Alebo to kvalite moc nepomôže?

    #394831
    potkan666
    Účastník (Participant)

    Neviem k comu ich chces pripajat. Pises nieco o androide, tak potom su tieto pre teba nevhodne, ale ak ich chces k Macu alebo iOS zariadeniu tak by som rozhodne isiel do tychto http://www.marshallheadphones.com/headphones/major/major-black/

    Mam ich v bielej a vyzeraju krasne. Nie som audiofil takze aj s tym ako hraju som nadmieru spokojny :)

    #394837
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    To tlacenie v uchu nehrozi, ak sa pouzije spravny nastavec. Ak vyrobca daco take k sluchadlam nepribaluje, je to smejd nad smejdy.

    Vzhlad je posledna vec, ktoru by som riesil. Zvuk je podstatny, nejdete s tym na modnu prehliadku.

    Phillipsu nedoverujem. Zvuk je skor priemerny za danu cenu, nahlavne sluchadla dlho nevydrzia, zacne sa odlupovat izolacia na usi.

    Lukas – jedno, aky mas device. Podstatne je, ako kvalitne mas hudbu skomprimovanu. Ak si ju komprimujes sam, idealne do AAC min 196 kbit alebo apple lossless, pripadne stahovanu vo flac s ym, ze si ju dobre prekomprimujes, tak kvalitne sluchadla zmysel maju.
    Ak stahujes pochybne urobenu muziku v nejakej divnej 128 kbit MP3, tak sa na to vykasli.

    #394841
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Jozef: väčšinu mám AAC 256 Kbps, mám aj stiahnutú hudbu (ked som ešte nemal kreditku a tým pádom možnosť platiť) ale aj ten zvyšok si zoženiem z iTunes Store :-)

    Ak sa niekto spýta, prečo počúvam hudbu na iPade: ono hudbu, ak neprehrávam na laptope, tak počúvam na posteli a niekedy aj pred spaním, takže vacsie rozmery nevadia :-) samozrejme, ak by som chcel napr. vonku pri prechádzke, mám aj iPod (dokonca dva), takže tak :-)

    budem sledovať túto tému a možno si niečo vyberiem aj ja :-)

    #394844
    JFK.
    Účastník (Participant)

    lukáš s tým “(ked som ešte nemal kreditku a tým pádom možnosť platiť)” si ma pobavil :D :D
    veď kebyže mam platiť za každý album tak nemam žiadne peniaze :D :D pohoda jazz kámo, nemusíš sa obraňovať za pirátsku zátoku, väčšina to robí :)

    základ je mať 256 AAC alebo 320 MP3, to bude hrať slušne v akýchkoľvek dobrých slúchadlách…

    #394845
    iTuxx
    Moderátor

    ak pocuvas hudbu na hocicom od apple, tak je to s kvalitou zvuku dost biedne na skoro lubovolnych sluchadlach. Macbooky, iPhony, iPody, iPady VZDY hrali velmi biedne a kto tieto zariadenia povazuje za zvukovu spicku, tak je hluchy. Napr Samsungy hraju vyborne a tiez aj Sony. Potom staci zvolit niektore z tych sluchadiel co spomenul Jozko Remen v druhom prispevku.

    Osobne pouzivam stuple Sony EX85, ktore mam vzdy v batohu so sebou ked niekam idem, normalne na von pouzivam bluetoothove Nokia BH-504, ktore hraju dost dobre, na doma s macbookom pouzivam Beats Studio (s ktorymi sa hanbim vyjst von lebo by ma povazovali za hipstera) a zalozne mam na doma Koss Porta Pro (pouzivam napr k PS3). Zial pocuvam len na iPhone a Macbooku, takze kvalita nic moc. Najviac teda pocuvam na kombe Beats Studio + Macbook Pro. Rad by som si kupil aj kvalitnejsie sluchadla, ale nemam kvalitnejsi zdroj zvuku, takze ostavam na tom co mam :-)

    JFK: pisem si ta do notesu s ludmi ktorych planujem napraskat na patricne urady :-) zvlast za toho rytmusa :-D jedine ze by si ho mal kupeneho :-D

    #394846
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Tak to potom urcite, ine sluchadla nez Apple earbuds su zasadny rozdiel, ktory budes pocut. Sennheisery CX 300-330 su za malo penazi vyrazny kvalitativny skok a sluzili mi az donedavna od roku 2007.

    Rozhodne sennheiser, shure, akg, bayerdynamic, tam neprehlupis. JBL ma dobre repraky, ake su sluchadla neviem, ci sa budu chytat na nejake shure ci sennheiser, nebudem hodnotit. Ak je pre niekoho dolezitejsi vzhlad, tak mu to moze byt jedno, ze. Pre takych hipsterkov v obtiahnutych nohaviciach su urcene predrazene smejdove Beats ;)

    #394847
    JFK.
    Účastník (Participant)

    iTuxx a to si tvrdil že si není audiofil či čo minule… :D hm, ale berte to tak, že väčšina DJov alebo proste na koncertoch sa pužívajú MacBooky a z neho ide proste JACK :) a každý je spokojný. viď:
    khalifa.jpg

    čo je na tom zlé, byť hipsterom? napr. ja som si nikdy nepovedal, že týpek ma BEATS a tak je kkt alebo hipster, práveže pohoda podla mna, či, však to je každého vec??

    ja by som asi išiel do AKG :)

    edit://
    ty už ma chceš nahlásiť asi 2 roky!! :D
    ten rytmus tam je tuším len jedna pesnička, to je tá “zlatokopky” či ako sa to volala :DDD a určite by som si ju nebol kupiť, aj keď som bol mladý a hlupší ako teraz ( teraz som už rozkvitnutý filozof sťa Lao Tzu)

    #394848
    ygy
    Účastník (Participant)

    tak ja z vlastnej preferencie používam len over ear headphones.

    celkovo na cestovanie a rušnejšie priestory používam bose quiet confort 15 – výborne sedia, skvelá hudobná reprodukcia a rušička hluku v nich je akoby z iného sveta :) naozaj sa môžete plne sústrediť na hudbu. Používam ich však viac menej na vokálové piesne prípadne vysoké tóniny a klasiku.
    V prípade že mám chuť nejakú rytmickejšiu, basovo založenú hudbu tak siahnem po beats studio. (nechápem ten hate čo okolo nich ide) podľa môjho názoru majú perfektné dielenské spracovanie a naozaj vydržia akékolvek zaobchádzanie. trabble a vyšie tóniny nie sú najlepšie ale hĺbky a basy majú podľa mňa perfektné. Aj v beats sa nachádza rušička hluku ale v porovaní s bose je to noc a deň.
    Za mňa by som ti odporučil oboje. Veľmi však v akom prostredí chceš slćhatká používať a na čo treba pri výbere dbať (verejnosť- design, dobrava-rušienie hluku, doma – pohodlie) a tak isto treba zohĺadniť aj tvoj hudobný žáner aby si sa uistil že reprodukcia tvojho žánru bude tip top .

    #394849
    iTuxx
    Moderátor

    lenze ti dj’s to pouzivaju ako zdroj hudby, ktory ide to vselijakych zosikov a recievrov a tak. Nikto to nepusta priamo do bedni si myslim. Aj ked zas na druhej strane, ked sa kuknem do obecenstva takychto DJov, tak je asi aj jedno keby to hralo rovno do bedni :-D

    ja by som aj bol audiofil, len na to nemam penaze :-D

    akoze beats nehraju az tak zle, myslim tie drahsie modely. Oni len maju velmi zly pomer cena/kvalita. Keby si mal na vyber Beats Studio ake mam ja a Koss Porta Pro, obidve by ti nukali za rovnaku cenu, tak tie Beats su trosku lepsia volba. Az na to ze potrebuju baterky na vlastny zosilovac. To je ich jedina nevyhoda. Inak su pohodlne, pevne, dobry a vymenitelny kabel maju a aj celkom pekne vyzeraju.

    nahlasim ta ked to bude najvhodnejsie, zatial len sledujem a zbieram cenne informacie (takze zlatokopky su to a nekupoval to… pisem si) :-D

    #394850
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Vzhlad je posledna vec, ktoru by som riesil. Zvuk je podstatny, nejdete s tym na modnu prehliadku.

    ————

    Takže možem vonku počúvať s mojimi Koss Porta Hello Kitty Edition?

    Neverím, že vzhľad je úplne nepodstatný :-) samozrejme, ide hlavne o zvuk ale so Sennheiser v ružovom by som von nešiel :-D

    Ja osobne si na design ale aj kvalitu potrpím (aj preto som prešiel z Win na OS X), ja rád pekný design :-) a aj slúchatká chcem pekné, také štýlové :-D ale aj s dobrým zvukom (to je totiž hlavný zmysel sluchátok ;-) ).

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 53 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.