baterka do PB G4 15″

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware baterka do PB G4 15″

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #101468
    JaroM
    Účastník (Participant)

    Mam Powerbook G4 15 1,67, ale nefunkcnu, teda vymlatemu baterku, v servise zistili, ze baterka je uz nanic. Ale ze ju prebrali 65 W zdrojom, ak sa nemylim, bohuzial zdroj, co mam k nemu uz tu baterku nepreberie. Mal by niekto pozicat silnejsi zdroj? Alebo sa zbavit nejakej este funkcnej baterky?

    #389273
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    baterka je v keli, zabudni na to. Bud tu staru herku pouzivaj len na zdroj, bez baterie, alebo kup novy pocitac. Bateriu uz nezozenies a ak, tak len nejaku cinsku somarinu, ktora vydrzi 1 tyzden a bude kaput.

    #389277
    joer
    Účastník (Participant)

    Hm, Jozef, myslim si ze sa mu opalti za tu cenu to kupit a problem to nie je poslat na Slovensko. Cena postovne, balne asi 250 Kc, cize asi 1000 kC spolu, co v prepocte nie je tak vela. A pan Bartu je ochotny pomoct, staci napisat mejla.

    http://www.maczone.cz/ipower-baterie-pro-apple-powerbook-g4-867mhz-1-67ghz-15-alu-4400mah-a1078-a1045-_d8150.html

    #389282
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    tie baterky v dnesnej dobe nie su original.

    Je sice pravda, ze mne nahradna do MBP 17″ (ina nez iOPower) funguje, ale je to vzdy otazne.

    Kazdopadne ta masina nema hodnotu viac ako 100 Eur a ani to nie vzhladom na jej obmedzenu vyuzitelnost v dnesnej dobe (uz vlastne ani nie je moderny browser pre PowerPC)

    #389292
    JaroM
    Účastník (Participant)

    Ten PB mam uz len vlastne z akejsi nostalgie. Hodnota je, ako pise Jozef, fakt miziva. Baterku som skusil cez eBay, teda bola objednana, zaplatena, len nedosla :) tak mi to aspon refundovali. Tu som sa pokusal uz zohnat, ale ano, je to problem zohnat. Da sa zohnat z Nemecka, vyrobena ale tiez v Cine, len za to chcu 70 E bez DPH, takze dost nezmyselna investicia do takehoto stroja. Co sa tyka napajania, bez baterky sa neda ani nastartovat. Kedze cestujem medzi BA a KE, chcel som ho mat doma v KE na to, aby som si tak max stiahol maily a pozrel co to na nete, a dajaky film eventuelne, nech nemusim nosit MBP hore-dole. Skusim teda este moznost pana Bartu, vdaka, pani, za komenty a tip. Jaj, a este jedna vec, mam iba 45W zdroj, preto to nepojde bez baterky. :(

    #389316
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Ten PowerBook G4 som mal aj ja (2 GB RAM, custom grafika myslim 256 MB), velmi dobry stroj este s 10.4 Tiger. Aky zdroj tam bol povodne si uz nepamatam, ale viem, ze narozdiel od prvych MacBookov Pro to zvladlo aj vymenu baterie v sleep mode. A mam pocit, ze to bez nej normalne islo na adapter, ale ruku do ohna za to nedam.

    Ak by tomu tak bolo, mam obavu, ze sa to nebude dat ani poriesit napojenim napajania na piny pre bateriu (kto ma schemu), kedze tie baterie boli inteligentne a Mac asi overuje aj firmware na baterii.

    —–
    Edit:

    Este co sa browsovania tyka, zabudol som na TenFourFox browser (http://www.floodgap.com/software/tenfourfox/), podporuje G4, G5 a je adekvatny Firefoxu 31. Kazdopadne HD videa na YouTube (nativne HTML5) a CSS ci nebodaj JS/SVGs smil animacie tam asi nebudu nic moc :)

    #389317
    stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

    JaroM, nemas nahodou slaby adapter, cize adapter ktory nebol sucastou dodavky? lebo inac sa musi zapnut aj bez baterie…

    #389323
    JaroM
    Účastník (Participant)

    No ja som ho pred davnejsimi rokmi kupil od ruky so 45W zdrojom, potom mi kamarat pozical podobny zdroj, lebo som mal podozrenie, ze moj je nanic, ale len baterka je nanic, ak bol original 65W, tak uz bez originalu som ho dostal, to som neriesil, kedze fungovalo vsetko OK, teraz uz smola :( nuz, podla Apple History tam mal byt 65W zdroj, teraz by som mal aspon trosku vyhrane … http://apple-history.com/pg4_15167

    #401426
    JaroM
    Účastník (Participant)

    Joer, dnes dosla baterka z Maczone, uz nalozena a PB slape, Dik.

    #401445
    joer
    Účastník (Participant)

    tak to som rad ze ti to pomohlo. Vela stastia s PB.

    #401473
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Kolko stala ta bateria, aby nebola viac ako hodnota PB :)

    Inak som zvedavy, ci Ti vydrzi aspon mesiac. Kazdopadne, je to fakt uz len o nostalgii, nie o realnej vyuzitelnosti.

    #401484
    joer
    Účastník (Participant)

    po mojom prepocte cca 41 € ( 874 CZK + 250 CZK doprava)

    #402032
    JaroM
    Účastník (Participant)

    stala 42.10 EUR ajs postovnym, zatial to vyzera dobre, aj ked jedna vec ma zatial dost zaujima, prilis rychslo sa baterka vybija, lenze je to len jej druhe nabitie, takze ak sa to ustali, dam vediet

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.