iPhone 4S wifi problem

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iPhone 4S wifi problem

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #101455
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Zdravim vsetkych.
    Uz nejakych par tyzdnov celim problemu,ze mi vypadava wifi na mojom iPhone 4S. Niekedy wifi ide normalne, no niekedy nastavenia zmrznu a neviem ani vojst do wifi. Cely telefon sa vtedy sprava divne. Vacsinou pomoze restart a zas to na nejaky cas ide v pohode. Nepomohol ani restore, reset sietovych nastaveni a hard reset. Velmi vela som toho precital na zahranicnych forach a vychadza mi z toho,ze je to vlastne vinou iOS 7 v kombinacii s defektnym wifi chipom na iPhone 4S, ktory nezvladne napor iOS 7 a odpoji sa z dovodu,ze je prehriaty. Apple ma hlavu v piesku a nereaguje na rozne peticie, co sa tyka nejakej vymeny,ci opravy zariadeni. No cital som aj,ze po vymene za swap modul sa chyba znovu prejavi do par dni,ci hodin. Teda je toto chronicka chyba iPhone 4S, alebo sa to da trvalo nejak odstranit? iPhone 4S je podla mna dobry telefon, stale dobre fici a je mi ho luto davat prec pre takuto chybu,ktora je ale fatalna a brani mi v normalnom pouzivani telefonu. Uvazoval som teda aj nad vymenou dosky, no ci mi toto pomoze neviem.
    Taktiez som cital o nahrievani telefonu fenom az kym sa neobjavi varovanie,ze je prehriaty a potom ho vypnut a nechat vychladit. Tymto sa vraj zvysi tepelna odolnost chipu a tak sa nebude nezmyselne odpajat.Tento fix by mal pomoct do najblizsieho updatu, ci restoru iPhonu. No toto je taktiez vraj len docasne riesenie a navyse sa bojim,zeby to telefonu viac uskodilo ako pomohlo. Posledna sanca je hadam prepajkovat wifi chip, no kedze je to mravcia robota s mikropajkovackou sam sa do toho nechcem pustit a taktiez neviem ci je toto riesenie permanentne, no najviac sa mi pozdava.
    Najviac ma hneva,ze tieto problemy zacali asi mesiac po konci zaruky. Vyjadrite sa mi prosim iba ti, ktori mate s tymto problemom realne skusenosti. Dohadov som pocul uz velmi vela.
    Dakujem.

    #389203
    iTuxx
    Moderátor

    ten integrac sa neprepajkovana. Tam sa meni cin. Samotne prehrievanie chipu nijako neskodi, skodi $hitnemu cinu, ktorym je osadeny a ten robi problemove spojenie s doskou. Swap ti nijako nepomoze, pretoze tie dosky tak boli robene fabricky a po case ti to moze urobit aj nova (moze ale nemusi). Najidealnejsie je, integrac zhodit, pregulat kvalitnym cinom s obsahom olova, osadit naspat a to potom to je uz trvaly fix. Vsetko ostatne je iba docasne. Je to presne ta ista zavada aku mal audio driver v iPhone 4.

    #389209
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Prepac ale tvoja odpoved ma prinutila sa zamysliet. A ako je teda mozne,ze s tym shitnym cinom to fungovalo 2 roky uplne bez problemov a az teraz zacali problemy? To si neviem vysvetlit. Nechce sa mi verit ze to bude len v kontakte. (nic proti tvojmu nazoru)

    #389210
    iTuxx
    Moderátor

    vek, pripadne zvysena teplota v pripade ze naozaj iOS7 trochu viac namaha wifi modul maju na kvalitu cinovych spojov vplyv. Tak isto aj otrasy, ci fyzicke namahanie. Preto sa to na niektorych iPhonoch stane skor, na inych neskor. Preto grafiky na MacBookoch s GT8600 (ci ktore to boli) odchadzali niekedy skor, niekedy neskor, v zavislosti od toho ako ich uzivatel vysmazal.

    #389215
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Hmm nejake pady ten telefon zazil to je pravda a na wifi ficim nonstop. Takze pouziva sa viac ako je treba. Co teda odporucas? Odpajkovat wifi modul a znovu ho pripajkovat s kvalitnejsim cinom? A ty by si takuto robotu zvladol?

    #389220
    iTuxx
    Moderátor

    Ako som uz povedal, to sa nepajkuje. Robi sa to specialnymi pristrojmi, treba na to bga sablonu toho chipu. Najdu sa sice aj taki, co to zrobia aj na kolene, ale kvalita prace je otazna, kedze osadene to musi byt presne. Netusim kto by to vedel spravit. Ja sa od prac s bga distancujem, som nesikovny.

    #389221
    Butter
    Účastník (Participant)

    Pokiaľ ide o wifi v iPhone 4S tak sa s tým stretávam každý týždeň robím v servise a s týmto istým problémom už za mnou bolo asi 30 ľudí všetci ktorým odišla wifi mali ios 7 čiže s najväčšou pravdepodobnosťou ten iOS7 má vplyv na wifi v iPhone 4S mne to už prišlo ako keby ju chceli cielene odstaviť v 4Sku aktualizáciou na IOS7 neviem si to inak vysvetliť keď to automaticky postupne odchádza na všetkých 4Skách. Dokonca mal som pár kusov ktoré boli po swape čiže vyreklamované za nový kus a po 3 mesiacoch prestala fungovať na nich wifi stále ten istý grey out problém, tak to nebolo spôsobené dobou používania. Ja som to väčšinou rišiel prehrevom wifi čipu tak na 240-250 stupňov vždy to pomohlo, že znovu začala fungovať ale už každého iPhonu na rôzne dlhú dobu na jednom to išlo znovu 3 mesiace na druhom sa to po týždni pokazilo a opať ten istý problém. 1x som sa pokúsil aj o osadenie čipu nanovo bola to fakt prplačka a wifi zasa fungovala iba 1 týždeň tak som to vzdal.

    #389222
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Taktiez som to takto pochopil pri citani roznych prispevkov na zahranicnych forach. Prislo mi to ako zacarovany kruh, z ktoreho nieje cesty von. Problem ale je,ze tato chyba zacala uz pri iOS 6.1.3, co som zistil pri googleni. Ak si dobre spominam, v tom case bol na svete len iPhone 5 a uzivatelia tohto modelu sa stazovali,ze maju problemy s wifi. Dalsi update bol tzv wifi-boost, kde sa pravdepodobne zosilnila sila wifi prijmaca. Tento update 6.1.5 ale nebol aj na iPhone 4S. Ale tento zaklad sa asi pretavil do updatu iOS 7 pre iPhone 4S. No vyzera to tak,ze casom sa cip prehrieva a iOS ho odpaja z nejakeho mne neznameho dovodu.
    Co ale nechapem, co vlastne spravi to,ze telefon nahrejes? Zvysi mu teplotnu odolnost alebo o co ide? A ako je mozne,ze sa tento problem vrati po nejakom case spat? Podla mna to bude operacny system, ktory toto cele reguluje a odpaja wifi.
    Normalne uvazujem o prechode na inu platformu. Je to podle a podla mna je to softverova chyba nie hardverova. Ak takto chce nas drahy apple zvysit predaje novych telefonov, tak sa mi do noveho telefonu ani nechce ist, ked si pomyslim,ze podobny tah mozu spravit o 2 roky ked aktualny iPhone 5S zostarne. Na tuto hru planovaneho zastaravania ja chut skutocne nemam!
    Cize jedinou ucinnou vecou ako s takymto telefonom zit je nahrievat ho fenom vzdy ked zacne wifi vypadavat?

    #389224
    lord.norton
    Účastník (Participant)

    Ak si z BA vedel by som ti odporucit 1 pana profika.
    Robil mi opravu micro konektoru na ultrazvuku kde bolo pri sebe asi 40 noziciek ako vlas tenke plus vytrhane cesticky na plosaku.
    Vsetko vie krasne premerat .
    Letuje aj pod mikroskopom.
    Napis ked tak @ a napisem ti kde ho v BA najdes.

    Tiez pouzivam 4s najnovsi osx a zatial som ziaden problem nepostrehol.
    Brat tiez nie.
    4s je podla mojho nazoru najkrajsi telefon aky bol vyrobeny:) a pokial pojde tak ho nedam prec.

    #389227
    iTuxx
    Moderátor

    nahrevanie spravi to, ze tepelna roztaznost zlepsi spojenie s doskou. Ak pouzijes vyssiu teplotu, tak sa cin roztopi a pripadne studene spoje sa odstrania. Vzhladom k tomu, ze cin ostava stale rovnaky smejd, sa problem prejavi skor ci neskor opat. Nie je za tym nijaka softwarova chyba, je to proste poddimenzovany vyrobny proces.

    #389228
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Ok takze moj mail je a.mrekaj@me.com posli mi tam kontakt pls a skusim mu napisat.

    #390523
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Zdravim vas opat.
    Dostal som kontakt na pana z BA. Zavolam mu a zistim co sa s tym da robit.

    #391744
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Volal som teda s panom z Bratislavy a ten mi povedal,ze mi iPhone opravi za 2 hodiny a 40E. Nevie niekto o lacnejsom opravarovi?
    Dakujem.

    #391746
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    Myslim ze mozes byt rad ze si niekoho nasiel. Pocul som o niekom z KE ale nemam to overene a cena bola asi ldn kusok nizsia.

    #391757
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Som rad,len som nechcel tolko sypat do stareho fonu. Keby to bolo do 20 tak parada. Tak este pouvazujem…

    #391802
    lord.norton
    Účastník (Participant)

    Ten pan z BA je profik urobi take veci ktore malokto vie urobit.
    Predsa len ak to vyzaduje letovanie pod mikroskopom tak 40e je smiesna suma.
    Mne zachranil 6000 e dosku do ultrazvuku.
    Oprava 30e s tym ze to bolo na dobru vec:)

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.