4reklamacia V Telekome A vrátenie telefónu

Domov Diskusné Fóra Ostatné 4reklamacia V Telekome A vrátenie telefónu

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #101087
    Misiaccik
    Účastník (Participant)

    Dobrý dej viem že to nie je moc na macblog ale na iných fórach ani blogoch nie som. Tak sa skúsim spýtať vás.
    Asi rok aj niečo do zadu si priateľka brala Xperiu Z ktorú som používal ja. Asi pred mesiacom sa mi vrátila S reklamácie ktorú mi uznali A zasa má ďalšiu závadu V poradí už štvrtú. Takže podľa zákona mám nárok má.odstúpenie od zmluvy.(vystupujem za priateľku) rád by som sa spýtal že ako.by to.bolo S prípadným vracanim peňazí nakoľko som pri bráni paušálu zaplatil 100 eur A mesačne platím 15 eur to.už je okolo 300 eur do.kopy. Mám nárok na vrátenie týchto peňazí? Lebo.keď som.to kedysi riešil V Telekome ešte na.mojej iphone 5 tak mi povedala že mám nárok iba na počiatočnu platbu čo.je 1 euro.A čo.platím mesačne vo.faktúre že nemám.nárok na vrátenie ale tam.je jasné napísané platba za.mobilný telefón ktorý im koniec koncom vraciam.

    Ďakujem za každú radu A ospravedlňujem sa za zmetocne písmo ale píšem S tej vadnej xperie

    #387370
    stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

    Vratia ti len tych 100 eur ako prvotnu platbu alebo mas narok na vymenu za fungel novy kus tej xperie…

    #387373
    Misiaccik
    Účastník (Participant)

    Prečo iba prvotnu platbu? Je.to.ešte Xperia z čiže prvý model tak neviem.či.ho.ešte budú mať.A vrátiť 100 eur Z nej.určite nechcem keď som.ja.za ňu zaplatil 3x toľko

    #387374
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Neviem ci sa na tom uz nieco zmenilo ale narok na odstupenie zmluvy alebo na vratenie penazi mas len v pripade ak sa jedna minimalne 3 krat o opakovanu rovnaku zavadu. Ak su zavady rozneho druhu, nikto ti nic vracat nebude takze pochybujem ze s tym pochodis.

    #387380
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    eraserv6: trochu ta poopravim, bud 3 rovnake alebo 4 rozne zavady.

    #387395
    Misiaccik
    Účastník (Participant)

    Toto bude 4 rozdielna zavada.

    #387400
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    Opytaj sa na to na predajni, resp reklamacny postup je v kazdej predajni dostupny verejnosti. Aspon kedysi to tak bolo.

    #387404
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    telefon mas vpodstate na splatky, takze vratenie penazi asi nehrozi… Mali by ti dat novy kus. Ak nemaju tento model, tak by ti mali dat nastupcu modelu, alebo iny model rovnakej znacky s podobnymi (nikdy nie horsimi) parametrami ako bol ten pokazany.

    #387405
    drincok
    Účastník (Participant)

    Ahoj. Nieco podobne sa mi stalo pred casom so starou xperiou u orange. Tiez bola v reklamacii asi 3krat a nakoniec odisla doska. Telefon uz nemali v akcii ani v dopredaji a ziadny nahradny podobny telefon neponukli, vratili cenu telefonu ktora bola zaplatena pri kupe pausalu a to bolo vsetko. Samozrejme to musel riesit len clovek ktory telefon kupoval, nepomohlo ani sponomocnenie, na vratenie kupnej sumy musel prist ten co bral telefon na akciu. Ja mam taku skusenost.

    #387409
    dfx
    Účastník (Participant)

    Mas narok len na vratenie tych 100 eur, co je cena za telefon, alebo na novy rovnaky telefon. Nemas narok na vratenie pausalov, lebo za tie si vyuzival sluzby. Nie je pravda to, ze telefon je v podstate na splatky. Faktom je, ze za znizenu cenu si kupujes telefon s povinnostou vyuzivat ich sluzby s nejakym pausalom. Po vrateni telefonu by ti mali umoznit ukoncit zmluvu bez zmluvnej pokuty. Potom mozes uzatvorit novu zmluvu :-)

    #387421
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Dfx: ked si beries k pausalu telefon, tak uz nie je za korunu ako kedysi, ale splacas ho dva roky (mimo sumy za sluzby). Je sice za zvyhodnenu sumu, ale ta vyhoda je cca iba 10%. Danou za tu mizernu zlavu je dvojrocna viazanost. Co sa tyka telefonu k pausalu, tak tam mas tusim aj dodatok k zmluve, ze ho budes splacat.

    Nemam rad prirovnania situacii ohladom telefonov s autami, ale ked si kupim auto na splatky, ma vyrobnu vadu a dvojrocny model uz nemaju na sklade, tak mi vratia iba akontaciu? Splatky som si uz odjazdil? To je hovadina… Predaj aut aj telefonov sa musi riadit rovnakym zakonnikom. Takze chcem novy model a hotovo.

    #387505
    Misiaccik
    Účastník (Participant)

    Takze bol som v telekome Prve co ma troska dojalo povedal pan ze zavada musi byt 3 x rovnaka pokial bude aj 20x na reklamácii s inou zavadou tak nemá narok na odstupenie ani ziadne iné riešnie. Po druhe som sa pytal v pripade zeby boli tri rovnké tak mi hned povedal ze mam narok iba na prvotnu platbu a poplatky ktoré mesacne platim za mobilny telefon nemam narok ! Samozjreme nie za pausal ale poplatok ktory mesacne splacam mobilny telefon. Ked zamestanec telekomu videl ze sa neako nestotoznujem s tymto názorom, tak mi povedal ze treba telefon donies a potom ze mi da vediet ako sa to bude riešit. Lebo ze jemu sa dalo ze jednému panovy vracali aj tieto poplatky ale ze to zalezi od typu zmluvy aka je podpisaná . Takze vypada to tak ze v telekome to asi riesia tak ze pokial si to zakaznik nechá tak mu to nevrátia a pokial si otvoriu hubu tak mu to vratit musia. žial bohu zasa sa mi potvrdzuje to ze clovek musi vediet na niekoho vyletiet aby sa domohol svojeho práva.

    #387507
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    Bohuzial tomu je dnes takto vsade. Treba mat oci vsade. Obaval som sa tej odpovede a preto som k tomu nic nepisal. Pozeral si si aj ich reklamacny protokol ktory je dostupny? Co sa tyka toho poplatku ktory splacas, je to tak ze treba vidiet tie papiere, lebo kludne tam moze byt napisane ze im platis ze za hrusky, ale pritom splacas telefon a preto nemas narok na tieto peniaze. Nas hlupucky narod bohuzial podpise cokolvel a hocikomu. Smejdi su vsade!

    #387511
    iTuxx
    Moderátor

    mozno by nebolo odveci sa ist spytat este do inej predajne.

    #387514
    dfx
    Účastník (Participant)

    Drevoplech: Jaaaj hej, mas pravdu. Zabudol som, ze v tych novych pausaloch sa splaca aj telefon.

    Zavisi to od zmluvy, ale ak sa splaca telefon aj mesacnymi splatkami, tak by ich mali vratit.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.