Akú offline navigáciu pre iOS?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Akú offline navigáciu pre iOS?

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Autor
    Príspevky
  • #99945
    speedsport.sk
    Účastník (Participant)

    Chcel by som sa opýtať na vaše vlastné skúsenosti s offline navigáciami pre iOS, ktorú by ste mi odporúčili. Ak môžte, rovno hoďte aj linky do App Storu.

    Zvažujem kúpu niektorej z offline navigácii pre iPhone, ide mi hlavne o strednú EU + možnosť dokúpenia iných krajín neskôr.

    Vďaka

    #381697
    ????
    Účastník (Participant)

    mam legalny Sygic, aj Navigon. Sygic ma dobre rozhranie, jednoduchsie najdes co potrebujes. Neasistuje pri jazde v jazdnych pruhoch a ma problemy s bluetoothom – nerozprava cez bluetooth.

    Navigon ma trochu horsie ovladanie, ale lepsie naviguje, ma asistenta pre jazdu v jazdnych pruhoch, bluetooth funguje perfektne (v aute mi hra radio,navigacia chce nieco povedat, tak sa prepne na bluetooth vstup, povie co chce a dalej hra radio, tato funkcionalita je ale zavisla od radia v aute).

    ak by som mal znova minat peniaze na navigaciu, kupil by som si Navigon Europe: https://itunes.apple.com/sk/app/navigon-europe/id320279293?mt=8

    neviem, ci je mozne zakupit ine krajiny, toto je komplet cela europa

    #381699
    yurij
    Účastník (Participant)

    V podstate iba potrvdim napisane s3030150-om, mam sygic + navigon, obe celu EU. Pouzivam to na motke a tam kde sygic pripadne kamaratov moto tomtom “vidi” iba cestu bez nazvu prip. supisnych cisiel – napriklad cierna hora, srbsko, albansko, mariny v chorvatsku… navigon pozna minimalne nazov cesty, cize odporucim navigon.

    #381701
    kochones
    Účastník (Participant)

    Odporucam Navigon

    #381707
    driver123
    Účastník (Participant)

    Ja som navigon skúšal ešte kedysi dávno na iPhone 3G a fungoval dobre, teraz ale používam Sygic a tiež je veľmi slušný. Precestoval som s ním kus Európy a nemal som žiadny problém (určite je lepší ako napr. navigácia TomTom, ktorú som predtým používal – nemyslím TomTom app pre iphone, ale navigačné zariadenie TomTom). Keď som bol v USA, tak som si prikúpil 10-dňové mapy USA za pár eur a jazdil som aj tam s tým…tiež žiadny problém. V aute nepoužívam bluetooth, ale mám zapojený kábel cez AUX vstup v rádiu a tam funguje prepínanie hudby a hlasu navigácie perfektne. Pri pokyne hudbu stíši, povie čo potrebuje a naspäť zhlasní hudbu (rovnako teda ako navigon).
    Čítal som veľa recenzií a testov. Navigon väčšinou vyjde o niečo lepšie, keď ale zohľadním cenový rozdiel, rozhodol som sa pre Sygic a neľutujem…v pohode stačí. Za 30 Eur mať doživotne celú Európu je fakt super. Mapy si vždy nainštalujem len tie, ktoré potrebujem, nie je tak potreba držať celú Európu v telefóne.

    #381713
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Odporucam Sygic. Slovenska firma, casto maju velmi dobre cenove akcie.

    Navigon som tiez pouzival, problem je, ze zlieva pruhy do jedneho hrubeho pasu. Takisto, celkovy problem mapovych podkladov Navteq spociva v tom, ze obsahuju aj poslednu polnu cestu ci dokonca horsky priesek – NESRANDUJEM!!! Az vyrazne neskor sa realnym priechodom auta overi, ci to vobec je cesta alebo nie. Verte tomu, ze nie je zrovna sranda, ak vas to naviguje niekde do lesa ci po polnej ceste niekde do riti, lebo pren je to cesta, aj ked tadial neprejde ani tank.

    Nevymyslam si, osobne som to zazil v Polsku. Navteq mapy pouziva aj Garmin. Takisto, casto sa mi stalo, ze ma navigoval do jednosmerky. Navteq mapy maju tiez problem s rozlisovanim nadjazdov a podjazdov, takze nie je problem zazit situaciu v style “odbocte doprava” ked si dakde v podjazde a nad tebou ide cesta.

    Opakujem, nevymuslam si. Na forum.iphone.cz urobil uzivatel Golf VELMI dobry prehlad navigacii, kde presne sam popisuje uvedene problemy s Navteq mapami vratane foto.

    Ale ak mas do dobrodruznu povahu, smelo do Navigonu. Ja uz nikdy viac.

    A nezabudni, najlepsou navigaciouje sledovanie cesty pred sebou, tvoj zdravy rozum (nezist z pevnej cesty dakde do pice do lesa, nech si navigacka keca co chce) a hlavne, PAPULA. Za opytanie sa nic nedas.

    #381716
    PET
    Účastník (Participant)

    Moje poradia: Navigon,Sygic,TomTom. Odskusane od 1 verzii. Skusenosti cela europa:Srbsko,Bulharsko,Rumunsko,Taliansko,AT,D,Francuzko,Cz,Sk,Hu,Holandsko,Swis,Belgicko,Dansko,Bielorusko,Espana. Na okne 2 IPhony v TomTom drziakoch + neskor aj IPad.

    #381717
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Pridam dalsi pohlad do zoznamu ale rovno pridam ze to tu pisem uz asi 5 krat.
    Sygic je na iOS najhorsia mozna navigacia – smutne ale pravdive. Uplne bezne je tam otacanie sa do protismeru aj ked ho vypnes.
    Navigon – vynikajuca navigacia s presnymi popisnymi cislami a ak mas net tak nielen ze ta dovedie pred dvere a povie ti na ktorej strane ulice ale pouzije aj fotku z googlu streeview. Negativom su uz spominane polne cesty a podobne srandy ale nastavenim cesty na “optimalna” sa to zlepsi. Druhe negativum je ze odkedy to kupil garmin tak maju spoplatnene aktualizacie map.
    Tomtom je najlepsia navigacia na dlhe cesty zobrazi to dolezite je prehladna a tam kde ti navigon najde cestu cik-cak s 30 zakrutami ta Tomtom dovedie po obchvate ale s 10km zachadzkou ale bez stresu.
    Takze zopakujem sa ked som siel nap. do Francuzska tak celu cestu Tomtom a priamo v meste som prepol na Navigon. Aktualizacie map zdarma ale aplikacia ma vsetky mapy v sebe 2GB bez moznosti vyberu map.
    Zhniem: Sygic – vyhodene peniaze, Navigon vyborne adresy ale komplikovana cesta, Tomtom vyborna cesta ale nepresny ciel. Volba je ale samozrejme na tebe.

    #381719
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Hurfo, Sygic s tym otacanim po pravde mal kedysi problem, ale to uz davno nie je pravda.

    A pouziva takisto tomtom podklady

    Navigon ma sice zakreslenu aj posledny chodnik do vecierky v hornej malikovej, ale ked ta tam taha napriek vsetkym nastaveniam ked si v aute, tak je to viac na skodu nez uzitok

    #381723
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Jozef: je to mozne davno som to neskusal.

    #381729
    yurij
    Účastník (Participant)

    Jozef Remen – “A nezabudni, najlepsou navigaciouje sledovanie cesty pred sebou, tvoj zdravy rozum (nezist z pevnej cesty dakde do pice do lesa, nech si navigacka keca co chce) a hlavne, PAPULA. Za opytanie sa nic nedas.” – :-D svata pravda.

    Navigaciou zapinam len ked hladam ubytko, inak poctivy itinerar z auto mapy MarcoPolo, ale samozrejme v mestach bez navigacie ani tuk, len k pokrytiu – sygic nepozna supisne cisla poniektorych “50” rocnych ciest v Ceklisy prip. hlavnej cesty v Ivanke p.D. a to je v dnesnej dobe trosku mimo.

    Mimo z vlastnej skusenosti s navigaciami vseobecne(vtedy to bol moto garmin) – v 2010 ma garmin dostal v Bosne a Hercegovine do zaminovaneho lesa resp. cca 15-20km lesnej a miestami horskej cesty, de kazdych cca 10-15 m tabula tabula – “Ne prilazite – Na ovom podrucju je velika opasnost od mina” s cervenym obrazkom lebky s kostami. Sme sa bali aj ubrat heftom, ako nam to strielalo do lauf aby sme nieco neodpalili a to som mal lesne a nespevnene cesty zakazane. :-)

    #381734
    driver123
    Účastník (Participant)

    Čo sa týka problémov s popisnými číslami u Sygic, zatiaľ som s tým problém nemal. Pravdou ale je, že väčšinou si cieľ trasy nájdem cez Google Maps a do Sygicu si rovno zadám GPS súradnice daného miesta, čo je asi najbezpečnejšia voľba…tento systém zatiaľ nikdy nesklamal.

    #381756
    speedsport.sk
    Účastník (Participant)

    ďakujem za komplexné zhrnutie, porovnanie a kultúrnu vložku :D
    budem sa teda rozhodovať medzi Navigonom a Sygicom, pozriem ešte nejaké recenzie a uvidíme :)

    #381761
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    ako bolo povedane, mozes skusit aj Tom Tom, tiez ma mapove podklady Teleatlas.

    Jeho problem je velmi vysoka cena, blbe rozdelenie krajin podla verzii (europa) a hlavne, nedaju sa selektivne nahravat mapy ako u Sygicu a Navigonu.

    To je asi najvacsi problem, kedze mat skutocne 3 GB map v telefone s krajinami, kde v zivote nepachnes (alebo prave neplanujes ist) je dost problem.

    Teleatlas mapy maju tiez dost slabe pokrytie Chorvatska (aspon tomu tak bolo), Bosny aj Ciernej Hory, teda v nasom pripade castych dovolenkovych destinacii.

    Tu je zase vyhoda Sygicu, ze ma sice mapy Teleatlas, ale nakupuje aj podklady od miestnych producentov map, takze je to taky mix podla kvality spracovania tej ktorej krajiny.

    TomTom ma len svoje Teleatlas podklady.

    #381768
    nickey
    Účastník (Participant)

    za mna iGo europe, pouzivam 3roky

    #382004
    strycek2
    Účastník (Participant)

    za čias keď som ešte mal Nokiu E90 som skúšal Garmin, TomTom a nakoniec Sygic a tomu som ostal verný aj po prechode na iPhone…

    #382009
    Anonymný
    Neaktívny

    Do 27.4.2014 bol Sygic Europe v akcii za 24.99€, oproti standardnej cene 49.99€. Teraz sa predava za 39.99€. Mal som ju najprv na kupon z Telekomu a ostal som pri nej aj teraz. Max spokojnost.

    #382016
    Harris606
    Účastník (Participant)

    Navigon používam ho dlho je super !!!

    #382075
    bawy
    Moderátor

    navigon + voľba vypnuť nespevnené cesty = dokonalosť…3 roky som pracoval s navigáciami, navigon používam denno denne a neviem si vynachváliť, kedysi dávno sa mi podarilo východnu európu za 33€ myslím že potom boli podstatne drahšie.

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.