pruser s osx mavericks prosim pomoooc

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software pruser s osx mavericks prosim pomoooc

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
    Príspevky
  • #98087
    xtrene
    Účastník (Participant)

    Zdravicko majstri jablcnici, potrebujem a zaroven prosim o radu. Po ziadnej priprave na upgrade som si jednoducho ja somar stiahol osx mavericks a nechal nech to zrusi mojho plne funkcneho mountain liona. Samozrejme sa to zaseklo po vsetkych procedurach pri nabootovani a pod sedym jablkom sa tocilo kolecko niekolko vela hodin aj pokusov. Cez recovery sa znovustahovanie zasekne uplne nakonci, niekolkokrat skusane, a prakticky nemam bootovatelny usb kluc urobeny na clean install. Samozrejme jablko do windowsu nepusti stiahnutie mavericksu a ja mam macbook pro uz iba s windowsom cez ktory sem pisem. Vygooglil som 1000 mudrlantov ktory mi popisuju ako stvorit boot usb na mavericks ale v osx a ja mam kurva len zasrany win a neviem sa pohnut nech to pacim z ktorejkolvek strany. Uz som si aspon z mrtvej particie mac hd stiahol cez hsf explorera vsetko co mi je vzacne ale donutit to jablko z bazaru urobit volaco cez win mi zozralo cele sviatky a ked to takto pojde dalej vyskytne sa v bazare jeden macbook pro special najtensi na svete. Plis heeeeeelp lebo uz ma vazne jebne zachvilu… Tato chudinka sa pri windowse este aj zbytocne hreje. Nie je nanho odladena ale ved to sami poznate. Velmi pekne dakujem za nejaku pomoc. Prakticky potrebujem vediet ci je nejaky soft pod win ktory spravi journaled mac format s boot partition usb disk, a ake je jeho meno, a kde vykopem samotny oooo velky manitou osx instalacny file. Vdaka este raz moc krat cakam na odpoved… S pozdravom Rene Pocisk

    #374546
    xtrene
    Účastník (Participant)

    a keby aj taky soft nebol, do disk utility sa dostat viem ale kde vziat velkeho manitoua osx? Smutny som z toho. Dakujem R

    #374634
    joer
    Účastník (Participant)

    Uz si uvedom ze kombinácia Apple a Win vedie do pekiel. Zabudni na vsetky Win návyky a rozhodni sa ci chces robit na Mac alebo na WIn OS. Tvoje problémy si si spôsobil sám a nik ti ich tuna riesit nebude. Zober USB kluc a chod do najblizsieho Apple store alebo popros niekoho v okoli kto ma MAc aby ti vyrobil Boot USb klus S Maverickom. Otazka 15 minut. A potom instaluj s USB. Kombinovat kadejake hovadiny s WIn OS s Macom je blbost. takisto nevyrobim Boot USB s WIn na MAcu. Potom tuna pindaš na Apple aky je zlý anekvalitny a neviem co este. Tvoja blbost je tak zarazajuca, ze niekedy mám dojem ze más 12 rokov.
    tvoj problem mam vyrieseny do pol hodiny maximalne. Holt za blbost sa platí, chlapče.

    #374637
    gabonov
    Účastník (Participant)

    joer: moc agresivna odpoved,niektory proste potrebuju win koli praci, ja k nim tiez patrim takze chapem danu situciu a je mozne ze naozaj nema nikoho vo svojom okolo co ma mac a apple store je vzdialeny niekolko stoviek km

    a riesenie problemu je podrzat pri starte CMD+R a vybrat obnovu cez internet, prihlasis sa pomocou apple ID a stiahne ti cely instalator z netu

    http://support.apple.com/kb/ht4718

    #374646
    joer
    Účastník (Participant)

    To Gabonov: Tomuto kvazi odbornikovi od Win som radil uz mesiac dozadu plus kopec dalsich ludi. Tak preto taka reakcia. Nepochopim cloveka ktorý nevie ani vyrobit Boot USB s Maverickom kde som mu dal minimalne 3 navody ako to urobit, dokonca jeden tak jednoduchy ze to naucim aj cvicenu opicu za 5 minut. Stiahnut a otvorit soft ktorý si sám zisti kde je instal Maverick alebo SnowLeopard, zasunut USB do kompu a dat Enter dokáže fakt aj clovek s IQ 80. Zvlast ked mu dám odkazy kde to má stiahnut a ako to má urobit.
    Ale pindov ze Apple je popolnica a shit a ze to dá do bazáru, to si ho clovek uzije. Nechápem ze nezasiel do najblizsieho Applestore a nedal si to tam nainstalovat ked je uz taký blbý.

    #374651
    cimotac
    Účastník (Participant)
    #374662
    joer
    Účastník (Participant)

    On ma s tym problem, ze totalne rozosral povodny system na Macbooku a teraz sa pokusa vytvorit USB kluc boot s Maverickom na Win platforme co je samozrejme kravina. Ale mudremu napovedz, blbeho nakopni vravi prislovie.

    Na vytvorenie USB boot kluca s Maverickom som mu dal odkaz na:

    Jak vytvořit instalační disk OS X Mavericks a provést čistou instalaci


    alebo

    Jak jednoduše vytvořit bootovací USB disk pro Mac OS X Lion a OS X Mountain Lion

    Co viac dodat

    #374676
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    fuck it, man :)

    #392700
    xtrene
    Účastník (Participant)

    Zdravim pani, som tu zas.

    Problem som vyriesil, Stvoril som bootovaci kluc vo wine. Dlho trvalo kym som na to prisiel. Mudrejsi nech mi poslu mail a ja im napoviem. Drahy pan joer. Ak sa ti nepaci ze viem mat oba pre mna potrebne systemy na jednej masine mozem mat aj dva compy. Aj mam. Aj tak som to skrizil tak ze to uz funguje bez problemov. Keby si mi naozaj poradil a nie sa tu len roztahoval a nehral tu jablcnu primadonnu bol by som ten problem uz davno vyriesil. Som rad ze bez teba sa mi to podarilo lahsie a aj ze som tvoje stupidne prskance nasiel az po funuse. V tej slabej chvili by moj mac skoncil ako vyhrievana rohozka pred mojou postelou. Ty si mi nepomohol, mac v okoli nemam, servis je daleko a chcel som to aj tak dokazat sam tak ako som to aj urobil. Najblizsie idem downgradnut zasrany ios7 na ios6 na ufone 4 bez hashov. A dokazem to aj keby si sa na hlavu postavil. Ked to nedokazem, tak ti ho darujem. Asi tak si sa ukazal ako pre mna tak aj pre tych co mali naozaj snahu mi nejako pomoct. Cela sracka po tom vsetkom ako som spravil ten system nebola vyriesena lebo sa to hodiny rozbiehalo aj po tom clean instale. Potom prisiel zelovoc s update na americks a hele uz to chodi. Prvotne som to zavrazdil, ked som vykorenoval ESET. Kupil som to s tym hovnom vovnutri. Dalsia vec: Som slobodny a liberalny clovek a akakolvek zmienka ci naznak monopolitneho diktatorizmu ma privadza vyvrtky a tak si po stlaceni options a volby win potrebujem niekedy bud slobodnejsie zalietat alebo spustit nieco co osx nedokaze. Aj napriek virusom aj napriek modrym screenom. Chlape neviem kolko mas rokov ty, ale podla tvojho sposobu komunikacie ta typujem tak na 13 a pol co sa vyvrsuje na 12 rocnom. Som si viacmenej isty ze namas ani deti a ak aj nejake mas tak ich chudinky lutujem. Neviem o ziadnej inej pomoci od teba ci od inych ako ich spominas, a az sa pozries na zaciatok tejto temy nic tu nie je. Ak niekto pouziva este nick XTRENE tak mi ho ukaz a ja mu najdem novy. To je moj nick od cias ked som hraval prince of persia na cas, na fungl novom XTcku. Nauc sa pocuvat ked chces pomahat. Ked mas komplex, zacni ho riesit inac. Nie som nicim vinny a ty si ten posledny co si moze na mna robit nazory a sudit ma. IQ80 ma moj kocur spolu s tebou dokopy asi. Primitiv!
    Ospravedlnujem sa ostatnym za svoj prejav hnevu ale myslim alebo dufam, ze bol opravneny. Pomoct v tejto situacii myslim ze moze Transmac a osx som stiahol cez torrenty. Myslim preto, pretoze si uz nepamatam. Riesil som to fakt davno pred dobrym polrokom a viac. Zozralo mi to hrozne vela casu a trpezlivosti ale dokazal som to. Ani nie tak ja ako ti mudrejsi co s takym niecim ratali a stvorili soft s ktorym sa to da. Ak sa nahodou este niekto dostane do takejto sracky, nech si je vedomy ze sa to da!!! Nech skusi uvedeny program popripade nite na inych forach. Ak by nevedel kde to mrzne treba dat cmd V. Takisto vsetko napajanie odpojit a vytiahnut baterku nachvilu. Vymaze to nejake pamate. Spominalo sa s tym v suvislosti nieco ako SRAM, PRAM a VRAM. Mac nema klasicky bios ako ho pozname. Startuje sa uplne inac. Sice som to este stale nepochopil ale casom urcite stretnem naozaj mudreho jablcnika co mi o tom nieco povie. Inac je ten jablcny system klobuk dole. Az na to jedno. Monopolitny diktatorizmus. Prajem Vam vela stastia v dalsom love systemov.

    #392701
    xtrene
    Účastník (Participant)

    Este by som rad oznamil, ze ked som zadal v recovery mode obnovu systemu po nete, odpinkal ma hlaskou ze your apple id havent purchased this operation system. A tak mi huba niekolko krat klapla naprazdno a ostal som vyvaleny. Tak Tak k jablku treba mat zfleku aj aj boot usb so systemom na clean install… Ja som svoj mumifikoval…

    #392702
    xtrene
    Účastník (Participant)

    to joer: dakujem ti za pomoc… prajem ti vsetko dobre ale aj to aby sa ti stalo to iste…

    #392707
    joer
    Účastník (Participant)

    Ze si somar si dokazal teraz svojou aroganciou. Ze niekto potrebuje na Macu Win chapeme, mal som to sam nainstalovane. Nie nemam 13-12 rokov, radil som ti aby si si USB kluc urobil na Macu a nie na Windows. Je jasne ze USB boot kluc s OSX je jednoduchsie urobit na stroji s OSX systemom ako sa drbat na WIn cez nejake posrane Win riesenia. Taku znosku hluposti co si vypotil v posledných 3 prispevkoch moze naozaj len stupidny uzivatel Win. Do mojich deti sa neser- jedno z nich -Jozef Remeň je tu jednym s najvatsich odbornikov co fundovane radi a ty mu nesiahas ani po clenky. Mam 59 rokov, robim s macmi od 94 rokov a s takym arogantnym blbom ako si ty som sa uz davno nestretol. Len dokazujes ze mas naozaj mozno 15 rokov mozno viac, ale to ja neriesim.
    Prajem Ti vela stastia v Tvojom zivote aby si nenarazil na vatsieho blba ako si ty. Nech ti sluzia WIn na MAcu k tvojej spokojnosti a nech Ti tuna na fore ludia pomahaju napriek Tvojej obmedzenosti. Nemienim uz reagovat na tvoje „výblitky”.

    #393179
    mk01
    Účastník (Participant)

    nikdy dost opakovany fakt :

    pri 2nd hand kupe treba povodneho majitela donutit odregistrovat HW (a s nim udelene licencie na pripadny SW).

    na appleid zaregistrovany hw urobi novemu majitelovi kopu problemov ak nahodou uplne neznemozni pouzivat vlastne ID na nakup / upgrade applikacii.

    cisto k teme:
    hardware apple bol tusim po dva roky vyhlaseny za najlepsi hw na prevadzku windows (rozhodujuci faktor bola poruchovost v danom obdobi mam pocit). rozdiel od druheho a tretieho (dell / hp) nebol vobec velky, blizko statistickej chyby. ;)

    #393235
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Jedna vec mi nejde do hlavy, preco si nepouzil Recovery particiu na Macu, ktoru tam mas. Takyto jednoduchy problem mam vyrieseny fakt za pol hodiny aj so zachovanim dat. Prinajhorsom pouzijem start OS X rovno stiahnutim cez internet.

    Mac nie je zly, problem maju len ludia, ktori sa snazia srobovat logiku Windows na OS X

    #393750
    xtrene
    Účastník (Participant)

    Zdravim, vidim silnu odozvu pana Remena seniora. Tak vzhladom na to ze som ho poriadne nasral, sa ospravedlnujem. Je to pan v rokoch a ma urcite kopu skusenosti. Reagoval som takym sposobom aj tesne po tom ako som dopisal litaniu, po par hodinach, a kedze som to nejakym sposobom nesavol do textaku a vyprsala platnost prihlasenia, uz som sa po okliknuti k svojmu textu nedostal a tak to dopadlo takto. Takze sa ospravedlnujeeeem!!! Ale hlavne preto ze mam uctu k starsim. Jozef to o com hovoris, ak ti mozem tikat, zvladnem takisto ako ty. Nie sa problem. Teraz mi to stvrdlo zas a po pouziti cmd v som zistil ze je tam problem v prihlasovani firewire… Vypisuje playback stylom zaseknuta platna: ERROR FireWire (OHCI) TI ID 8025 built-in: handleUnrecoverableErrorInt a co prave nuram je to problem na starsich masinkach ako mam ja, ked sa do nich natiahne nieco vyssie ako 10.5.8. Takze tam vraj treba natiahnut kexty z tohoto systemu a malo by to slapat normalne.

    mk01 dakujem za radu toto som naozaj netusil, ze az tak daleko siaha ochrana… mozno to je moj pripad, a v principe maju pravdu… ja som nekupoval za 2000e ci dolarov novu masinu takze som naozaj ten system nezaplatil… snad uz len zistit na koho je to zamknute ked je to tak a ako to zistit hlavne… popravde som si tento mac vlastne kupil velmi draho od dobreho kamarata, co ma bazar na compy aj to len z rozmaru, pretoze som vyskusal svoj prvy iphone a chcel som k nemu aj comp… pretoze win a iOS, asi nemusim dalej pisat…

    #393751
    xtrene
    Účastník (Participant)

    Co sa dellu tyka, na tem zase ja nemozem povedat krive slovo. Zacal som inspironom 6400vkou, kupeny tiez od toho isteho kamosa, tiez neskutocne draho ale na druhej strane na to co to je to ma podla mna nadpriemerny vykon a co to vydrzalo… Zodral 3 baterky, pred pol rokom umrela nabijacka, chcipol v nej velky elektrolyt na zaciatku, tot vse, je tam treti displej, a stvrty harddisk a 3tia klavesnica. Vydrzal mna skoro 10 rokov a teraz ho derie moja polovicka. Za posledne 3 roky zodrala IBM T60 2 kusy, Lenovo G560 ale to je srot od narodenia a teraz ju normalne drzi moj inspiron. Ten nezabije len tak lahko. Na tom zaklade som si kupil d520tku, dalsie dve d630tky na pracu a tuto potvorku mam doma na zabavu a take bezne pouzivanie. Cize nikdy viac IBM ani LEMROVO ani nic podobne, budem mat uz len MAC a DELL.

    #393752
    xtrene
    Účastník (Participant)

    inac v tom apple obdivujem ze dokazali prakticky z tak nizkych parametrov voci win compom vymlatit taku rychlost… Jobs to dobre zacal, len ti terajsi to trosku menia inym smerom. Teraz som momentalne v OSX a comp ma momentalne tak 20 az 30 stupnov no kolenach. mierne ma ohrieva. Windows castejsie pouzivam v zime. Dobre to zohrieva az pali :). Chudinka moja… :))

    #393753
    xtrene
    Účastník (Participant)

    Dakujem Vam vsetkym za rady stavim sa zas ked zbadam nejake reakcie. ;)

    #393754
    xtrene
    Účastník (Participant)

    Este pre Jozefa Remena: Recovery bolo samozrejme prve co som skusal, ale kedze on mal problem s tym firewirom, tak nejakym sposobom proste nedokazal asi ani ovladanie recovery particie ci co. Jednoducho stuck, potom ked sa to aj rozkyvalo, chcel bud time machine alebo apple id a po nete, no a po apple id ako tu padla pripomienka o hw locku mi asi vyhodil tu hlasku o neprispeni do systemu z mojho ID. Vraj sa to ale da normalne kupit a ze stoji to nejakych 20e cca. Ak je to tak, skusim najst sposob na to ako to zaplatit a potom mi hadam uz nevyhlasi tu haluz. Lenze neviem ako to maju vymyslene, a hlavne ci ta pusti ten hw lock ked si to uz cvakol na svojom ID. Neviem. Dufam ze to uz nebudem nikdy musiet riesit a ze mi medzicasom neumrie moj mumifikovany kluc s Mavericksom.

    #393755
    mk01
    Účastník (Participant)

    @xtrene

    povodne ani tak o ochranu neslo, bohuzial ten co kreslis flow chart na fungovanie licencii, ich transferu na appleid a “bond” nan resp. registrovany hw nemyslel na par detailov.

    napriklad 1vy majitel kupi cez app store applikaciu X. casom pocitac preda a HW uvolni (odregistruje zo svojho appleID). 2hy majitel HW kupi a zaregistruje na seba. ked otvoris app store, ten ti da vediet ze pre “TVOJ” hw su v systeme nejake licencie, ktore by si mohol potvrdit (povodne to Apple pouzival na predinstalovany SW ako Movies, iPhoto atd).

    takze ty ho rad samozrejme kliknes. licencie ti ale nepotvrdi, pretoze vraj ich uz akceptoval niekto iny – aha, 1vy majitel.

    povies si ok, aj tak neboli moje a ja som si chcel ten soft kupit. LENZE TO NEJDE. pretoze aplikacia je pre tvoj HW uz legalizovana, ze ?

    pri nejake utilitke ktoru vlastne aj tak nepotrebujes to moze byt jedno. ale nechcel by som raz kupit MacPro v plane nakupit dalsi produkcny sw za rovnaku sumu. a jednoducho nemoct. alebo este horsie ten software kupit v predstihu v ramci testu cez existujuci mac a cakat ze si ho v ramci 5 licencii potom nainstajules tam.

    Apple support by s najvacsou pravdepodobnostou k spokojnosti oboch stran riesil nejaky “bonus” alebo kompenzaciu – ale zakladny problem vyriesit nevedia. porusili by totiz vlastne licencne podmienky a druhy skandal tohoto typu nechcu.
    (apple mal nejake roky dozadu dodavatela video medialneho obsahu X. ten poskytoval master files do apple icloud storaegu. uzivatelia kupujuci cez apple nadobudali k tomuto obashu vlastnicke pravo. neskor sa stalo, ze Apple sa s X rozisiel, X content zmizol a uzivatelia napriek tomu ze dany obsah stale vlastnili, nemohli svoje prava dalsim downloadom uplatnit).

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.