Neprihlásený (Prihlásiť sa)
    •  
      CommentAuthorPeko00001
    • CommentTime13-03-2010 15:47

Zdravim vsetkych. Potreboval by som poradit nejaky spolahlivy soft ktorym by som mohol ovladat s mojho Macbooku pro (SL) na dialku - cez internet moje domace PC na ktorom je win vista. To znamena aby som sa cez internet vedel do neho dostat a pracovat na nom. Dolezita je pre mna bezpecnost. napr. pri zadavani hesiel a podobne.
    Idealne keby bol soft v slovencine, cestine a hlavne jednoduchy na ovladanie.

Dakujem
    • CommentAuthorHurfo
    • CommentTime13-03-2010 15:50

Odporucam pouzit program LogMeIn najdes na www.logmein.com budes ho mat pristupny z netu cez prehliadac. Spojenie je sifrovane a rovnako mozes pouzit aj verziu pre mac. Cize budes mat pristup k obom a odkialkovek.
    • CommentAuthorhans
    • CommentTime13-03-2010 15:52

"Dolezita je pre mna bezpecnost." ne neni... M$ bys nikdy nevystavil do netu, kdyby byla...
    abych jen nekritizoval, ale pomohl:
    nainstaluj si OpenVPN a udelej VPN tunel, v nem pouzij cokoli co chces (vnc,rdesktop,NX,sambu,atd...), bezpecnost komunikace zajisti OpenVPN.
    •  
      CommentAuthormonicqa
    • CommentTime13-03-2010 16:14

a co free TeamViewer?
    •  
      CommentAuthorraul
    • CommentTime13-03-2010 17:02

spravne, odporucam TeamViewer
    • CommentAuthorbabo
    • CommentTime13-03-2010 20:39

jednoznačne team viewer. omnho ľahšie na konfiguaraciu ako VPN. samozrejme počítač ani jedn nemusí by priamo na internete. obidva počítače že http port urobia conmect na teamviewer server a tém medzi nimi sifrovany tunel. jednuduche, bezpečné, rýchle.
    •  
      CommentAuthornuda7
    • CommentTime13-03-2010 22:03

http je bezpecne?
    •  
      CommentAuthorGuess
    • CommentTime13-03-2010 22:08 upravené

trosku sa sekol, bezi to cez https/SSL
    a tiez odporucam TeamViewer, pouzivam ho uz velmi dlho a max spokojnost.
    a co je super vec ak mas iPhone (there is app for that :) )
    •  
      CommentAuthorSali
    • CommentTime13-03-2010 22:36

k tomu teamviewer-ovi ... skusal som sa pripojit z macbooku na pc s vistou a z iphonu na macbook, je notmalne, ze su tam farby ako keby 256 farieb? napr. som skusil otvorit fotku a tak .. abo sa tam ma este nieco nastavovat a vyladovat? dakujem :)
    • CommentAuthorbabo
    • CommentTime13-03-2010 22:56 upravené

no nesekol. porty a protokol má práve zaujimali a na stránke teamviewer som sa docital, že to funguje cez port 80 alebo alternatívne môže cez nejaký 5930.

sali: dá sa donastavit aká má byt kvalita prenesenych kompriovanych bitmap. žiaľ vnc obecne je zlý spôsob vzdialeneho pripojenia ja plochu. ak zapnes plne detaily, moze byt práca pomala a otravna dokonca aj na lokalnej sieti.
    čiže vnc je obecne slabota. ale tamviewer je jeho implementacia, že viac sa z vnc snáď vytrieskat ani nedá. je fakt ideálny práve na to, že si z prace niečo môžeš pozrieť doma na kompe, alebo pomôcť kamaratovi kľudne aj na druhom konci Európy.
    bezpečnosť by mala byt ok. jedine nebezpečie je či dovverovat samotným ľudom v teamviewer :) :). vesdeli by určite prestávit vybrané spojenie tak, aby zalogovali celu komunikáciu nezasifrovanu... :)