môj televízor podporuje prehrávanie .MKV z pripojeného USB disku, nedokáže však prehrať audio stopy vo formáte DTS. Potrebujem preto niekoľko filmov skonvertovať tak aby bolo audio v AC3, Dolby alebo čokoľvek. Doteraz som používal cez VMWare nejaký Windowsový homebrew program (screenshot: http://j.mp/c1Eu6y). Ako núdzové riešenie sa to dá použiť, ale skopírovať film tam, skonvertovať a skopírovať naspäť trvá extrémne dlho a ani samotný program nie je najrýchlejší.
Pýtam sa vás preto, existuje nejaké natívne riešenie na Mac (freeware/shareware)? Google mi veľmi nepomáha... Podotýkam, že chcem konvertovať iba audiostopu, nechcem konvertovať celé video a strácať tak na jeho kvalite.
takto, da sa z mkv demuxovat DTS stopa, tu si potom opravis na DD a vlozis naspat do mkv, audio stopa ma do 600MB cize kopirovanie bude rychlejsie a mozes to vo windowse prehodit do ac3 pomocou eac3to...na demux/mux na macu sluzi mkvtoolnix ale demux funguje to len cez command line, na zlepenie to ma pekne gui...mozem ti ale napisat postup ked sa nebranis terminalu :)
Ak s tým nemá nikto skúsenosti tak zrejme to budem robiť tak ako si popísal no pokiaľ by sa dalo úplne vyhnúť Windowsu zdá sa mi to ako najideálnejšie riešenie.
mno ten druhy link, to Moyea dokaze konvertovat mkv s DTS na mkv s AC3 a necha video untouched je ale plateny...zatial sa mi nepodarilo najst tool na konverziu DTS na AC3...to by vyriesilo vsetko...