Vcera som vypol Macbook Pro po asi dvoch dnoch Ked som ho vsak dneska rano zapol nevie sa mi nastartovat system Ukazuje mi len tu zakladnu bielu obrazovku s jablkom a tocia sa tam hodiny no ani po 20 minutach sa nic nedeje. Skusal som ho aj vypnut a pustit znova ale zase to iste Vedel by mi niekto pomoct co je s tym?
Viem ze je to sprosta otazka ale ktore je to instalacne ? Dostal som k tomu dajake dve CD ci DVD skusal som obe ze som vlozil a cez CMD + C ma to hodilo len na nejaky test hardisku ci coho aj na jednom aj na druhom. Tak ak by sa niekto nasiel kto to vysvetli ako debilovi nielen jednou vetou budem vdacny
dubak: Instalacni je to, na kterem je to napsane, pokud to tam neni napsane, jmenuje se disk 1, nebo tak nejak. cmd + c je blbost, drzi se bud samotne C nebo ALT. Ja doporucuju ALT, drzet dokud nenabehne screen, na kterem vyberes ze ktereho disku tvuj Mac nastartuje. Vyberes ho, nastartuje jakoby instalace systemu, kde vyberes anglictinu a pockas, v dalsim kroku vyberes v horni liste (system menu bar) Disk Utility, jak se zapnou, oznacis tvuj disk, na kterem mas system a v zalozce First Aid das Repair Permissions, potom treba jeste pro jistotu Repair Disk. Az to cele udelas, Disk Utility vypnes a das restartovat Maca, nebudes drzet zadnou klavesu. Pak by mel nastartovat v pohode. Pokud ne, tak se ozvi a neco s tim udelame.
v prvom rade ti dakujem ze sa uz niekto ozval no spravil som ako si povedal vlozil som disk a drzal alt az kym ma nehodilo na tu obrazovku kde vyberam disk disk som vybral no vsak hned na to ma to zase hodilo na tu bielu obrazovku s jablkom a s tym nacitavanim nevies preco?