Neprihlásený (Prihlásiť sa)
    • CommentAuthordubak
    • CommentTime21-12-2009 10:40

Vcera som vypol Macbook Pro po asi dvoch dnoch
    Ked som ho vsak dneska rano zapol nevie sa mi nastartovat system
    Ukazuje mi len tu zakladnu bielu obrazovku s jablkom a tocia sa tam hodiny no ani po 20 minutach sa nic nedeje. Skusal som ho aj vypnut a pustit znova ale zase to iste
    Vedel by mi niekto pomoct co je s tym?
    •  
      CommentAuthorsleepwalk3r
    • CommentTime21-12-2009 11:02 upravené

nabotuj do "single user mode" :
    - zapni komp
    - stlac a drz cmd + s
    - mali by ti zacat lietat nejake "pismenka" na obrazovke

- pockas kym sa ti nahodi command prompt (cierna brazovka)
    - spusti "/sbin/fsck -fy" (bez uvodzoviek)

skontroluje ti to disky a opravi pripadne problemy

- potom napis "restart", pocitac by mal normalne nabootovat
    • CommentAuthordubak
    • CommentTime21-12-2009 11:14

no skusil som to ale robi to stale to iste
    • CommentAuthorvicvixx.cz
    • CommentTime21-12-2009 11:19

Boot z instalacniho media a Disk Utility > Repair Permissions ....... Restart
    • CommentAuthordubak
    • CommentTime21-12-2009 17:18

Viem ze je to sprosta otazka ale ktore je to instalacne ? Dostal som k tomu dajake dve CD ci DVD skusal som obe ze som vlozil a cez CMD + C ma to hodilo len na nejaky test hardisku ci coho aj na jednom aj na druhom. Tak ak by sa niekto nasiel kto to vysvetli ako debilovi nielen jednou vetou budem vdacny
    • CommentAuthordubak
    • CommentTime21-12-2009 21:21

Najde sa tu niekto kto by mi vedel pomoct ? dost surne to potrebujem
    • CommentTime22-12-2009 09:20

dubak:
    Instalacni je to, na kterem je to napsane, pokud to tam neni napsane, jmenuje se disk 1, nebo tak nejak. cmd + c je blbost, drzi se bud samotne C nebo ALT. Ja doporucuju ALT, drzet dokud nenabehne screen, na kterem vyberes ze ktereho disku tvuj Mac nastartuje. Vyberes ho, nastartuje jakoby instalace systemu, kde vyberes anglictinu a pockas, v dalsim kroku vyberes v horni liste (system menu bar) Disk Utility, jak se zapnou, oznacis tvuj disk, na kterem mas system a v zalozce First Aid das Repair Permissions, potom treba jeste pro jistotu Repair Disk. Az to cele udelas, Disk Utility vypnes a das restartovat Maca, nebudes drzet zadnou klavesu. Pak by mel nastartovat v pohode. Pokud ne, tak se ozvi a neco s tim udelame.
    • CommentAuthordubak
    • CommentTime22-12-2009 10:34

v prvom rade ti dakujem ze sa uz niekto ozval
    no spravil som ako si povedal vlozil som disk a drzal alt az kym ma nehodilo na tu obrazovku kde vyberam disk
    disk som vybral no vsak hned na to ma to zase hodilo na tu bielu obrazovku s jablkom a s tym nacitavanim nevies preco?
    • CommentTime22-12-2009 11:18

Myslim disk, ten instalacni, to dvdcko, to jsi vybral, nebo disk v pocitaci? Musis vybrat to instalacni medium
    •  
      CommentAuthormacblogger
    • CommentTime22-12-2009 12:12

Pri instalovani kukni na disk utility ci je vsetko OK.